Bu eser, Telif hakkı süresi dolmuş ve/veya kamulaştırılmış olmasından dolayı Türkiye'de kamu malı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 27. maddesi: Koruma süresi eser sahibinin yaşadığı müddetçe ve ölümünden itibaren 70 yıl devam eder.
Kısaca, orijinal bir yaratının kopyalanmasına veya kullanılmasına izin verme hakkıdır. Türk Hukukunda sanat eserlerinin ve fotoğrafın telif haklarına ilişkin asıl mevzuat 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'dur.
SELAHATTİN GİZ (1912-1994)
Selahattin Giz ilk fotoğraflarını, 1927'de Galatasaray Lisesinde öğrenci iken aldığı 6×9'luk rolfilm tipi bir fotoğraf makinesiyle çekti.
İnternette bir resim bulursanız, resmi oluşturanın ya da telif hakkı sahibinin adını içeren bir resim yazısı olup olmadığına bakın. Ayrıca görselin bir e-posta adresi ya da görsel sahibinin internet sitesiyle de bağlantı olma ihtimali vardır.
Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Google Images arama sonuçlarını filtrelemek için sağ üst köşede bulunan “Filtreleme” seçeneğini tıklayın. Açılan pencerede “Lisans” seçeneğini belirleyin ve “Creative Commons lisanslı” seçeneğini tıklayın. Bu, sadece telifsiz resimleri gösterir.
Para cezası 50.000 TL ile 150.000 TL arasındadır. Türk Ticaret Kanunu kapsamına dahilse telif hakları ihlali cezası 1 yıla kadar hapis olarak verilebilmektedir. Markaların Korunması Hakkında Kanun kapsamına alınan bir telif hakkı ihlali için 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası alınabilir.
Fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar eserin üretilmesiyle birlikte doğar. Dijital ortamda kullanılan görsellerin telif hakkı olabileceği gerçeği bazen ıska geçiliyor. Ancak kazın ayağı öyle değil. Serbest kullanım hakkı olmadıkça tüm görseller telif hakkı kapsamındadır.
Hesabınız, ilişkili tüm kanallarıyla birlikte kapatılır. Hesabınıza yüklenen tüm videolar kaldırılır. Yeni kanal açamazsınız.
Atatürk, Gaziantep Nüfus Kütüğünde (Bey Mahallesi, hane 41, cilt 86, sayfa 56, Zübeyde'den doğma, Ali Rıza oğlu, 1881 Selanik doğumlu Gazi Mustafa Kemal) olarak geçti. Hemşehrilik Belgesi, Gaziantep Belediye Başkanı Hamdi Kutlar'ın bir konuşmasıyla Atatürk'e verildi.
Nakil sırasında ve tabut açıldığında Atatürk'ün yüzünü gören ve yaşayan son kişi olan Özden, “Etnografya Müzesi'nde tabut açıldı içinden çelik tabut çıkarıldı, çelik testere ile kesilerek tabut açıldı. O sırada Atatürk'ün yüzünü gördüm. Yüzü hiç bozulmamıştı.
"ATATÜRK'ÜN GÜLERKEN 300 FOTOĞRAFI VAR"
Yaklaşık 10 bin de sergi için hazırlanmak üzere fotoğraf arşivi var. Bu arşivin en büyük özelliği Atatürk'ün ender rastlanan veya kamuoyunca hiç bilinmeyen fotoğraflarının olması.
Telif hakkı olmayan bir resim, fotoğrafçının herkesin kullanımına sunduğu bir resimdir. Fotoğrafın sahibi veya fotoğrafçı, belirli bir fotoğraf veya görüntü üzerinde hala telif hakkına sahip olabilir, ancak bunun başkaları tarafından kullanılmasına izin vermiş olabilir.
Pinterestte bulunan tüm resimler telifli o zaman çünkü her pinleme yaptığında kendi sayfanda başkasının resmini paylaşmış oluyorsun o zaman bütün pinterest telif yer. Bunu alıp web sitene koymakta hiçbir sakınca olmaz.
Pinterest'in en önemli özelliklerinden biri de web üstünde beğendiğiniz bir görseli, altına yorumunuzu da ekleyerek panonuza eklediğinizde, telif hakkı ihlali de söz konusu olmadan sizin panonuza özel hale gelmesi.
Vikipedi, kullanıcıların kendi resimlerini oluşturmalarını ve eklemelerini teşvik eder, ancak kullanıcılar tarafından oluşturulmuş tüm resimler özgür lisanslı (örneğin, GÖBL ve/veya kabul edilebilir Creative Commons sürümleri) veya kamuya bağışlanmış olmalıdır.
· Telif Hakkının doğması için tescile gerek yoktur. Fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar eserin üretilmesiyle birlikte doğar.
Konuyla ilgili ise Duman, şu bilgileri verdi: “Kişinin izinsiz olarak özel hayatının gizliliğini ihlal edecek nitelikte fotoğraf/video çekimine maruz kalması halinde 6 ay içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığına yahut kolluk kuvvetlerine şikayetini bildirmesi gerekmektedir.
Bu kişiler, hem ceza davası hem de manevi tazminat davası yoluyla haklarını arayabilirler. İzinsiz fotoğraf çekilen bir kişi, ceza davası açılması için 6 ay içinde şikayet yoluna başvurabilir. Aynı zamanda, manevi zararlarının telafisi için de manevi tazminat davası açma hakkına sahiptir.
Sosyal Medya fotoğrafının izinsiz kullanılması kanunlarımız nazarında apaçık suçtur. … Bu bağlamda Türk Ceza Kanunun 136 maddesi aynen şöyle der ” Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır. Sildiğinizi düşündüğünüz bir fotoğraf veya videoyu Google Fotoğraflar'da görürseniz bu öğe, çıkarılabilir bir bellek kartında yer alıyor olabilir.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Ücretsiz Fotoğraf Kitaplığı, sitenizi Pexels'in sağladığı telif hakkı olmayan 40.000'den fazla güzel ve kullanışlı görselden oluşan bir kitaplıkla bütünleştirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri