Avmlerin %90 ında fotoğraf çekmek yasaktır. Sizin fotoğraf çekinmeniz yasak olmadığı anlamına gelmez.. Güvenlik görevlisi görmemiş olabilir.
En az bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası
"Kişinin, rızası dışında fotoğraf yahut videosunun çekilmesi, TCK 134'te düzenlenmiş olan 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçunu oluşturur.
Konuyla ilgili ise Duman, şu bilgileri verdi: “Kişinin izinsiz olarak özel hayatının gizliliğini ihlal edecek nitelikte fotoğraf/video çekimine maruz kalması halinde 6 ay içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığına yahut kolluk kuvvetlerine şikayetini bildirmesi gerekmektedir.
Müzeler, kiralanan ürünlerin telif haklarına sahip değildir. Bu yüzden ürünlerin fotoğrafının çekilmesi, telif hakkının ihlal edilmesi anlamına gelebilir.
İstasyonlarda Fotoğraf ve Kamera Çekimi Yapabilir miyiz? Metro ve tramvay istasyonlarında izinsiz çekim yapmak, fotoğraf çekmek ve görüntü almak yasaktır.
İlgili 36 soru bulundu
Kişinin evi gibi özel alan kimliğine sahip mekanlarda fotoğraf veya video çekmek elbette yasak ve suç teşkil edebilir. Fakat sokak gibi kamusal alan kimliğine sahip mekanlarda çekim yapmak izne tâbi değil.
Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
Ayrıca Topkapı Sarayı'nın kapalı olduğu gün salı günüdür. Salı günü ziyaretçilere kapalıdır. Bu müzenin bölümlerine çocuk arabası ile giriş ve müze içerisindeki bazı yerlerde fotoğraf çekmek yasaktır.
-Camiler. Camilerde de fotoğraf çekmek yasak. Valilik ve kaymakamlıklardan izin almanız gerekiyor.
Müzelerde genellikle fotoğraf çekmekle ilgili çeşitli kurallar ve sınırlamalar bulunur. Bu durumun iki nedeni var. Birincisi flaş ışığının sanat eserlerine zarar vermesi, ikincisi ise telif hakkı problemleri.
Ses Ve Ekran Görüntüsü Almak Suç Mu? Kişiler arasında gerçekleştirilen konuşmaların ses kaydının ya da ekran görüntüsünün alınması “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçu teşkil eder.
Kişinin haberi olmadan ses kaydı veya görüntü kaydının alınması, fotoğrafının çekilmesi veya videosunun çekilmesi Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil eder. Dolayısıyla ses, görüntü kaydı alan kişilerin elde ettiği verilerin hukuka aykırı olmasının yanı sıra bu eyleminin suç teşkil etmesi de söz konusu olabilecektir.
Kişilerin görüntülerinin izinsiz olarak elde edilmesi, kişilik haklarının ihlali anlamına gelir ve Türk Ceza Kanunu kapsamında özel hayatın gizliliğinin ihlali başlığı altında TCK madde 134 ile koruma altına alınmıştır.
Yargıtay, kendisine karşı gerçekleşen eylem nedeniyle başka türlü delil elde etme imkanı bulunmayan kişinin, kamera kaydı almasını hukuka uygun kabul etmiştir. Görüleceği üzere ani gelişen, başka türlü delil elde imkanı olmadığında haksız eylemi kameraya kaydetmek mümkündür.
Sesli kamera kullanılarak kişilerin konuşmalarının kaydedilmesi halinde TCK m. 133 hükmünde düzenlenen “kişilerin konuşmalarının dinlenmesi ve kaydedilmesi” suçu meydana gelir. Ses kayıt özelliğini bulunan kamera kullanarak kişilerin konuşmalarının kaydedilmesi kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının ihlalidir.
''Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayınlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.'' Denerek ifşa yayma fiili cezalandırılmıştır.
Danıştay 10. Dairesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polislerin görüntülerinin alınmasını yasaklayan genelgesine "dur" dedi. Karar oybirliğiyle alındı. Söz konusu genelgenin haberleşme ve basın hürriyetini kısıtladığı vurgulanarak, temel hak ve hürriyetlerin sadece kanunla sınırlandırılabileceği belirtildi.
İstanbul Oyuncak Müzesi ve bahçesindeki dev zürafalar karşımdaydı. Yeni yıl yaklaştığı için ne güzel de süslenmişti, bahçesinde kurşun askerler nöbet tutuyordu. Çocuklar cıvıl cıvıldı ve müzenin kapısından çıkıyordu. İçeride fotoğraf çekmek yasak olduğu için sizlerle sadece dış görünümünün fotoğrafını paylaşacağım.
MEB'den yeni yönetmelik: Okulda ve sınıfta izinsiz fotoğraf, video çekmenin cezası disipline götürecek! Ara tatilden dönen çocuklar ve öğretmenler yeni bir yönetmelik ile karşılaşacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre okullarda cep telefonları ile gizli çekim yapılamayacak.
Bugün ise ilk kez iç mekanında fotoğraf çekiminin yasak olduğu Milli Saraylar'a bağlı müzelerde, “Uluslararası Selfie Günü” dolayısıyla ziyaretçiler özgürce selfie çekti. Dolmabahçe Sarayı'na gelen turistler ve ziyaretçiler, sarayın birçok noktasında bol bol fotoğraf çekebilmenin tadını çıkarttı.
Maddede, adliye binası içerisinde ve duruşma başladıktan sonra duruşma salonunda, her türlü sesli veya görüntülü kayıt ve nakil olanağını sağlayan aletlerin kullanılması yasaklanmıştır. Söz konusu aletler ise, ses alıcı cihaz (teyp), görüntü alıcı cihaz (kamera)lardır.
Topkapı Sarayı'na Kimler Ücretsiz Girebilir? Şu kişiler, Topkapı Sarayı Müzesi'ni tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görme fırsatına sahiptir; 18 yaş altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları.
Anıtkabir'e girişte yasak olan tek kıyafet kara çarşaf. Anıtkabir'e girişte resmi kıyafet zorunluluğu ya da herhangi bir kısıtlama uygulanmıyor.
Öncelikle şunu belirtelim; Anıtkabir'e girişler ücretsizdir. Herhangi bir para ödemeden ya da kart kullanmadan Anıtkabir'i ziyaret edebilirsiniz. 1 Kasım - 31 Ocak tarihleri arasında 09:00- 16:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
9. ziyaretçiler dinlenme salonu dışında hiçbir yerde sigara içemez, elinde yiyecek veya içecekle dolaşamaz, yerlere kabuklu yemiş artıkları ile, kağıt, ciklet vb. kirletici maddeler atamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri