Bir banka şubesinden yüklü bir miktarda para çekmek istediğinizde bunu önceden bankadaki temsilcinize haber vermeniz gerekiyor. Bu durum haricinde banka şubelerinde yüklü miktarda nakit para bulunmuyor.
Bankada hesabı bulunan bir kimse, aynı bankaya çek defteri almak için başvuru gerçekleştirir. Çek defteri alabilmek için gerekli olan belgelerden bazıları ise adli sicil kaydı, TCKN ya da VKN, kimlik belgesi, imza kartonu, imza sirküleri, vergi levhasıdır.
Sadece TC kimlik numaranızı kullanarak ATM'den para çekme imkanı bulunmuyor. Bu işlemi yapabilmek için müşteri numarası ve hesap numarası gibi bilgilere de ihtiyacınız olacak. TC kimlik numaranız ise sorulan ilave bilgiler arasında yer alacak. Bunun yanı sıra ATM sizden bir iletişim numarası da isteyecek.
Yeni bir düzenleme ile ATM para çekme limiti yükseldi. Önceden 5 bin TL olan sınır, şimdi 10 bin TL'ye çıktı. Hatta bazı bankalarda bu sınır, 15 bin TL'ye kadar çıktı.
Bankalar topladıkları mevduatın bir bölümünü nakit olarak tutar, bir bölümünü teminat olarak Merkez Bankası'na yatırır. Kalanını kullanır. Bankalar şubat sonunda mevduatın yüzde 79'unu krediye dönüştürmüş durumda.
İlgili 15 soru bulundu
Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri - Şubat 2024. Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 4,0 azalarak 128,5 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir.
Bankalar ATM'lerden nakit çekim limitlerini güncelledi. Yeni uygulamayla beraber şubelere gitmeden daha yüksek tutarda para çekimi yapılabilecek. 5 bin lira olan nakit çekim limitleri 10 bin liraya yükseltildi. Bazı bankalar ücretsiz nakit çekim limitini 15 bin liraya kadar çıkardı.
Bankamatikten kartlı olarak bir günde en fazla ne kadar para çekebilirim? Segment ayrımı olmadan tüm müşterilerimiz 10.000 TL'ye kadar ücretsiz, 10.000 – 20.000 TL arası tutarlar için ücretli nakit çekim işlemi yapabiliyor.
Bankalar ATM'lerden nakit çekim limitlerini güncelledi. Yeni limitler bankadan bankaya değişiklik gösterse de genel olarak 5.000 TL olan limit 10.000 TL'ye yükseltildi.
Web sitemiz üzerinden çekim talebinizi verirken IBAN bilginizin altında bulunan “Rumuz” alanına bir isim yazarak IBAN'ınızı kaydedebilirsiniz. Böylece daha sonra mobil uygulama üzerinden de önceden kaydettiğiniz Rumuz'u seçebilir, dilediğiniz gibi mobil uygulamadan çekim işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Havale tuşuna tıklanır; hesap numarası ya da IBAN ile para yatırma seçeneklerinden biri seçilir. Para yatırılacak hesaba ait şube kodu, hesap numarası ya da IBAN numarası tuşlanır ve yatırılacak miktar girilir. Aidat, kira vb. bir açıklama girilir, daha sonra göndericinin kimlik numarası ve doğum tarihi istenir.
Geçerli kimlik belgesi ( Pasaport, TC veya KKTC Kimlik Belgesi, Ehliyet )
Bankanın resmi açıklamasına göre, QR kodu ile para çekme işlemlerinden komisyon ücreti alınacak. Bu radikal değişiklik, müşterilerin günlük bankacılık alışkanlıklarını etkileyecek ve artık işlem yapmadan önce ek ücretleri göz önünde bulundurmaları gerekecek.
ATM'lerden günlük en fazla ne kadar nakit çekebilirim? Günlük para çekme limiti 7.500 TL'dir. Günlük limit üstü para çekme tutarı 7.500 TL olup, limit üstü para çekme ücretlerine Bankamız internet sitesi Ürün ve Hizmet Ücretleri bölümünden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Bankamatik cihazlarından ücretsiz günlük nakit çekme tutarı azami 10.000 TL'dir. Kart bazında günlük nakit çekme limiti ise azami 20.000 TL'dir.
Peki yeni limitler nasıl oldu? Daha önce 5.000 TL olarak uygulanmakta olan ATM para çekim limiti, alınan karar doğrultusunda 10 bin TL'ye yükseltildi. Öte yandan; çekim limitini 15 bin TL'ye kadar yükselten bankalar da oldu.
Maliye, SGK, Kredi Yurtlar Kurumu ve benzeri devlet kurumları, bu birimlere borcunuz olduğunda ve ödemesi geciktiğinde hesabınıza kısmi bloke ya da bloke koyabilir. Bu kurumlar dışında MASAK adıyla anılan Mali Suçlar Araştırma Kurulu da hesap blokesi işlemi yapabilir.
Yurt içi şubelerde; resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki, TL, döviz ve kıymetli maden cinsinden mevduatlar, her bir mevduat bankasında her bir kişi için, 2024 yılında 650 Bin TL'ye kadar sigorta kapsamındadır.
Evet. Türkiye'de faaliyet gösteren kredi kuruluşlarının yurt içi şubelerindeki resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki mevduat ve katılım fonları (tasarruf mevduatı, ticari kuruluşlar mevduatı ve diğer kuruluşlar mevduatı) sigorta kapsamındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri