Olgunlaşmış ve yemeye hazır bir avokado biraz yumuşak olmalıdır. Üzerinde görünür biçimde koyu ve batık noktalar veya çatlaklar olmamalıdır.
Kavun ve muz gibi bir yapıda olan avokadonun yüzeyini ellediğinizde hafif içe bastırılabiliyorsa, yenecek kıvama gelmiştir demektir.
Baş ve işaret parmağınızla avokadonun sapını tutun. Hızlı bir şekilde dışarı doğru çekin. Eğer avokadonun sapı sorunsuz bir şekilde kopuyorsa, yeterince olgunlaşmış demektir. Eğer sapı kopmuyorsa, henüz olgunlaşmamıştır ve yenmeye hazır değildir.
İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir.
Birinci yöntem avokadoları muz, şeftali ya da elma gibi, beklerken etilen gazı salan meyvelerle beraber, ışık geçirmeyen bir kese kağıdında bekletmektir. Bu yöntem ile avokado yaklaşık iki gün içerisinde yenilebilecek olgunluğa ve yumuşaklığa ulaşır.
İlgili 34 soru bulundu
Adım: Keseye Avokado ile Elma veya Muz Ekleyin
Şimdi yeşil ve sert avokadonun olgunlaşmasını kolaylaştıracak yardımcı bir meyveye ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir.
Olgun avokado nasıl anlaşılır? Olgun avokado ele yumuşak gelmesinden anlaşılabilir, rengi parlak yeşilden daha koyu bir yeşile dönüşür ve sap kısmının olduğu tepeye bastırdığınızda kolaylıkla ezilir. Ham ve olgun avokadoyu dokunarak birbirinden ayıramıyorum derseniz bir bıçakla kesmeyi deneyin.
Olgunlaşmış ve yemeye hazır bir avokado biraz yumuşak olmalıdır. Üzerinde görünür biçimde koyu ve batık noktalar veya çatlaklar olmamalıdır. Avokado seçiminizi rengine göre yapmayın; çünkü bazı türler olgunlaşmış olsalar bile yeşildir.
Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına göre, avokado kandaki kötü kolesterolü düşürür.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Ancak avokado yağ grubunu temsil ettiği için avokado kullanıdğınız tarifte yağı azaltmanız gerekiyor.
Avokado buzdolabının en soğuk kısmında olgunlaşana kadar birkaç gün bekletilir.
Avokado depolama koşulları sebebiyle olgunlaşmadan sert olarak satılan meyvelerden bir tanesidir. Satın alınmasının ardından bir hafta gibi bir sürede yumuşayarak yenebilecek kıvama gelmektedir.
Bu şekilde limon ve zeytinyağı ile kapladığın avokado parçalarını buzdolabında birkaç gün saklayabilirsin. Eğer avokadonu kestiğinde yeterince olgunlaşmadığını fark edersen kesik yerlerine sadece limon suyu sürmeli ve streç filmle sardıktan sonra buzdolabında olgunlaşmasını beklemelisin.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Avokadoyu dilimledikten sonra üzerine bir miktar tuz ve limon suyu serpiştirerek sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Avokadoyu kahvaltıda yemek istiyorsanız, yumurta ve baharatlarla nefis bir karışım hazırlayabilirsiniz.
-Tüplü Avokado Fidanı Ne Demektir:Tüplü Avokado fidanı, kökleri saksı veya toprak içerisinde olan dört mevsim dikimi yapılabilen fidan demektir. -Dikim Bölgeleri:Ilıman İklim Bölgeleri. -Avokado Fidanların Fidan Dikim Mesefesi:Avokado fidanınızı fidan arası 5 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.
Avokado, proteinleri metabolize eden ve enerji veren yüksek oranda folik asit içerir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda libidoyu arttıran iki element barındırır. B6 vitamini, erkeklik hormonu üretimini artıran bir besin maddesidir. Potasyum ise, kadınlarda tiroid bezini düzenlemeye yardımcı olur.
Avakadonun içeriğinde bulunan triptofan, kendini iyi hissetmeni sağlar ve vücudunu gevşeterek uykunun gelmesine yardımcı olur. Bu yüzden avakado, uyumadan önce yenilebilecek, magnezyum ve triptofan açısından zengin bir besin.
Kahverengi kâğıt torbaya muz, elma veya domates koy.
Bu meyveler diğer meyvelerden daha fazla etilen gazı yayar. Ne kadar fazla etilen gazı üretirlerse de avokado o kadar daha hızlı olgunlaşır.
Hafiften, ağır killi topraklara kadar yetiştiriciliği yapılabilir. Avokadolar, minimum 1 m derinlikte, iyi drenaja sahip olan, yüksek verimli, kumlu-tınlı ve alüvyal topraklarda daha verimli yetişir. Toprağın pH'sı 6-6.5 arasında olmalıdır. Toprak nötr veya hafif asidik olabilir.
Peki Avokado nasıl yumuşar? Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.
Hafif baskı avokadonun üzerinde bir çöküntüye neden oluyorsa bu, avokadonun bozulduğunun bir göstergesidir. Avokadonun dış kabuğuna bak. Avokadonun yüzeyinde ciddi şekilde çukurlar, çizikler varsa, küflenme görülüyorsa veya kötü bir bozuk yiyecek kokusu varsa o avokado yemek için sakıncalıdır ve hemen atılmalıdır.
Bir avokadoyu kestiğinizde, mükemmel bir olgunluk için bekletmiştiniz şimdi kestiniz ve iç kısmı biraz kahverengiye dönmeye başladığını görüp hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Durun hemen atmayı düşünmeyin. Görünümü sizin istediğiniz gibi olmayabilir ama gerçek şu ki, aslında yemek hala güvenli.
Avokadoyu ikiye böldükten sonra çekirdeksiz kısmını tüketin. Çekirdekli kısmı saklamak için daha uygundur. Kesilmiş avokadoyu saklamak için, avokadonun iç kısmına (çekirdeğin yanlarına) limon suyu sürün. Ardından streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabına kaldırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri