Avokado doğurganlığı artırıyor E ve C vitamini açısından da zengin olan avokadoyu çocuk sahibi olmak isteyen tüm kadınların tüketmesi gerekir.
Avokado: Folik asit, E vitamini, lif, doymamış yağ asitleri ve minerallerden zengin bir meyve. E vitamini, rahmin iç tabakası endometriumun olgunlaşmasına katkıda bulunarak döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesine yardımcı olur.
Çalışmalar, tüp bebek tedavisi sırasında avokado şeklinde belirli miktarda tekli doymamış yağ tüketmenin, o dönemde iyi bitkisel yağ tüketmeyen kadınların aksine, başarı oranını üç buçuk kat arttırdığını göstermiştir.
Hamileler avokadoyu sanılanın aksine yumuşak olduğunda tüketmelidir. Avokado çeşitli şekillerde tüketilebilir, meyve salatası yapılarak, sade olarak, et, tavuk ve mantar gibi yemeklerle karıştırılarak veya omletin içerisine peynirin yerine rahatlıkla yenebilmektedir.
Hamilelik sürecinde annede oluşabilecek demir eksikliği için de avokado yemek oldukça önemli olmaktadır. Çünkü demir açısından zengin olan avokado, kansızlığı önler; lifli yapısıyla da mide ve bağırsaklara iyi gelerek sindirimi rahatlatır.
İlgili 38 soru bulundu
Avakadonun kadınlara faydaları regl dönemi için etkilidir. Regl dönemi sancılarında yardımcıdır. Avokadonun rahime faydaları da bulunur. Düzenli tüketildiğinde rahim kanserine yakalanma riski azaltır.
Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmayı destekleyen, tekli doymamış yağ asitleri açısından zengin olan meyve, folik asit içeren besinler arasında yer alır. 1 orta boy avokado yaklaşık 82 mcg folik asit içeriğine sahiptir.
Hamileliğin erken döneminde bıngıldak gelişimi için önemli olan folik asit, avokadoda bol miktarda bulunur. Hamilelik dışında da folik asidin gündelik hayatta alınması gerekir.
Avokadonun bir diğer özelliği enerji veren bir meyvedir sebebi ise içerisinde tirozin bulundurmasıdır.Tirozin vücutta bazı hormonlara dönüşerek vücuda enerji vermektedir . Gebe annede 3. Aydan sonra oluşan enerji açığını kapatmak için avokado oldukça uygun bir meyvedir.
Her yıl düzenli olarak meyve verir. Meyvesi ağaç üzerinde uzun süre kalamaz. Ülkemiz koşullarında hasat mevsimi; kasım başı-aralık sonu olarak belirtilebilir. Fuerte çeşidine tozlayıcı olarak kullanılır.
Folik asit, yalnızca hamile kalmaya çalışılan dönemde değil, hamileliğin ilk üç ayında da alınması tavsiye edilen bir vitamindir. Folik asit hamile kalma şansını artırdığı gibi, hamilelik esnasında da bebeğin omurilik gelişimi bakımından büyük önem taşır.
Rahim dinlendirme planladığımız hastalarımızda ise uygun kalitedeki tüm embriyoları 5 ya da 6.gün blastokist aşamasında iken dondurarak, o ay taze transfer yapmadan rahmi 1-2 ay kadar dinlendirdikten sonra donma çözme siklusu yaparak ilerliyoruz. Bu uygulamaya rahim dinlendirme yöntemi denir.
Yapılan araştırmalarda, magnezyum ve çinkodan zengin besinler hamile kalma olasılığını artırmaktadır. Ceviz, fındık, yeşil yapraklı sebzeler zengin magnezyum kaynaklarındandır. Kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, fındık ve süt ürünleri ise zengin çinko kaynağıdır.
Özellikle ıspanak, brokoli, lahana, kuşkonmaz, marul, karnabahar demir ve folik asitten zengin besinlerdir. Omega 3'den zengin besinler yumurta kalitesinde ve embriyo tutunmasında etkinliği ispatlanmıştır. Uskumru, sardalya, hamsi, alabalık, somon gibi omega 3'den zengin besinler haftada 2 kez tüketilmelidir.
Avokado doğurganlığı artırıyor
E ve C vitamini açısından da zengin olan avokadoyu çocuk sahibi olmak isteyen tüm kadınların tüketmesi gerekir.
Ayrıca lif, B vitamini (özellikle folat), K vitamini, potasyum, bakır, E vitamini ve C vitamini bakımından da zengindir. Avokado, yüksek sağlıklı yağ, folat ve potasyum içeriği nedeniyle hamilelik sırasında (ve her zaman) mükemmel bir besindir.
Diyetlerin vazgeçilmez tercihi olan ve 23 gram yağ oranı bulunan avokado meyvesi günlük yağ miktarının üçte birine sahiptir. Uzmanlar gün aşırı olacak şekilde avokadoyu yarım olarak tüketmenin daha faydalı olacağı kanaatini taşıyor.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor.
Avokado birçok besinle birlikte tüketilebilen, yoğun tadı olmayan bir meyvedir. Avokado dilimlenerek, üzerine limon, tuz ve farklı baharatlar konularak, ekmek üzerine sürülmesi ile ya da direkt salatalara konularak tüketilebilir.
Portakal, greyfurt ve limon gibi turunçgiller grubu olan meyveler folat bakımından zengin içeriğe sahip besinlerdir. Bir büyük portakal yaklaşık olarak günlük folik asit ihtiyacının %14'ünü karşılayan 55 mikrogram folat içerir.
Bu vitaminin kadınlarda normal östrojen seviyelerini koruduğu da bilinmektedir. Erkeklerde ise, testosteron seviyelerini kontrol eder. Ayrıca, sperm sayısını artırdığı gözlenmiştir.
Avokadonun sadece sarı renkli etli bölümü tüketilmiyor. Genellikle çöpe atılan çekirdekleri aslında bir şifa kaynağı olabilir. Avokado çekirdekleri antioksidan ve lif bakımından zengindir. Birçok formda kullanılabilen avokado çekirdeğinin çayı da yapılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri