Atatürk çiçeği, bakımına özen gösterildiğinde uzun süre canlılığını koruyabilir. Özellikle kış aylarında dikkatli bakım gerektirir. Doğrudan ışık almayan aydınlık bir ortam ve 18-24°C arasında ılıman sıcaklık ister. Hava akımını ve soğuğu sevmez.
Atatürk çiçeği, yapı itibariyle yarı gölge ve aydınlık bir yerde konumlandırılmalıdır. Hassas bir çiçek türü olduğu için doğru yerde bulunması oldukça önemlidir. İç mekân bitkisi olduğu için oda sıcaklığında sağlıklı bir şekilde büyür. Çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda ise yeterli gelişimi gösteremez.
Atatürk çiçeği, çok sıcak veya çok soğuk havalardan hoşlanmaz. Bu çiçeğin bakımı için ideal ortam sıcaklığı 10 ile 19 derecedir. Güneş ışığına doğrudan maruz bırakmamanız gereken Atatürk çiçeği, aydınlık ortamlardan hoşlanır.
Atatürk çiçeği oldukça hassastır ve özenle bakılması gerekilen güzel mi güzel bir çiçektir. Her mevsim çiçek açmaz bu güzel bitki, sadece Aralık, Ocak ve Şubat aylarında çiçek açar. Çiçek açma dönemi olan kış aylarında yalnızca haftada bir kez sulanması yeterlidir.
Sıcaklık: Atatürk çiçeği için ne çok sıcak ne de çok soğuk hava iyidir. Uygun büyüme ortamı için 10 ila 19 derece arasında bir sıcaklığın ideal olabileceği söylenirken, bitkiyi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak da bir başka önemli tavsiye olarak öne çıkar.
İlgili 24 soru bulundu
Güneş ışığı, ortam sıcaklığı ve nem:
Gün ışığına doğrudan maruz kalmayı sevmez. Ancak aydınlık ortamlardan hoşlanır. Güneş ışığı alan (ancak bu güneş ışığının çiçeği yakmaması önemli) bir yere konumlanması oldukça önemlidir. Güneş ışığına çok maruz kalırsa yaprak rengi solar ya da kurur.
Çiçeğin büyüyebilmesi için 10-19 derece sıcaklık idealdir. Aydınlık ortamlardan hoşlanan bu bitki, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bu yüzden hem serin, hem de güneş ışığına maruz kalmayan pencerelerin iç pervazları, Atatürk çiçeğini yetiştirmek için en ideal alanlardır.
Atatürk çiçeği sulama:
Haftada 1 sulanması yeterli olacaktır. Aynı şekilde kış aylarında Atatürk çiçeğini sularken kullanılacak suyun mutlaka oda sıcaklığında, hatta biraz ılık olmasına dikkat etmelisiniz. Kış aylarında yapacağınız fazla sulama, bitkide mantar gibi hastalıklar oluşmasına neden olabilir, aman diyelim.
Sıcaklığın en çok 19 derece ile en az 10 derece kadar olduğu bir ev ortamı bitkinin sağlıklı bir şekilde yetişmesi için uygundur. Atatürk çiçeği yaprakları dökülüyor ise çiçeğin bulunduğu ortam gereğinden sıcak olabilir. Bundan dolayı serin bir yerde tutulması gerekir.
Dolayısıyla bitkinizi hafif serin ama doğrudan güneş almayan pencerelerin iç pervazlarında yetiştirebilirsiniz. Peki Atatürk çiçeği balkonda yetişir mi? Bitki için elverişli ortam mevcutsa Atatürk çiçeği balkonda da yetişebilir.
Ilıman iklimlerde açık havada yetişebilen bu bitki soğuk iklimlerde saksıda yetiştirilir. Koyu yeşil renkli yaprakları büyük, uzun ve sivri uçludur. Çanak yaprakları kırmızı, pembe veya beyazdır. Çanak yapraklar çoğunlukla çiçek zannedilmektedir, fakat gerçek çiçekleri çok küçük, sarı renkli ve gösterişlidir.
Atatürk çiçeğinin yetiştirilmesi için en uygun yöntem kökten ayırma işlemi ile çoğaltmanın yapılmasıdır. Yeni filizlenen kök saksıdan alınarak başka bir saksıda yetiştirme işlemine geçilebilir. Çiçeğin daha hızlı şekilde büyümesini istiyorsanız vitamin ve mineral oranı yüksek olan su verebilirsiniz.
10 ADET ATATÜRK ÇİÇEĞİ TOHUMU
Tohumlarınızı çimlenip toprak üzerinde görmeye başladığınızda ise güneşli bir yere alınız ve 3 günde bir su vermeye devam ediniz. 10 cm kadar olduğunda ise bardaklardan toprakları ile çıkartarak taşımak istediğiniz yere taşıyarak dikebilirsiniz efendim.
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz. Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir.
Atatürk çiçeği ani oda değişimlerinden hoşlanmaz ve yeni ortamına uyum sağlayana kadar yapraklarını dökebilir. Bizim tavsiyemiz hava akımının olmadığı, en az 20 derece oda sıcaklığına sahip bir odada konumlandırmanız.
Atatürk Çiçeği, bir diğer adıyla Ponsetya antik kültürlerde de pek çok anlam ifade eder. Poinsettia Çiçeği'nin en bilinen anlamları şunlardır: Masumiyet. Neşe.
Atatürk çiçeği nemli ortamları sevse de fazla su ölmesine sebep olur. Nemini korumak için yapraklarını su püskürterek nemli tutmalısın. Bunun yanında toprağının hava alması ve fazla suyu akıtmasını sağlamak için drenajlı bir saksı kullanmalı ve saksı tabağında fazla su bulundurmamalısın.
Atatürk Çiçeği Anlamı Nedir? Atatürk çiçeği, söylentilere göre Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok sevdiği çiçeklerden olması nedeniyle bu ismi almıştır. Bir diğer rivayet de ünlü bir botanikçinin Atatürk'e duyduğu hayranlık sonrasında bu çiçeği ona armağan etmesiyle bu ismin oluştuğu yönündedir.
Yosunu sulama suyunuza ekleyerek çiçeklerinizin beslenmesini destekleyebilirsiniz. Muz Kabuğu, Fasulye ve Balık Karışımı: Muz kabuğu, fasulye ve balık artıkları çiçekler için potasyum, azot ve diğer mineralleri sağlar. Bu karışımı toprağınıza ekleyerek çiçeklerinizin sağlıklı büyümesini teşvik edebilirsiniz.
Çok hızlı yayılım gösteren bir çeşit olduğundan dolayı hastalanan bitki diğer bitkilerden çabucak uzaklaştırılmalıdır. Şayet bit miktarı çok az ise bir hortum yardımı ile ya da bitkiye soğuk duş yaptırılarak arındırılabilir.
Ortam seçimi
Barış çiçeği aydınlık ve ferah hava koşullarında kendini gösteren çiçeklerden biri. Bu nedenle çiçeği koyacağınız alana göre verim kısmında değişiklikler olabilir. Evinizin direkt olarak güneş almayan ama aydınlık olan bir bölgesine yerleştirebilirsiniz.
Kökeni Meksika'ya dayanan bu göz alıcı çiçek, görüntüsü ile her göreni büyüleyen mükemmel hediyeler arasında yer alır. Dilerseniz yeni yılda kırmızı yaprakları ile dikkat çekici olan, ev ve iş yerlerinde şık bir görünüm oluşmasını sağlayan bu çiçek ile sevdiklerinize ya da kendinize zarif bir hediye verebilirsiniz!
Çiçek böceklenmesine en bilinen çözüm, aspirinli sudur. Birkaç aspirini eriteceğiniz su toprağı besleyerek böcekleri yok eder. Sigara külü, içeriği sayesinde böcekleri topraktan uzaklaştıracaktır. Toprağın su dengesini sağlamalısınız.
Atatürk çiçeği, Noel Çiçeği veya botanik adıyla "Euphorbia pulcherrima," özellikle Noel zamanında sıkça tercih edilen dekoratif bir bitkidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri