Avokado çekirdeğinin acı bir tadı vardır. Tüketmeden önce üzerindeki kahverengi deri tabakasını çıkarın. Ardından, çekirdeği rendeleyin veya bir karıştırıcı kullanarak toz haline getirin. Avokado çekirdeği tozu salatalarda, çorbalarda veya güveçlerde garnitür olarak kullanabilir.
Avokado çekirdeğinde bolca lif yer alır. Lifler ise sağlıklı bağırsakların habercisidir. Çekirdeğinde daha çok çözünür lif olması, bu çekirdeğin daha da faydalı hale gelmesini sağlamaktadır. Toz olarak tüketilmesi uygun olan avokado çekirdeği ile kabızlık problemini maziye karıştırabilirsiniz.
Avokado bitkisi aylar içinde değil yıllar içinde meyve vermeye başlar. Bugün ektiğiniz bir avokado çekirdeği yıllar içinde size ve ailenize şahitlik edecek, yaklaşık 3 yıl sonra meyvelerini oluşturmaya başlayacaktır.
Avokadonun çekirdeği kendisinden daha değerliymiş. Dışındaki kahverengi kabuk soyularak rendelenir. Kısık ateşte biraz kavrulur. Salata ve yemeklere az miktarda eklenerek tüketilir.
İlgili 26 soru bulundu
Avokado, dalında yeterli olgunluğa erişince hasat edilir. Daha sonra bir süre bekletilerek yumuşaması sağlanır. Ardından meyvenin tek tek çekirdekleri çıkarılır. Daha sonra soğuk pres yöntemi ile sıkılarak yağı çıkarılır.
Avokado çekirdeğini sivilceleriniz için kullanabilirsiniz. Ilık su ve rendelenmiş avokado çekirdeklerini iyice karıştırın ve içerisine birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin. Sivilcelerinizin üzerine uygulayın ve 5-6 dakika bekletin. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.
Avokado çekirdeğinin insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Aynı zamanda avokado çekirdekleri toz haline getirildikten sonra da çeşitli yiyeceklerin içerisinde kullanılabilir. Avokado yenildikten sonra çekirdeklerini de atmak yerine kullanarak değerlendirebilirsiniz.
Avokado Maskesi
Olgunlaşmış ve yumuşak kıvama gelmiş 1 adet avokadoyu soyun ve ezerek macun kıvamına getirin. Ardından içine birkaç damla avokado yağı ekleyin. Elde ettiğiniz maske yüzünüze uygulayın ve ardından 10-15 dakika kadar bekleyerek yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
İçindeki yumuşak kısmı çatalla ezerek püre kıvamına getirin. Püre haline gelen avokadonun içine bir çorba kaşığı balı ekleyin. Ardından iyice karıştırarak hamur gibi bir kıvama, yani yüze sürülebilecek maske kıvamına getirin. Karışım homojen bir kıvama geldikten sonra temiz cilde maskeyi masaj yaparak iyice yedirin.
3 YILDA MEYVE VERİYOR, TEK MASRAFI SU
3'üncü yılda bir miktar meyve veren ağaç, 7-8 yaşına geldiğinde maksimum verim seviyesine çıkıyor. 8 yıl sonra bir ağaçtan ortalama 500 meyve alınıyor. 600-700 meyve veren ağaçlar da olabiliyor. Avokadolar türüne göre tanesi 7 ile 10 lira arasında alıcı buluyor.
Avakado Fidanı Ne Zaman Meyve Verir? Aşılı bir avakado fidanından fidanı diktikten sonra en ez 2 yıl sonra meyve alabilirsiniz fakat burada önemli olan meyveden ziyade ağacın gelişimidir.İlk yıllarda oluşan meyveleri koparmanız her zaman ağacın yararına olacaktır.
Tohumun ekildiği toprağı torf, kum ve perlit karışımından hazırlayın. *Ortasını açıp avokadonuzun çekirdeğini koyun. Kökten çıkan filizler toprak altında kalacak ama avokado çekirdeği de çok az toprak üstünde kalacak şekilde yerleştirin. Üzerini kapattıktan sonra sulayın.
Yarım olgunlaşmış avokadoyu bir çatal ya da kaşığın tersi yardımıyla iyice ezin. Püre haline getirin. Sıcak su içerisinde karıştırarak iyice erittiğiniz balınızı püre haline gelmiş avokado ile bir kap içerisinde kıvama gelene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı parmaklarınızla yüzünüze iyice yedirerek sürün.
Avokado Buzlukta Saklanır mı? Avokadoyu dondurarak buzlukta saklamak, israfını önlemeye ve ne zaman ihtiyacın olursa o zaman kullanmanı sağlamaya yarar. Avokadoyu parçalar halinde, püre olarak ya da yarım olarak buzlukta saklayabilirsin.
Peki avokado kabuğu yüze sürülür mü?” Avokado kabuğunun cilde faydaları da avokadonun içeriği ile aynı. Cildin yağ oranını artırır, nemlendirir ve yumuşak olmasını sağlar.
Avokado yağı cilt lekeleri için kullanılacaksa eğer yatmadan önce cilde sürülüp sabah yıkanması daha etili sonuçlar alınmasını sağlar. Kırışıklarına ve lekelere iyi gelmesi için avokado yağı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarifine göre cilde maske yapılarak uygulanabilir.
Kadınlar için adeta zengin besin deposu olan avokado, adet düzensizliği yaşayan ve adet sancısı çeken kadınların en büyük yardımcısı olmaktadır. Avokadonun rahime faydaları oldukça fazladır. Kadınlarda sıklıkla görülen Rahim kanserine yakalanma riski düzenli bir şekilde avokado tüketilerek düşürülebilmektedir.
Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir. Avokado meyvesi tek başına yenebileceği gibi farklı yemeklere lezzet kazandırmak amacıyla da kullanılabilir. Özellikle avokado salatası, bu meyve için tercih edilen tariflerden bir tanesidir.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor.
Avokadoyu dilimledikten sonra üzerine bir miktar tuz ve limon suyu serpiştirerek sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Avokadoyu kahvaltıda yemek istiyorsanız, yumurta ve baharatlarla nefis bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Avokado bitkisi saksıda yetişir mi? Avokado çekirdeği bir karış kadar filizlendiğinde artık saksımıza dikebiliriz. Altı delikli orta boy bir saksıya çekirdeğini de içine alacak şekilde yerleştirin, toprakla kapatın ve bolca sulayın. Unutmamalısınız ki Avokado bitkisi susuzluğa dayanıklı bir tür değil.
Avokado ve Bal Maskesi
Kuru saçlar için ideal olan bu maske için bir adet avokadoyu iki yemek kaşığı balla karıştırabilirsiniz. Bu karışıma birkaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Bu karışımı saçınıza uygulayarak 40 dakika kadar bekletip saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Bununla birlikte evde hazırladığınız avakado maskelerini buzdolabında beş güne kadar saklayabilirsiniz.
Sabah uyandığınızda yüzünüzü ılık suyla yıkayarak avokado yağının olumlu etkilerinden faydalanabilirsiniz. Kırışıklıklar ve cilt hücrelerinin onarımı için; Kırışıklıklardan korunmak, cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlamak için bu yağı maske yapımında kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri