Bir er/erbaş/ askeri öğrencinin ayda iki defa banyo temizliği yapabileceği belirlenmiştir.
acemi birliğinde hafta 2 kez olmak suretiyle 5 10 dakikadan fazla duş alamazsın. usta birliğine geçtiğinde istediğin kadar duşta kalabilirsin.
askerde tuvaleti tüm erler temizler. eğer temizlemiyorsa orada devrecilik var demektir ve devrecilik askeri kanuna göre suçtur.
Banyo imkanı gittiğin yere göre değişir. 35-40 dakika çok iyimser ama 20 dakika rahat işini görürsün. Sabahları ihtiyaç banyosu mutlaka olur. Dua et sıcak su sorun olmasın gittiğin yerde. Kurallar yerine göre değişir.
Genelde 1 tanesi klozet oluyor. Mesela 5 tane kabin varsa 4ü normal 1i klozet. Ama ne derece temizdir orasını gidince görebilirsin. Genelde 1 tanesi klozet oluyor.
İlgili 31 soru bulundu
Bir er/erbaş/erkek askeri öğrencinin günde bir defa tıraş olabileceği ve her tıraş esnasında ortalama 3,3 ml. tıraş jeli/köpüğü harcadığı tespit edilmiştir.
Yüz havlusu ve banyo havlusu
Askeriye size banyo havlusu ve yüz havlusu veriyor. Yedeğinin olması istiyorsanız, isteğe bağlı olarak alabilirsiniz.
Bunların dışında akşam yatarken giymek için serbest tişört, ve eşofman takımı getirilmelidir. Askeriye kantinlerinden de tişört satın alabilirsiniz. Kişisel bakım malzemelerinizi de evden getirmek durumundasınız.
2021 Yılı Askerlik Harçlığı Tutarları İse Şöyledir;
Er harçlığı 2021 yılında 145,60 TL olarak verilmektedir. Onbaşı maaşı ise erlere göre çok fazla fark etmese de 166,40 TL olarak verilmektedir. Çavuş maaşı ise yine rütbesinden dolayı biraz daha fazla olarak 187,52 TL olarak ödenmektedir.
Milli Savunma Bakanlığı sitesinde yer alan askerlerin izinleriyle ilgili açıklamada ise şu ifadelere yer veriliyor; “Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
Yeşil asker iç çamaşırı askerlerin askerlik süresince kullanması gereken renktir.
Yanınızda neler götürmelisiniz? Öncelikle haki renkli bolca iç çamaşırı götürmeniz faydanıza olacaktır. Zira askeriye de size 2 adet verilecek olup 2-3 günde bir bunları yıkamak zorunda kalabilirsiniz. Bundan ötürü çamaşırla uğraşmamak için bolca iç çamaşırı alarak bu dertten kurtulabilirsiniz.
Bundan böyle çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak. Kısa ve uzun dönem askerlik yapanlar ise çatışma bölgelerine gitmemekle birlikte, yine üs bölgelerinde görevlendirilmeye devam edecek.
Ne Sıklıkla Duş Alınmalı? Duş alma sıklığı ile ilgili aslında genel geçer bir kural yoktur. Ancak uzmanlar ideal aralığın ortalama 3 gün olduğunu belirtir. Çok sık duş almak deri döküntüsü, kaşıntı, rahatsızlık hissi gibi durumlara yol açabilir.
İki günde bir ve hatta mümkünse üç günde bir duş almanız önerilmekte. Eğer günlük duş almadığınızda kendinizi çok rahatsız hissediyorsanız, vücudunuzun bazı bölgelerini sabunlu bezlerle veya temizleyici havlular ile temizleyebilirsiniz.
Haftada Kaç Kez Duş Yapılmalı
Her gün terden sırılsıklam olmuyor iseniz haftada 2 veya 3 kez banyo yapmanız önerilir. Eğer ter kokusundan rahatsız oluyor iseniz ter kokan yerleriniz sabunla temizlemeniz öneriliyor. Her gün duş almak yerine iç çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirebilirsiniz.
Sistem, zorunlu 6 aylık vatani görevini tamamladıktan sonra süreyi uzatarak askeriyede para kazanma ve kariyer yapma imkanı da sağlıyor. Erbaş ve erlerden isteyen, terhise hak kazandığı tarihten itibaren askerliğini 6 ay daha uzattığında, uzatma döneminde en az asgari ücret kadar maaş veriliyor.
12 aylık askerlikte ne kadar maaş ödeniyor? 6 aylık askerlik görevini tamamladıktan sonra 6 ay daha kışlada kalarak vatani görevini sürdüren er ve erbaşlara asgari ücret tutarında maaş veriliyor. 2023 yılında asgari ücretin 8 bin 500 TL olması dolayısıyla 6 ay için toplam 51 bin TL ödeniyor.
2023 yılında er rütbesindeki askerlerin aylık maaşı 237,5 TL olarak belirlenmiştir.
akşam iştimasınadan sonra (7-8 gibi) istirahat verirler. yat saati 9:30 veya 10 olur (yemek sırası vb. göre değişir)..
Akıllı telefon usta birliğinde götürebilirsin. Yakalatmatıkça sorun olmaz fotograf çekiyorlar ama komutan test biriyse mahkeme bile verebilir. Usta birliğine göre kullanım değişir ilk etara götürme ortama bak sonra sorun olmazsa getirttir.
Bit kapmamak ve bulaştırmamak için zorunlu.
İçerisinde çorap, atlet, iç çamaşırı, duş lifi, şampuan, tıraş bıçağı, tıraş köpüğü, pudra, ayakkabı boyası, çamaşır torbası, iğne-iplik seti, diş macunu, diş fırçası, el çantası, ipli cüzdan, tırnak makası ve terlik bulunan çantalar Sevk (Sülüs) Belgesi ile belediyeye başvuran gençlere teslim edilecek.
Birlik içinde çamaşırhaneler bulunur. Ama bu çamaşırlar pek temiz yıkanmaz.herkesin şahsi çamaşır fileleri olur bu filelere çamaşırlar konur ve tüm askerlerin çamaşırları toplu halde yıkanır.
Feride Talk Pudrası
Askeriye ayakların yara yapmasını önlemek amaçlı postal botların içine dökülüp kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri