Harp okullarında eğitim lisans seviyesindedir. 4 yıllık bir eğitim yapılıyor ve öğrencilerin tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. Asker olmak isteyenlerin izleyecekleri bir diğer yol ise Astsubay Meslek Yüksekokullarına girip, astsubay olarak mezun olabilmektir.
Eğitim Şartları: Subay olmak isteyenler için en az lise diplomasına sahip olmak gerekmektedir. Bazı subaylık branşları için ise üniversite mezunu olma şartı bulunur. Özellikle Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu gibi askeri okullara başvuracak adaylar için üniversite eğitimi zorunlu olabilir.
Asker olmak isteyenlerin minimum 4 sene boyunca yüksekokulda ya da ilgili fakültelerde eğitim görmüş olmaları gerekir. Subay veya astsubay olmayı hedefleyen kadın ve erkek bireylerin Türk silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği kapsamında mevcut olan sağlık şartlarını karşılamaları gerekir.
İlk seçenek lisans eğitimi almaktır. İkinci seçenek ise ortaöğretimi askeri lisede okumaktır. Askeri lisede okumak için ortaokul mezunu olduktan sonra askeri lise sınavlarına dahil olmak gerekmektedir. Lise mezunları ise deniz, hava ve kara kuvvet komutanlıklarında gerekli başvurularını yapmalılar.
En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak şartı aranmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
AÇIKLAMA: 1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır. 3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.
Kısa dönem asker maaşı yoktur harçlığı vardır. Direkt er olarak nitelendirildiği zaman 237 TL olarak bir harçlık almaktadır. Bunun yanında usta onbaşı ve erbaşlar 270, çavuşlar ise 305 TL olarak aylık harçlık alır. Yukarıda da belirttiğimiz bu tutarlar, yine kişilerin bulundukları yere göre farklılık gösterebilir.
Kuleli Askerî Lisesi ya da günümüzdeki resmî adıyla Millî Savunma Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kuleli Yerleşkesi, İstanbul Boğazı kıyısında, Anadolu yakasında yer alan askerî okul. Bugünkü yerleşkede harp okullarını kazanan subay adayları, 1 yıl yabancı dil eğitimi almaktadır.
Kara Harp Okulu; MSÜ - Sayısal ve MSÜ - Eşit Ağırlık Puanı ile, Deniz Harp Okulu; MSÜ - Sayısal Puanı ile, Hava Harp Okulu ise yine MSÜ – Sayısal Puanı ile alım yapmaktadır.
1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır. 3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.
Aday öğrenciler için MSÜ yaş sınırı en fazla 20 olarak belirlenmiştir. Bu sınır harp okulları için geçerlidir. Astsubay meslek yüksekokulları ise en fazla 21 yaşındaki kişileri almaktadır.
29. 30. *18.2.2021 tarihli ve 7281 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40'ıncı maddesi değiştirilmiş ve uzman erbaşların yasal yaş sınırı 57'den 60'a çıkarılmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, en az lise ve dengi okul mezunu olup çavuş rütbesi ile askerlik yapmış ya da yapmakta olan kişiler, uzman çavuş olabilir. Uzman çavuşluk için uygun olan kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzman çavuşluk ile ilgili başvuru formunu doldurmaları gerekir.
Harp okulları için kadın ve erkek, Astsubay yüksekokulları için ise erkek öğrenci alımı gerçekleşir. Gün ve aya bakılmaksızın harp okulları adına en fazla 20 yaşında olmak gerekir. Astsubay meslek yüksekokulları için ise en fazla 21 yaşında olmak gerekmektedir.
Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla http://ais.osym.gov.tr veya ÖSYM mobil uygulamaları aracılığıyla yapabileceklerdir.
DİKKAT: Harp Okulları için 2023-YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2023-YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.
Milli Savunma Üniversitesi. Harbiyelilere; askerî eğitim ile takım komutanlığı seviyesinde, akademik öğretim ile lisans düzeyinde eğitim verilmektedir. 5 Yıllık eğitim süresinin %62'sini askeri eğitim ve dersler; %38'ini akademik dersler oluşturmaktadır.
ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI: ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne katılmış olmak gerekiyor. 2020-TYT puanı 200 ve üzerinde olanlar 2021 TYT'ye girmeyebilir ancak unutmamanız gereken nokta 2020 TYT puanınız dönüştürülecek.
Kara, Deniz, Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksekokulların birinci sınıflarında Millî Savunma Bakanlığı hesabına okuyan Öğrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
Genel olarak bu süreye "4 hafta" da denilmektedir. Bedelli askerlik yapacak olan asker adayları, bu süre zarfında temel eğitimlerini başarıyla tamamlamaktadırlar. Bedelli askerlik yapmayan askerler için ise askerlik süresi 6 aydır ve bu sürenin ilk bir ayı acemi birliği, sonraki beş ayı ise uzmanlık dönemini kapsar.
MSÜ Sınavının açılımı Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'dır.
Peki bordo bereliler ne kadar maaş alıyor? Bordo berelilerin maaşı 16,000 – 25,000 TL arasında değişiklik gösterir. Bu maaşlar ek ödeme olmadan net maaşlardır.
Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri