Şerbetli tatlıları eğer 2-3 gün içinde tüketebilecekseniz kuru ve serin alanlarda saklamayı tercih edebilirsiniz. Böyle bir durumda onu buzluğa ya da buzdolabına kaldırmanız gerekmez.
Revani buzdolabına konur mu? Şerbetli tatlılar soğukta şekerlenirler. Bu yüzden revani buzdolabında şekerlenecektir. Soğuk ve kuru ortamda saklamanız revaniniz için daha iyi olacaktır.
Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin. Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra dilim dilim kesilir. Böylece şerbet döküldüğünde kek daha çabuk emer.
Revani şerbeti ne kadar sürede çeker? Tatlıya şerbeti döktükten sonra tatlının şerbetini içine güzelce çekmesi için en az 3 saat kadar beklemek gerekebilir. Bu süre sonunda tatlı ikram edilmeden evvel bir yarım saat kadar da buzdolabında bekletilir. Tatlının servis sırasında biraz soğuk olması gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Revani yapımı oldukça basit olmakla birlikte akşam yemeklerinizden sonrası için ideal. Arzu ederseniz hamuruna portakal ya da limon kabuğu rendesi de ekleyebilir ve daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Dar zamanların kurtarıcı tatlısı olmaya aday revaninin yapılışı hemen aşağıda. Afiyet olsun!
Bir gün dinlenirse tatlımız daha da güzel oluyor ,süsleyerek servis edelim.
Buzdolabı yerine kuru yerleri tercih edin
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir.
Bisküvileri kırıp revaniyi bırakıp 1 yemek kaşığı da kakao ve sütün yarısını da bırakıp yoğuralım . Kalan sütü tabağa bırakıp elimizi batırarak yuvarlak yapıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır. Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denilmektedir.
Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün. Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Sıvı krema ve vanilyayı koyup mikser veya çırpıcıyla iyice çırpıp, sıcakken şerbeti çeken tatlının üzerine döküyoruz.
Muhteşem bir revani için gerekli tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması şart. Aksi takdirde revaniniz kabarmaz. Yumurtaları kırıp üzerine toz şeker ilave ederek, şeker eriyip yumurtayla beraber kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
1 diliminde 348 kalori bulunan, orta kalorili tatlı olan revani, sürekli kullanımında kilo aldırır. Revani, diğer şerbetli tatlılara göre kalori bakımından daha masumdur; fakat kullanılan malzemeler göz önünde bulundurulmalı ve doğru oranlarda tüketilmesi gerekir.
Adım 5. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Tatlıyı fırından çıkardığınız anda üzerine soğumuş şerbeti dökeceksiniz.
Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Revani kaç dakikada pişer? 1 saat 30 dakikada hazırlanan revani 35 dakikada pişer.
Revani ile yoğurt tatlısı arasındaki fark nedir? Revani, gözenekleri çok, bol yumurtalı olduğundan rengi sapsarı ve yumuşacık süngerimsi bir tatlıdır. Kıvam olarak pandispanyaya benzer. Yoğurt tatlısı; daha sert, daha açık renk ve daha az kabarık hatta kıvam olarak Şam tatlısına benzer.
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Üzerine süt sıvı yağ eklenir karıştırılır. Daha sonra un irmik kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır. Borcam yağlanıp üzerine biraz un serpiştirilir ( borcamda pisen hamur işlerinin altını unlarsanız altı daha güzel kızarır hamur kalmaz).
Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın!
Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Böylece tatlılarınızın uzun süre tazeliğini kaybetmeden kaldığını göreceksiniz.
Saklama koşulları oda sıcaklıgında yazın 4 gün kışın ise 5 gün dayanır.
Bunun için kaynamaya başlayan şerbetin altını kısıp bir süre de böyle pişirerek koyulaşmasını sağlamalısınız. Pratik bir kıvam testi yapmak isterseniz şerbetten bir kaşık alıp başparmağınızın tırnağına damlatabilirsiniz. Eğer şerbet tırnağınızdan akmıyor, damla halinde yerinde duruyorsa şerbetin kıvamı doğru demektir.
O arada içine limon suyu damlatıp karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Bu arada revaninin kekini hazırlıyoruz. Yumurtaları bir kaseye alıp şekerle iyice çırıyoruz. Çırptıktan sonra yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip yeniden karıştırıyoruz.
Şerbetli tatlıları buzdolabında saklıyorsunuz
Şerbetli tatlıları birkaç gün önceden yapabilirsiniz. Örneğin bayram için onları birkaç gün önceden hazır etmenizde sakınca yok, durdukça tatları iyice oturacağından daha iyi bile olabilir.
Benzer şekilde ısı gereğinden fazla düşük gelirse kekin pişme süresi uzar. Bu süre zarfında kek hamuru içinde hapsolup kekin kabarmasını sağlaması gereken hava bulduğu boşluklardan kaçar ve ve içinde genleşip keki kabartacak hava kalmayan kekiniz kabarmaz, dolayısıyla çatlamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri