Siyah kotlarınızı ilk kez yıkamadan önce soğuk su ve tuz ile hazırlayacağınız karışımın içerisine pantolonunuzu basarak bir gece bekletmeniz gerekir. Ardından kotunuzu yıkayarak sonraki yıkamalarda oluşabilecek solmaları en aza indirebilirsiniz.
İlk olarak pantolonunuzu ters çevirerek yıkamak, rengin solmasını önleyebilir. Ayrıca pantolonunuzu düşük sıcaklıkta yıkamak ve çamaşır suyu veya ağartıcı gibi çamaşır yan ürün ve benzerlerini kullanmamak da renk solmasını engelleyebilir.
Zaman zaman sirkeli su hazırlanmalı ve renkli kıyafetler 20 dakika kadar sirkeli suda bekletilmeli. Bu yöntem özellikle de siyah ve lacivert renkli kıyafetler için uygulanmalı. Koyu renkli iç çamaşırlarının renklerinin solmaması ve daha hijyenik olması için sirkeli temizlik önerilir.
Siyah pantolon hangi programda yıkanır merak ediyorsanız, çamaşır makinesi programını ne kadar güçlü ayarlarsanız, pantolonunuz da yıkama esnasında o kadar fazla yıpranacak ve renk kaybedecektir. Bu yüzden siyah pantolon rengi atmaması için en hassas programda yıkanmalı. Elde yıkamak da oldukça yardımcı olacaktır.
Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır. Toz deterjana nazaran sıvı deterjanlar renk koruma açısından daha iyi olduğu için, kot pantolonlar yıkanırken sıvı deterjan kullanmak daha iyidir. Makinede kot pantolonlar yıkanırken devir ayarı 800'de olmalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Soğuk suya, elde yıkamaya ve koyu renk çamaşırlara özel çamaşır deterjanı kullanarak kotları elde yıkayabilirsiniz.
Yeni kot yıkanmasında - kumaş bakım etiketini kontrol edin
Bazı üreticiler ilk yıkamayı elle yapmanızı tavsiye eder: kotlarınızı ters çevirin, suya az miktarda sıvı deterjan dökün ve en az 45 dakika bekletin, ara sıra hafifçe çalkalayın. Sonra soğuk suyla iyice durulayın ve kuruması asınız..
Siyah kotlarınızı ilk kez yıkamadan önce soğuk su ve tuz ile hazırlayacağınız karışımın içerisine pantolonunuzu basarak bir gece bekletmeniz gerekir. Ardından kotunuzu yıkayarak sonraki yıkamalarda oluşabilecek solmaları en aza indirebilirsiniz.
Kot pantolonu yıkarken yumuşatıcı kullanmanın bir sakıncası var mı? Etiketinde tavsiye edildiği miktarda yumuşatıcı kullanmanızın hiçbir zararı olmaz.
Geleneksel olarak denim, dimi dokuma pamuklu kumaştan yapılır. Pamuk lifleri hasat edilir ve iplik haline getirilir, ardından iplikler boyanır. Kot pantolonlar genellikle çivit renginde boyanır, bu da onları kot için klasik mavi renk yapar.
Filtre kahve ile ıslattığınız pantolonunuzu akşamdan sabaha kadar bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün çamaşır makinenize pantolonu atın ve deterjan kullanmadan kısa programda yıkayın. Ardından oda sıcaklığında kurumaya bırakın. İşte hepsi bu kadar!
Kot pantolonun renk atmasını engellemek için önerilerimizi dikkate alın. Kot pantolonlarınızın rengini korumak istiyorsanız, yıkama suyuna yarım su bardağı sirke ekleyin ve böyle yıkayın. Bunu her yıkamada tekrarlayın. Solmayı durduracaktır.
Yeni aldığınız kot pantolonu tuzlu suda bekletin önerisinden sonra diğer bir öneri de koyu renk jeanları ters çevirerek makineye atıp yıkama vardır. Böylelikle sürtünme azalacağı için kıyafetlerin solması engellenir.
İlk olarak renkli kıyafetler doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır, çünkü bu renklerin solmasına neden olabilir. Ayrıca, renkli kıyafetlerin yıkanmadan önce ters çevrilmesi, renklerin korunmasına yardımcı olabilir. Kıyafetler ayrıca, doğru deterjan seçimiyle yıkanmalıdır.
Filtre kahve yöntemi için: 2 bardak koyu filtre kahvenizi hazırlayın. Kahvenin koyu olması solan siyahların daha net siyaha dönmesini kolaylaştıracaktır. Kahve demlenirken çamaşır makinenize rengi solan siyah pantolon, tişört gibi siyah renkli kıyafetlerinizi atın.
Zayıf Gösteren Pantolonlarda Renklerin Önemi
Ancak herkes tarafından çok sayıda kombinde kendine yer bulan büyük beden pantolonlar arasında mavi kot ilk sırada yer alır. Mavi kot modellerini ise siyah kot modeli takip eder. Çünkü siyah renk zayıf gösteren renkler arasında en doğru seçenektir.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Siyah renkli kıyafetlerimiz için mutlaka renklilere uygun granül deterjanlar tercih edilmelidir. Hassas siyahlar içinse siyah giysiler içinözel olarak üretilen sıvı deterjanlar tercih edildiğinde sonuçlar daha memnun edici olmaktadır. Önemli bir noktada Çamaşır suyu konusundadır.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Yıkama işleminden önce pantolonunuzu tuzlu suda bekletebilirsiniz. Bu metot, siyah pantolonunuzun renginin sabitlemesine yardımcı olacaktır. Böylelikle jean renginde güçlü bir koruma kazanmış olacaktır. Renk canlandırma içinde sirke tam bir kurtarıcıdır.
Bu nedenle siyah çamaşırların renklerini korumak adına uygulanması gereken en yüksek su sıcaklığı, 40 C derece olarak belirlenmiştir. Yani “siyahlar kaç derecede yıkanır?” sorusunun yanıtı, 30 ila 40 C derece olarak verilebilmektedir.
Bunun için ilk olarak, parfüm kokusunun oluştuğu giysiler hemen yıkanmalıdır. Giysileri yıkamadan önce ise üzerlerine karbonat veya beyaz sirke serpilerek birkaç saat bekletmek, kokunun hafiflemesine yardımcı olabilir. Giysilerin direkt güneş ışığına maruz bırakılması da kokunun hafiflemesine yardımcı olur.
Jean pantolonlarınızı özellikle yaz ayları boyunca 1-2 kullanımdan sonra hızlıca yıkamak isteyebilirsiniz, ancak ortalama olarak yaklaşık 5-10 kez giydikten sonra yıkamanız tavsiye edilmektedir.
- Çamaşır makinesinde yıkamak istemezseniz büyük bir leğen ya da küvete su doldurup üzerine az miktarda deterjan ekleyerek hazırladığınız karışıma kotunuzu basabilirsiniz. Yarım saat bekledikten sonra bol suyla durulayarak kurutabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri