BIOS yapılandırmasına girdikten sonra, [F8] Kısayol tuşuna basın veya ekranda görüntülenen [Önyükleme Menüsüne] tıklamak için imleci kullanın①. Önyükleme Menüsünde② kullanmak istediğiniz USB belleği/CD-ROM'u seçin, ardından sistemi USB bellekten/CD-ROM'dan başlatmak için Enter tuşuna basın.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Her ne kadar bilgisayarın modeline göre değişiklik gösterse de Asus marka bilgisayarlarda, BIOS ayarlarına girmek için “F2, DEL ve F10” tuşları kullanılmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir.
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
Bilgisayar açılırken BIOS ekranına giriş yapabilmek “F2”, “F10” ya da “DEL” tuşlarına basılı tutup daha sonrasında bilgisayarın güç tuşuna basarak gerçekleştirilir.
Önyükleme sırasında klavyedeki [ESC] veya [F2] tuşuna basın.
Bilgisayarlar için önemli bir yazılım olan BIOS ayarlarına giriş, bazı tuşlar ile gerçekleştirilmektedir. Kullanılan bilgisayar modeline göre değişen bu tuşlar genel olarak “F2”, “F10” ve “DEL” tuşu olarak bilinmektedir. Bilgisayar modellerinin büyük bir çoğunluğunda “F2” tuşu ile BIOS menüsüne giriş yapılır.
[F9] Kısayoluna basın veya fareyle ekrandaki [Varsayılan] öğesine① tıklayın. BIOS varsayılan en iyi ayarlarını yüklemek için Tamam öğesini seçin. Bu seçimi klavyenizdeki [Enter] tuşuna basarak veya ekrandaki [Tamam] öğesine② tıklayarak yapabilirsiniz.
Önce dizüstü bilgisayarınızı kapatın. Dizüstü bilgisayar logo ekranında donduysa bilgisayarı kapanmaya zorlamak için güç ışığı sönene dek 15 saniye boyunca güç tuşuna basılı tutun. Bilgisayar kapandıktan sonra birkaç saniye bekleyin. [F2] tuşuna basılı tutun ve ardından güç düğmesine tıklayın.
MyASUS in UEFI BIOS ekranı
BIOS ekranına girdikten sonra [F7] kısayol tuşuna basarak veya tıklamak için imleci kullanarak① Gelişmiş Ayarlar bölümüne geçebilirsiniz. Not: Aşağıdaki talimatlar, farklı modellere göre değişiklik gösterebilir. Gelişmiş Moda girdikten sonra, [Güvenlik]② ve [Güvenli Önyükleme]③ ögesini seçin.
PowerEdge sunucunuz desteklenmeyen bir yapılandırmada çalıştığında sistem, her başlangıcı durdurup devam etmek üzere onay için F1'e veya Sistem BIOS'una girmek için F2'ye basmanızı ister.
Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da kısayol tuşu değişiklik gösterebilir. Genel olarak F2, delete, F10 tuşları aracılığı ile BIOS menüsüne ulaşmak mümkün olur.
Bilgisayarın temel donanımlarının yüklenmesini ve işletim sistemini önyükleme işine yarıyor. Bilgisayarınızı başlattığınızda BIOS, ana karta takılı olan ekipmanların gücünü ve performansını kontrol ediyor, RAM testini yapıyor, sabit sürücüleri tanıtıp onlara bağlanmasını sağlıyor.
Bilgisayar biliminde önyükleme olarak bilinen bu işlem, bir donanım veya bir yazılım komutu ile elektrik verilen bilgisayarı başlatma işlemidir. Açıldıktan sonra, bir bilgisayarın merkezî işlem biriminin ana belleğinde yazılım yoktur, bu nedenle bazı işlemlerin yürütülebilmesi için yazılımı belleğe yüklemesi gerekir.
Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve ardından Not Defteri'ne tıklayın. Dosya menüsünde, Aç'a tıklayın. Konum kutusunda sistem bölümüne tıklayın, Dosya türü kutusunda Tüm Dosyalar'a tıklayın, Boot.ini dosyasını bulun ve tıklayın ve ardından Aç'a tıklayın.
Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız, ardından sistem kapanırken “Del”, “F2”, “F10” ya da “F12” tuşlarına seri şekilde basmanız, “BIOS setup nedir?” sorusunun da yanıtı olan BIOS ayarlarına giriş yapmanızı sağlıyor.
BIOS veya UEFI parolaları, kullanıcıların bilgisayara yetkisiz erişimi önlemeleri için bir güvenlik katmanı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri