Lazer epilasyon seansları arasında çıkan kıllar ağda ve cımbız gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden ziyade jilet veya tüy dökücü kremlerle alınmalıdır. Cımbızla kıl alındığında köküyle birlikte alınacağından, bir sonraki seansta lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve kıl kökünü tahrip edemez.
Bu tüyler için ne yapmak gerekir? Merhabalar, lazer epilasyon seansları arasında uzayan tüylere müdahale etmemek daha uygundur. Çok rahatsızlık duyulduğunda jilet yardımı ile tüyleri almanız daha doğru olur. Cımbız, ağda gibi kılı kökünden koparacak işlemleri asla uygulanmamalıdır.
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Lazer epilasyon 1. seans sonrası kese yapılmalı mı? Daha önce de sözünü ettiğimiz üzere ilk seanstan sonraki 24 saat içinde duştan ve keseden kaçınmalısınız. Daha sonraki süreçte ise kese ve peeling gibi uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Bu uygulamalar kılların dökülmesi hususunda yardımcı olabilmektedir.
Lazer epilasyon sonrasında kılların hepsinin hemen dökülmesi söz konusu değildir. Lazer epilasyon esnasında kılların geneli yanıp buharlaşmaktadır. Böylece kılların çoğu giderilmektedir. Ancak epilasyon sonrasında kıllar, kendiliğinden dökülmeye başlayacağı için kişinin kılları koparmaması veya yolmaması gerekmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
İdeal seans aralıkları; Sırt, kol, bacak gibi vücut bölgelerinde 6-8 hafta. Yüz bölgesinde 4-6 hafta. Koltuk altı ve genital bölgelerde 6-8 hafta.
Bu döngü tüm lazer epilasyon yöntemlerinde aynıdır. Uzayan kılların dökülmesi tamamlandıktan sonra ortalama 4 ile 6 hafta arası kadar bir süre kıl uzamaz. Bu süreçten sonra artık yavaş yavaş tekrar kıllar uzamaya başlar. Kılların yeniden uzamaya başlaması yeni bir seansın geldiğinin habercisidir.
Lazer epilasyondan en az bir ay öncesine kadar, kılları kökünden alan ağda, epilatör, cımbız, iple alma işlemleri yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir.
Lazer epilasyon sonrası hemen peeling ve kese yapılmamalıdır. Bu uygulamalar lazer sonrası cildi tahriş edebilir. Ancak uygulamadan 1 hafta sonra yapılacak olan peeling ve kese işlemleri kılların dökülmesine yardımcı olarak lazer etkisini hızlandırmaktadır.
Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte, birkaç faktöre bağlı olarak birkaç tane daha az veya birkaç tane daha fazla lazer epilasyon seansına ihtiyacınız olabilir.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Lazer epilasyon tedavileri başladıktan birkaç ay sonra başlayan paradoks hipertrikoz sıklıkla 3. seans sonrası gelişmektedir. Son yani 8. Seanstan 6 ay sonrasına kadar gelişebilir. Bu durum kıl artışının yavaş bir süreç olduğunu göstermektedir.
Kılların uzun olması lazerin etkisini azaltmaktadır. Alexandrite lazer epilasyonda iyi bir sonuç almak için tüylerin seansınızdan 2 gün önce alınması gerekmektedir.
Diode lazer epilasyon işleminden sonra cımbız veya ağda yöntemi kullanmak yerine jilet tercih etmelisiniz.
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir. (Hayat Boyu rahatlık adına.)
Lazer Epilasyon Sonrası Jilet Hakkında Merak Edilenler
Lazer epilasyon seansları arası çıkan tüyler alınmamalıdır. Çünkü lazer kalın kıllara daha hızlı etki eder. Seans aralarında kıllar alındığı takdirde kıl köklerinde incelme gerçekleşebilir. Dolayısıyla lazer epilasyonun etkisi kıllara karşı yavaşlayabilir.
Merhabalar, lazer epilasyondan sonra uygulama yapılan alanlarda cilt bir miktar kurur. Bu yüzden cildi mutlaka nemlendirmek gerekir. Bu amaçla nemlendirici özelliği sahip herhangi bir krem kullanılabilir.
Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Merhabalar,eğer hormonal bir probleminiz yoksa vücut bölgesi için ortalama 6-8 seans yeterlidir. Kılların rengi, kalınlığı, cilt renginiz gibi faktörlere bağlı olarak daha az veya daha çok seans gerekebilir. İyi günler,buz lazer epilasyon seans sayısı bölgeden bölgeye değişirmi?
Merhabalar, lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlarla, uygun dozlarda uygulandığında ciltte renk değişimine neden olmaz ve kararma yapmaz.
İlerleyen seanslarda tüm kıl kökleri artık kıl üretemeyecek seviyeye gelir ve bu alanlarda bir daha kıl çıkmaz. Buz Lazer epilasyonun etki mekanizması da bu şekildedir. Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Alexandrite lazer cihazı beyaz tenli ciltlerde daha etkili iken buz lazer kyu cilt tiplerinde dahi etki gösterir. Buz lazer her mevsim kullanılırken, alexandrite lazer cihazı yaz aylarında tercih edilmemektedir. Alexandrite lazer diğer lazer çeşitlerine göre daha hızlı bir yöntem olmasından dolayı daha avantajlıdır.
İdeal olanda uygulama esnasında -3 dereceye kadar bir soğutma olmasıdır. Kişinin cilt rengine ve kıl yapısına uygun uygulayıcıların olması önemlidir. Bu şekilde ideal sonuçlar elde edilebilir.
Erkeklerde özellikle omuz ve sırt gibi bölgelerde çok inatçı kıllar olabiliyor. Normal lazer bu kıllara etki etmek için çok yüksek derecede kullanılırken buz lazer diode dalga boyu sayesinde daha derine nüfuz edebiliyor. Bu da yüksek derecede kullanıldığında oluşabilecek yanıkların önüne geçilmesini sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri