Bazı hastalar yüz asimetrisinin estetik sorunlara neden olduğundan habersiz şekilde gülüş tasarımı uygulamalarına başvurabilir. Eğer yüz asimetrisine neden olan durum yumuşak dokulardaki farklılıklar ise gülüş estetiği ve ortodontik tedavinin yanı sıra botoks uygulamaları da gerekli olabilir.
Yüzdeki asimetri problemlerinde kullandığımız iki tedavi var: Dolgu ve botoks enjeksiyonu. Eğer yüzün bir tarafında diğer tarafına göre daha fazla dolgunluk ya da hacim varsa, simetrik bir görünüm yaratmak için hyalüronik asit bazlı dolguları kullanıyoruz.
Asimetrik bir gülüş, bir tarafta diğerine kıyasla daha fazla çiğnemek, çarpık ya da kalabalık dişler, bir yaralanma, doku travması, yüz felci veya genetik faktörler gibi birçok etkenden kaynaklanabilir.
Yüz asimetrisi üst ve alt çenenin ve dişlerin kapanma kusurlarına bağlı olarak gelişmektedir. Condylar hyperplasia yada hypoplasia, temperomandibular eklemin ankilozu, eklemde kırıklar ve çıkıklar yada hemifacial microsomia bağlı olarak gelişebilir.
Yüz asimetrisi; hem üst çene hem alt çene hem de çene ucunun dahil olduğu ortognatik cerrahi operasyonları ile düzeltilebilir. Çene Ucu Estetiği yüzümüzün en altında bulunan, yüz ile boyun arasında bağlantıyı sağlayan bölgesinde yapılır.
İlgili 40 soru bulundu
Botoks ameliyatsız bir yöntemdir. Cerrahi operasyon gerekmediği için zahmetsizdir ve tedavi konforu üst seviyededir. Botoks uygulamasında hem yumuşak doku hareketleri hem de mimik efektleri planlanır. Böylelikle kas spazmları çözülür ve yüz hareketleri sırasında daha dengeli ve daha uyumlu bir görünüm elde edilir.
Bir insanın yüz dâhil tüm vücudunda tam bir simetrinin olmayacağı kesin, ancak yan yatıştaki bu dengesizlik bu asimetriyi daha da bariz bir duruma getirebiliyor.
Son on yılda yüz çekiciliği araştırmalarında simetrik yüzlerin daha çekici, üretken daha doğrusu doğurgan bir imaj çizdiğini göstermiştir. Bunun tersine dalgalanan asimetrik (Fluctuating asymmetries (FAs)) yüzler simetrik yüzlere göre daha az çekicidir.
Yüzün iki yarısı pek çok insanda birbirinden farklıdır. Ancak hastaya rahatsızlık veren ve dikkat çekici boyutlardaki yüz asimetrileri dolgular ya da yüz implantlarıyla tedavi edilebilir. Bu kapsamda benzer operasyonlar çene bölgesindeki asimetri için de yapılır.
Yüzün sağ ve sol yarılarındaki mimik ve çiğneme kasları aynı güçte ve boyutta değildir. Yüzün içindeki yapılar asimetriktir. Gelişimsel farklılıkların yanı sıra hayatımız boyunca yüzümüzün sağ ve sol yarıları aynı fiziksel etkenlere aynı şiddette maruz kalmaz.
En belirgin faktörler ; görme bozuklukları, bir kulağın daha az duyması, boyundaki omurlarda meydana gelen sinirsel yada ortopedik sorunlar gibi uyumsuzluklar aynı şekilde yüzün asimetrik görüntüsünü büyütmektedir. Asimetrik yüz orantısının en sık karşılaşıldığı bölgeler ağız ve çene bölgesidir.
Dişler: Üst ön dişler düzgün ve herhangi bir görünen dolgu içermemelidir. Üst santral kesici dişler diğerlerine göre daha belirgin ve önde olmalıdır. Alt kesici dişler de gülüş esnasında görünmelidir.
Gülüş esnasında dudak köşeleri geriye simetrik bir şekilde sıyrılmalıdır. Ağız kenarında oluşan iki dikey çizgi birbirlerine paralel seyretmelidir. 2. Ağız açık olup, alt ve üst dudak arasındaki mesafe ortalama 3 cm olmalıdır. 3. Şeker dil pozisyonu oluşturulmalıdır.
Hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonları ile yüz şeklini değiştirmek ve daha simetrik, biçimli hatlar yaratmak mümkündür. Su moleküllerini kendisine bağlayarak enjekte edildikleri yerde hacim yaratan dolgu maddeleri bize bu anlamda önemli bir araç sağlıyor.
Evet, yüz yogası yüz kaslarınızı güçlendirerek yüzünüzde değişiklik yapabilir. Düzenli olarak yaparsanız, yüzdeki kırışıklıkların azalması ve yüzdeki cilt tonunun artması gibi farklılıklar görebilirsiniz.
İlk olarak yüzün uzunluğu ile genişliği arasında 1.618'lik oran olmalıdır. İkinci olarak burun uzunluğu ve dudaklar ile kaşlar arasındaki mesafe bu orana uymalıdır. Üçüncü olarak çene ucu ile kaşların birleştiği yer arasındaki mesafe üzerinden yüzün uzunluğu ölçülür.
Çene ve alın kısmına koyu renkli fondöten, yüzün geri kalan kısmına ise açık tonda fondöten kullanarak yüzünüz daha yuvarlak bir görünüme ulaşır. Yüzünüzün daha yuvarlak görünmesini istiyorsanız mutlaka allıklar yatak vuruşlarla uygulayarak kullanmalıdır.
Burun estetiği ameliyatında burundaki asimetriler çoğu zaman ve büyük ölçüde iyileşir. Burada önemli olan neyin normal sınırlarda olduğunu bilmek ve beklentileri “normal” düzeye göre ayarlamaktır. İnsan burnunda 0.5-1 derecelik eğimler normal sınırlarda kabul edilir.
Halk arasında simetri hastalığı olarak da bilinmektedir. Genellikle bu fobiye sahip olan kişiler nesnel veya öznel olarak asimetrik olan herhangi bir şeye karşı aşırı kaygı hissederler, simetrik olmayan yerlerden uzak durmaya ve daha çok evden dışarı çıkmamaya çalışabilirler.
Kadınlarda belirgin elmecık kemikleri, büyük gözler, geniş alın, kaşların kalkık ve martı kanadı gibi olması, küçük burun ve çene, geniş ve estetik bir gülme, dolgun dudaklar seksüel çekiciliği desteklemekte. Yüzde deri ve deri ekleride çekici olmalıdır.
Aslında kadın yüzüne karşıdan bakıldığında yüzün dış hatları yumuşak konturları ile ovaldir. Bu ovallik doğası gereği zaten güzel olan kadın yüzüne estetik olarak katkı sağlamakta. Bilimsel çalışmalar doğada güzel olarak tanımladığımız nesne ve canlıların çoğunlukla oval olduklarını desteklemekte.
Hangisi olduğunu belirlemek için alın, elmacık kemikleri ve çene çizgisi ölçümlerine bak. Ölçümlerin alnından çene çizgine doğru gittikçe küçülüyorsa yüzün ya kalp şeklinde ya da ovaldir. Yukarıdan aşağıya kadar ölçülerin birbirine benziyorsa yüzün oblong, kare veya dikdörtgen olabilir.
Sol taraf, fotoğraflanan kişi gülümsesin ya da gülümsemesin diğer taraftan iki kat daha etkileyici bulunmuştur. Bu araştırma ile önerilen önyargılardan anlıyoruz ki sol taraf duyguları ifade etmekte diğer taraftan daha iyi.
Dr. Sena Tolu, 'Yüzüstü yatmak omurgayı olumsuz etkiliyor. Bu pozisyonda uyumak boyun, sırt ve bel etrafındaki bağların ve kasların gerilmesine, boyun ve bel kıvrımında artışa neden olur. Ayrıca omurgadan sinirlere gereksiz baskı oluşturarak fıtığın oluşmasına neden olabilir.
Sırtüstü Uyumak Kas Kısaltabilir
Ancak bazı insanlar yan yatış pozisyonunda uyuyamazlar. Sırt üstü yatıyorsanız mutlaka dizler bir yastık ile desteklenmeli. Ancak yine de sırt üstü yatış bir süre sonra bacakların arka kaslarında kısalmaya yol açıyor. Bu nedenle uzun süre sırt üstü yatılmasını önermiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri