Avans Hesap ekstreleri her ayın ertesi iş günü olan ayın son iş günü kesilmektedir. Son dönem tarihi ise takip eden ayın Avans Hesap ekstre kesim tarihidir.
Avans Hesap ekstreleri, her ayın ertesi günü iş günü olan ayın son iş günü kesilmektedir. Son ödeme tarihi ise takip eden ayın avans hesap ekstre kesim tarihidir. Ekstre sadece Avans Hesap limitinin kullandığı aylar için gönderilmektedir.
Nakit Avans işlemine çekim tarihinden ödeme yapılana kadar günlük mevcut nakit faizi işletilecektir.
Eğer vadesiz hesabınıza gelen tutar Ek Hesap'tan kullandığınız tutarın tamamını kapatmak için yeterli ise, Ek Hesap anapara borcunuzun tamamı tahsil edilecek ve sonraki günler için faiz işlemeyecektir.
Avans Hesap borcunuzu 444 0 335 numaralı Garanti BBVA Anında Kredi Hattı veya Garanti BBVA şubelerimizden taksitlendirebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Nakit Avans geri ödemesi nasıl yapılır? Nakit avans ödemesi, nakit avans çekme işlemini yaptığınız kredi kartına borç ödeme olarak yapılmaktadır. Çektiğiniz tutar da kredi kartının ekstresine yansıtılır.
Yasal düzenlemeler kapsamında bir takvim yılı içerisinde en fazla 3 defa, asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılan kredi kartlarınız ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri gerçekleştirilemez ve bu kredi kartı limitleriniz arttırılamaz.
Ek hesap ödemeleri otomatik olarak bağlı hesabınız üzerinden gerçekleştirilir. Son ödeme tarihi geldiğinde bu hesapta yeterli miktarda para yoksa tahsilat işlemi gerçekleşmez. Ödemenin gerçekleşmesi için hesabınıza para yatırmanız gerekir. Bu işlem yapılmadığında ek hesap ödemesi gecikmeye düşer.
Faiz ödemesini ne zaman yapacağım? Esnek hesabınız için faiz tahakkukları aylık periyotlarda yapılmaktadır. Aylık periyotlarda tahakkuk eden toplam borç faiz tutarının bir sonraki borç tahakkuk dönemine kadar ödenmesi gerekmektedir.
Yalnızca Ekpara faiz ve vergi borçlarınızı ödemeniz, ancak kullandığınız Ekpara tutarını (yani ana para borcunuzu) ödememeniz halinde, kullanmaya devam ettiğiniz Ekpara tutarına güncel Ekpara faiz oranı işlemeye devam eder ve bir sonraki dönemde hesabınıza yansıtılır.
Nakit avans ve krediyi birbirinden ayıran temel fark ise ödeme planıdır. Buna bağlı olarak da faiz oranları belirlenir. Nakit avansın faiz oranları, kredi kullanımına göre daha yüksektir. Uzun vadeli çözümler için ise kredileri tercih etmenizde fayda var.
Avans faizi istenebilmesi için borçlunun tacir olması ve borcun da ticari işletme ile ilgili olması yeterlidir, alacaklının da tacir olmasına gerek yoktur. Alacaklı, haksız eylem dahil her türlü nedenden kaynaklanan alacakları için tacir olan borçludan avans faizi isteyebilir.
Taksitli Nakit Avans işlemlerinde vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunulabilir veya borçların tamamı erken ödenebilir. Bu durumda erken ödenen miktara ve gün sayısına göre faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapılır.
Kredilerin geri ödenmesinde gecikme olması durumunda, gecikme faizi son ödeme tarihinden başlamak üzere hesaplanacak ve kredilerde, kredi veren tarafından anapara ve faiz ayrı olarak izlenecek. Geri ödemede gecikme olması durumunda sadece anapara üzerinden gecikme faizi uygulanacak.
2023 yılı 1 Kasım'dan itibaren geçerli olmak üzere TCMB'nin belirlediği akdi faiz (nakit çekiminde uygulanabilecek en yüksek faiz) aylık %4,42'dir.
Kredili mevduat hesapları (KMH) yani bir diğer adıyla 'esnek hesap' ve 'ek hesap' olarak bilinen hesapların limitleri düşürüldü. Kullanıcılara bir haber verilmeden yaklaşık yüzde 80 oranında düşürülen esnek hesap limitlerinin nedeni ise Merkez Bankası tarafından yürürlüğe konulan tedirler.
Esnek Hesap (Kredili Mevduat Hesabı - KMH) Nedir? Esnek Hesap, hesabınızda para olmasa bile limitiniz dâhilinde acil nakit para çekme, ödeme ve alışveriş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz Kredili Mevduat Hesabıdır (KMH).
444 0 444 Yapı Kredi Telefon Bankacılığı'nı arayarak 1-1'i tuşladıktan sonra müşteri temsilcimizin yardımıyla e-Hesap Özeti talimatı verebilirsiniz.
KMH Borcu Ödenmezse Ne Olur? KMH borcu ödenmezse, son ödeme tarihinden itibaren geçen her gün için gecikme faizi uygulanır. Uygulanacak faiz, yasal oranlar üzerinden hesaplanır. İki dönem (iki ay) art arda ödenmezse yasal takip başlatılabilir.
Hesap kesim tarihiniz kredi kartı ekstrenizde yer alır. Kredi kartı borcunuzun son ödeme günü ise hesap kesim tarihinin 10 gün sonrasıdır. Hesap kesim tarihinden itibaren yaptığınız alışverişler bir sonraki dönem borcuna yansır.
Hesaptaki miktar, borç tutarından fazlaysa bu durumda borç tutarı dışındaki rakam transfer edilebilir ya da kullanılabilir. Ancak blokeli miktar, hiçbir şekilde kullanılamaz. Böylece alacaklı taraf, borç tahsilatını yapabilir hâle gelir. Bloke, bir ya da birden fazla banka hesabına konulabilir.
Yasal düzenlemeler kapsamında bir takvim yılı içerisinde en fazla 3 defa, asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılan kredi kartlarınız ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri gerçekleştirilemez ve bu kredi kartı limitleriniz arttırılamaz.
Toplam 3 kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımına, Üst üste 3 kez ödenmeyen kredi kartları ise nakit kullanımına, mal ve hizmet alımına kapatılacaktır.
BDDK tarafından yapılan düzenleme doğrultusunda, 1 yıl içerisinde kredi kartı dönem borcunun 3 defa ya da daha fazla süreyle yarısından az kısmının ödenmesiyle kredi kartı nakit çekime kapatılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri