Aslanapa Kütahya ilinin bir ilçesidir. Daha önceleri Merkez İlçeye bağlı Nahiye Merkezi iken Özal döneminde Şaphane ve Dumlupınar'la birlikte ilçeliğe hak kazanmıştır. İlin ve Türkiye'nin en küçük ilçe mekezlerinden biridir.
Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 'Hayvan adı' sorusu gündem oldu. Türkiye'deki ilçelerin adlarında geçen bir hayvan adı değildir? Aslanapa, Kütahya'nın bir ilçesidir.
Arslan, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Yaklaşık 285.000 nüfusa sahip olan Kütahya Merkez şehrin en kalabalık ve büyük ilçesi olarak ön plana çıkıyor. Yine, yüzölçümü bakımından da en büyük Kütahya ilçesi, 2.458,185 km2 ile Kütahya Merkez oluyor.
İlgili 26 soru bulundu
1867'de Hüdavendigar Vilayetine bağlı bir sancak merkezi olan Kütahya, 8 Ekim 1923'te vilayet olmuştur.
Yemeden dönülmemesi gereken meşhur lezzetler; Sini Mantısı, Cimcik, Ispanaklı Şibit, Dolamber Böreği, Haşhaşlı Gözleme, Ilıbada Dolması, Tirit, Gökçümen Hamursuzu, Tosunum Böreği, Sıkıcık Çorbası, Kızılcık Tarhanası, Küp Kebabı, Kütahya Usulü Güveç, Sütlü İncir Tatlısı, Yufka Tatlısı, Hekmane Erik Hoşafı'dır.
Kütahya konut kiralarının artmasına, benzine, elektriğe, suya, doğalgaza gelen zamlara rağmen ise kesinlikle hala Türkiye'nin en ucuz şehridir. Kiralar ortalama fiyatlarda, ulaşım fiyatları keseye uygun ve üretken bir şehir olması açısından da bolluk bereket içinde gelişen bir şehirdir.
Kütahya, Türkiye'nin yedi bölgesinden birisi olan Ege Bölgesi'nde yer almaktadır. Bu ilimiz Ege Bölgesi'nin İç Batı Anadolu Bölümü'nde yer almaktadır. Bu ili çevreleyen illerimiz ise; Bursa, Bilecik, Eskişehir, Afyon, Uşak, Manisa ve Balıkesir'dir.
Kütahya'ya bağlı 13 ilçe, bu ilçelere bağlı 15 belde ve 546 köy bulunmaktadır.
Dünya Aslan Günü dolayısıyla soruları yanıtlayan Doğa Koruma Merkezi Biyolojik Çeşitlilik Uzmanı Dr. Mustafa Durmuş Güney, Afrika Cumhuriyeti, Tanzanya, Kenya, Botsvana ve Zimbabve`nin, aslan nüfusunun en yoğun bulunduğu ülkeler olduğunu söyledi.
3. İngiltere - Aslan.
Aslan heykellerinin sayısı, yaşayan aslanlardan fazladır! En fazla olduğu şehir de kuşkusuz Ukrayna'nın Batıya açılan kapısı Lviv... Şehrin isminin Rusça “Lev”den, yani “Aslan” dan geldiğinin de işareti bu sayısız heykeller.
Afrika, Asya hatta Avrupa'da rastlanabilen aslanlar artık sadece Afrika'da yaşıyor.
Nesli yaşam alanlarının işgal edilmesi ve insanlar tarafından zarar görmeleri nedeniyle tehlike altına girmiş olan aslanların günümüzde en çok yaşadığı bölge Güney Afrika Bölgesi olarak karşımıza çıkar.
Kurt, Bartın ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Yıllarca, Kütahya'daki kamu yatırımlarının özel yatırımları engellediği bahanesi öne sürüldü. İş sahipleri, nitelikli esnafl ar işlerini bırakıp kamuda görev yapmaya başladı. Yerlerine yeni elemanlar da gelmedi. Dolayısıyla küçük ve orta ölçekli sanayi gelişemedi, büyük sanayi yatırımlarına zemin yaratılamadı.
Sıcaklık : İlçede yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Yıllık sıcaklık ortalaması 10,5º dir.
Kütahya yakınlarında Ege ve Marmara denizleri bulunmaktadır. Ancak Kütahya'nın denize kıyısı olmadığını söylemek gerekir. Bununla beraber tektonik bir göl olan Simav Gölü Kütahya'ya bağlıdır. Aynı zamanda Kütahya'nın tek doğal gölü olması ile beraber, Türkiye çapında da önemli bir yere sahiptir.
Kütahya, işlerinizi hızlı bir şekilde halledebileceğiniz ve zamanınızı sosyal aktiviteler için ayırabileceğiniz Ege bölgesinde yer alan küçük ve huzurlu bir şehirdir.
Kütahya'da yetişen başlıca tarım ürünleri buğday, arpa ve mısır olmakla birlikte Şaphane'de vişne, Pazarlar'da kiraz Simav'da ise kestane üretimi ön plana çıkmaktadır.
Kütahya'ya özgü hediyelikler olarak; çeşitli çini tabak, kase, duvar süsü, kupa, bardak takımı, fincan takımı, nihale, takı, çeşitli kutular, biblo, heykel çeşitleri, küllük gibi çini ürünler, yöreye özgü anahtarlık, magnet, açacak, kupa gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz.
Kütahya'da Çinicilik
İlimizin simgesi ve onu bütün dünyaya tanıtan “Çinicilik” Kütahya'da en önemli sanat dalı olmanın yanı sıra halkın önemli bir geçim kaynağı olma özelliği de taşır. Kütahya'da Hititlerle başlayan seramik yapımı Osmanlı dönemi sonuna kadar sürekli gelişme göstermiştir.
Kütahya'nın en meşhur yemeği unvanını almaya aday bir diğer lezzet sini mantısı. Un, yumurta ve su yoğruluyor. İç harcı için kıyma, maydanoz, karabiber karıştırılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri