Bunun giderilmesinin en kesin ve ekonomik yolu kolleidal sıvı kükürt kullanımıdır. Kolleidal sıvı kükürtün en büyük avantajı, diğer tüm ürünlerden farklı olarak formülasyonunda bulunan kükürtün SO değil S formunda olmasıdır.
Sıvı kükürt; elementel formundadır. Bu nedenle yaygın olarak toprak ıslahında ve toprağın pH düzeyinin gerektiği gibi ayarlanmasında kullanılır. Sıvı kükürt sayesinde toprakta bulunan kireç ve tuz çözülür. Damlama, ilaçlama, yağmurlama gibi farklı uygulama şekillerinin tercih edilmesine fırsat tanır.
Uygulama şekline göre sıvı kükürt kullanımı; yapraktan uygulamada 25 günde bir olacak şekilde 250 gr/dekar ya da 100 lt su, topraktan uygulamada yine 25 günde bir olacak şekilde 500 gr/dekar ya da 100 lt su olacak şekildedir.
Topraktaki tuzluluğu giderir ve pH'yi dengeler. Bitkilerin kükürt (S) ihtiyacını karşılar. Etkin ve doğru uygulamalar ile verimi, ürün kalitesini arttırır. Damlama ve yağmurlama sistemleri ile uygulamaya uygundur.
ELEMENTEL SIVI KÜKÜRTÜN FAYDALARI
Tarımda ve özellikle bağcılıkta küf ve küllemeye karşı etkin bir üründür. Topraktaki ve bitkideki kükürt eksikliğini hızlı bir şekilde giderir.
İlgili 21 soru bulundu
Sıvı Kükürt Karboksilik Asit Kompleksi Ph düşürücü Topraktaki tuzluluktan dolayıoluşan problemlerin önlenmesine yardımcı olur. Bitki ve toprağın kükürteksikliğini giderir. Küçük mikron çapından dolayısulama sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Toprağı yumuşatarak bitkiçıkışını hızlandırır.
Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar. TARIMSAL AMAÇLI Kükürt bahsedildiği gibi Ph-Kireç ve Tuzluluk mücadelenin en etkili yollarından birincisidir.
Toz kükürtün toprakta çözünürlüğü üç ila dört yılı bulmasına karşın sıvı kükürt, iki ila dört hafta içerisinde etkin güce ve verime ulaşır. Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde, ekim öncesi ve ekim anında kullanılabilir. Organik tarımda, toprak ıslahı için izin verilen ender maddelerden biridir.
Doğada 6 farklı çeşit kükürt bulunur. Hümik asit, sıvı kükürt, yağlı kükürt, elementel kükürt, toz kükürt ve granül kükürt bilinen başlıca kükürt çeşitleridir. Hümik asit, gübre amacıyla kullanılır. Toprağın verimini artırmada önemli bir role sahiptir.
Kükürt, soluk sarımsı bir renge sahip kokusuz ve tatsız bir kimyasal elementtir. Kükürt dezenfektanlar, ham petrol ve gübreler dahil olmak üzere çeşitli kimyasal karışımlarda kullanılır. Ayrıca bazı cilt hastalıklarını tedavi etmek için dermatologlar tarafından kullanılmaktadır.
Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.
Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.
Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar. Hastalığa toleranslı olan bitki çeşitlerinin ortama ekilmesi külleme hastalığı ile mücadele için tercih edilen yöntemlerden biridir.
İnhale kükürt dioksit buharı kolayca emilir ve düşük dozlarda solunum yollarında irritasyona neden olur. Sıkıştırılmış gaz yada likit sülfür dioksit ciltte veya gözlerde donma ile yaralanmaya ve tahrişe neden olabilir. Ciltten emilimi yok denecek kadar azdır.
Toz kükürt sulandırılarak sıvı hale getirilebilir. Bu amaç ile kaynatma işlemi yapılması gerekir. Fakat direkt olarak su ve kükürt karıştırılmaz.
Fosil yakıtlarında ve kömürlerde kükürde rastlamak mümkündür. Aynı zamanda kükürt, volkanik alanlarda da sık sık rastlanan bir maddedir. Volkanik yataklar, kalsiyum sülfat (alçıtaşı) ve kireçtaşında da doğal bir şekilde kükürt bulunmaktadır.
Toz Kükürt mü Sıvı Kükürt mü? Toz kükürtün kullanımı ve uygulaması daha çok çaba gerektiriyor. Oysa sıvı kükürtün kullanımı ve uygulaması için hiçbir makineye, alete, ekipmana gerek duyulmuyor.
Sülfür ya da diğer bilinen ismi ile kükürt, S sembolüne sahip ve atom numarası 16 olan bir elementtir. Doğada bol miktarda bulunur; fakat buna rağmen çok değerlidir. Metalik bir element değildir. Elemental kükürt, oda sıcaklığında parlak sarı kristal bir katıdır.
Kurşun asetatla kombine edilen çöktürülmüş kükürt kırlaşmış saçların renginin koyulaştırılması için kullanılır. Kükürt eskiden hafif iritan etkili bir laksatif olarak da kullanılmıştır. Kükürt homoeopatik tıpta da kullanılır.
Tarımda ve özellikle bağcılıkta küf ve küllemeye karşı etkin bir üründür, Ürünler için istenmeyen birçok haşere ve böcek türünü bitkiden uzak tutar, Toprakta fauna ve mikrofloranın gelişimini olumlu etkiler, Organik tarımda kullanımına izin verilen bir üründür.
Kokusuz ve tatsız bir katı madde olan kükürt, güneş ışığında görülebilen ve keskin ve boğucu bir kükürt dioksit (SO2) gazı oluşturan mavi bir alevle yanar. Biraz daha açık mavi bir alevi vardır ve SO2 gazı zehirlidir. H2S gazı da zehirlidir ve herhangi bir zehirlenme meydana gelir ise aniden bayılırsınız.
Kükürt tozu, ardıç katranı yılanları kovucu etkiye sahip. Sarı kükürt tozları dökülerek yılanların bu kokulardan etkilenerek alana gelmemesi sağlanabilir. Yılan bu kokuları sevmez.
TOZ KÜKÜRT,SARI KÜKÜRT, . Sürüngenlere kovucu etki oluşturur. Yılan veya kertenkele üzerinde kovucu etki yapar .
Kükürt Gübrelemesi
Bitki, iklim ve toprak şartlarına bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle dekara1-5 kg arasında kullanılır. Kükürtlü gübrelerin özellikle yağışlı bölgelerde ilkbaharda uygulanması önerilir.
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri