Kolesterolü ve kan basıncını düşürme özelliği vardır. Ayrıca, bağışıklık sistemini korur ve gut hastalığına karşı etkilidir. Avokado yaprağı çayı; terpenler bakımından da zengindir. Bu bileşik; anti-viral, antienflamatuar ve bronkodilatör özelliklerle karakterizedir.
Avokado Yaprağı Çayı Nasıl, Ne Zaman İçilir? Avokado yaprağı çayının faydalarından yararlanmak istiyorsanız akşam yemeğinden 3 saat önce ve yatmadan önce tüketmeye özen göstermelisiniz. Böylelikle ertesi güne dinç ve tazelenmiş uyanabilirsiniz. Avokado yaprağı çayını genellikle ılık şekilde tüketebilirsiniz.
Latex alerjisi olanlarda şoka kadar götürebilecek reaksiyonlara neden olabilir. Kolestrolü çok fazla düşürebilir. Ağız içinde yaralara, yanmalara ve kaşıntılara sebep olabilir. Kanı aşırı incelttiği için yaralanma ve ameliyat öncesi durumlarda tehlikeli olabilir.
Avakado yaprağının kaynatılması nasıl olur? 3 ila 4 parça taze avokado yaprağı iyice yıkayın. Yaprakları ezerek 2 bardak suyun içinde yaklaşık 10 dakika kaynatın. Kaynayan çayın ılımasını bekleyin ve ardından yaprakları çıkarın. al gibi sağlıklı bir tatlandırıcı ekleyerek çayınızı tüketebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Avokadolar popüler ve çeşitli besleyici nitelikleri nedeniyle övülmekle birlikte, çok fazla yendiği takdirde - özellikle de halihazırda bir böbrek rahatsızlığınız varsa - böbrekleriniz için tehlikeli olabilir. Bunun nedeni, bu meyvenin çok yüksek bir potasyum seviyesine sahip olmasıdır.
Ayrıca yüksek doz E vitamini içeren kabak çekirdeği, somon ve hamsi, maydanoz, ıspanak ve avokado gibi gıdalardan fazla tüketmek de kan sulandırıcı etkiye neden olur.
Tansiyonu kontrol altına alır
İçerdiği iyi yağlar ve yüksek potasyum sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı doğal bir koruyucu ilaç niteliğinde olan avokado, tansiyon hastalarının ya da bu konuda risk grubunda olanların tüketmesi gereken bir meyve.
Böbrek taşı sorunlarına da iyi gelen avokado yaprağı düzenli tüketildiği zaman böbrek taşını azaltır. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı avokado yaprağı koyarak demleyin ve düzenli olarak tüketin. Böbrek taşı sorunlarını engellemek için ılık bir şekilde akşam yemeğinden sonra tüketilmesi önerilir.
Mide asidinin miktarını dengeleyerek hem bağırsak hem de yemek borunun sağlığını korur. Bağırsakların fonksiyonlarını artırarak kabızlığın önüne geçer. Bunun aynı sıra sindirimi düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca yağ yakımını hızlandırdığından diyet listelerine eklenmesi gereken bir çaydır.
Enfeksiyon ile baş etmek için etkili besinler arasında yer alan avokado, yağ, antioksidan ve lif içeriği ile pandemiye karşı oldukça etkili bir meyve olarak biliniyor. Avokado, yararlı bakteriler içerir. Bu da sindirim sisteminde probiyotiklerin çoğalmasına yardımcı olur.
KADIN HASTALIKLARINA KARŞI AVOKADO
Kadın hastalıklarının önüne geçmede de avokado tavsiye edilen bir besin. Rahim ve yumurtalıkla üzerinde avokadonun koruyucu bir etkisi var.
Ama sebzelerden gerçekten faydalanabilmek için iyi sindirmeniz çok önemli. A, D, E, K vitaminleri, ve likopen, beta karoten gibi antioksidanlar sadece yağda çözülebiliyor. Avokadonun içerdiği sağlıklı yağlar bu vitaminlerinden maksimum faydalanmanızı sağlıyor.
Güçlü bir antioksidan olan avokado yaprağı vücudun yağ yakımını hızlandırıyor ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Hastalıklara karşı birebir olan avokado yaprağı çayı, kilo vermek için de oldukça etkili.
Ayrıca avokado uyku hormonu üretiminde gerekli olan triptofan amino asidini içermektedir. Geceleri bu maddeden uyku hormonu olan melatonin üretilmektedir. Melatonin sakin ve rahat bir uyku için gereklidir. Uyku problemi yaşayanlar için avakado bire birdir.
Avokado çayı ile zayıflama
Bitki çaylarının en önemli faydalarından bir tanesi, toksin attırması ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Bu sebeple de uzmanlar tarafından sıklıkla önerilmekte, özellikle diyet listelerinin başını çekmektedir.
Peki, avokado yaprağı çayı nasıl yapılır? Bir bardak avokado yaprağı çayı için 3 bardak su içinde 8 adet avokado yaprağını kaynatarak, süzün. Talebe göre çaya bal ve tatlandırıcı eklenebilir. Günde iki kez bu çayı tüketmeniz, birçok faydası için yeterli olacaktır.
Avokado kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar ve sağlık için iyi olan mono doymamış yağlar ve bol miktarda E vitamini içerir. Bu yağlar kolesterol seviyesini düşürür, atardamarları korur ve kan damarlarını açmaya yardım ederek kan akışının daha sağlıklı olmasını sağlar.
Omega-3 yağ asitlerini bol miktarda içeren bir diğer besin olan avokado, depresyondan uzak durmak isteyenler için harika bir seçim. Avokado, aynı zamanda beyin fonksiyonlarımız için çok faydalı bir madde olan potasyum açısından da zengin bir kaynak. Düşük potasyum seviyesi zihin yorgunluğuna yol açabiliyor.
Başınızı soğuk su ile yıkamanız yüksek tansiyonunuzu düşürmek için doğru bir adım olacaktır. Çünkü soğuk su sinirlerinizi uyardığı için tansiyonunuzun düşmesine ön ayak olacaktır. Kekik tüketimi ya da kekik suyu kaynatılması, düşürmekte yararlı olacaktır. Yoğurt veya ayran tüketebilirsiniz.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Bu etkenler; genetik faktörler, aşırı kilo olması, şeker hastalığı, yaş, cinsiyet, stres, fazla alkol, aşırı tuz tüketmek, hareketsiz yaşam sürdürmek gibi faktörler olarak sıralanabilir.
Avokado meyve eti fizyolojisi demir bakımından oldukça zengindir.
Kadınlar için adeta zengin besin deposu olan avokado, adet düzensizliği yaşayan ve adet sancısı çeken kadınların en büyük yardımcısı olmaktadır. Avokadonun rahime faydaları oldukça fazladır. Kadınlarda sıklıkla görülen Rahim kanserine yakalanma riski düzenli bir şekilde avokado tüketilerek düşürülebilmektedir.
Kolesterol ve trigliserid seviyeniz düşer
Bu harika meyve, bol miktarda lif, tekli doymamış yağ ve bitki sterolleri içerir. Bu sayede vücudumuzdaki kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri