Birinci yöntem avokadoları muz, şeftali ya da elma gibi, beklerken etilen gazı salan meyvelerle beraber, ışık geçirmeyen bir kese kağıdında bekletmektir. Bu yöntem ile avokado yaklaşık iki gün içerisinde yenilebilecek olgunluğa ve yumuşaklığa ulaşır.
Peki Avokado nasıl yumuşar? Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.
Kesilmiş, dilimlenmiş veya ezilmiş avokadolar için limon suyu kullan.
İlgili 31 soru bulundu
Adım: Keseye Avokado ile Elma veya Muz Ekleyin
Şimdi yeşil ve sert avokadonun olgunlaşmasını kolaylaştıracak yardımcı bir meyveye ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir.
Eğer hemen tüketilmeyecekse ve Avokadomuzun hemen olgunlaşmasını istemiyorsak dolapta bekletebiliriz. Avokado tariflerini uygulayacağınız zaman meyvenizi olgunlaştırma sürecine almak istiyorsanız, bir kase pirinç içerisine gömerek Avokado olgunlaştırma sürecini hızlandırabiliriz.
Avokado buzdolabının en soğuk kısmında olgunlaşana kadar birkaç gün bekletilir.
Bu şekilde limon ve zeytinyağı ile kapladığın avokado parçalarını buzdolabında birkaç gün saklayabilirsin. Eğer avokadonu kestiğinde yeterince olgunlaşmadığını fark edersen kesik yerlerine sadece limon suyu sürmeli ve streç filmle sardıktan sonra buzdolabında olgunlaşmasını beklemelisin.
Avokado meyvesi aynı zamanda olgunlaştığında kaşıkla da tüketilebilen bir meyvedir. Ancak olgunlaşmamış avokadoların kaşıkla veya herhangi bir yemeğe katılarak tüketilmesi oldukça zordur. Bu nedenlerden dolayı avokado meyvesi olgunlaştığında tüketilmelidir.
Avokado nasıl olgunlaşır sorusuna cevap olabilecek diğer yöntem ise mikrodalga fırın kullanmaktır. Avokado mikrodalga fırının en düşük ayarında 2 dakika içinde yumuşar. Bu yöntem avokadonun besin değerini azaltabileceği için, acil durumlar hariç kullanmak önerilmemektedir.
Terbiyeleme
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.
Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir. Diğer bir yeme yöntemi ise kabuğunun bir bıçak yardımıyla soyulmasının ardından dilimlenmesi biçiminde olabilir.
olgunlaştırmak için ise buzdolabında saklamamalısınız. evet, buzdolabından uzak durun. kağıttan bir poşete koyup oda sıcaklığında 3-5 gün bekleyin. daha çabuk olması için poşetin içine muz veya elma konabileceğini de söylüyor kaynaklar.
Olgunlaşmış ve yemeye hazır bir avokado biraz yumuşak olmalıdır. Üzerinde görünür biçimde koyu ve batık noktalar veya çatlaklar olmamalıdır. Avokado seçiminizi rengine göre yapmayın; çünkü bazı türler olgunlaşmış olsalar bile yeşildir.
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor. Ancak avokado yağ grubunu temsil ettiği için avokado kullanıdğınız tarifte yağı azaltmanız gerekiyor.
Avokadoyu satın aldıysanız, kötüye gidip gitmediğini belirlemenin en hızlı yolu budur. İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Çekirdekli kısmı saklamak için daha uygundur. Kesilmiş avokadoyu saklamak için, avokadonun iç kısmına (çekirdeğin yanlarına) limon suyu sürün. Ardından streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabına kaldırın. Kesilmiş avokadoyu saklamak için bir diğer yöntem de saklama kaplarıdır.
Avokado toplandığında serttir ve acı bir tada sahiptir, avokadoyu eve götürüp yemeniz tavsiye edilmemektedir. Evde oda sıcaklığında 3 ya da 5 gün arasında beklemelidir. Kavun ve muz gibi bir yapıda olan avokadonun yüzeyini ellediğinizde hafif içe bastırılabiliyorsa, yenecek kıvama gelmiştir demektir.
Kaya gibi sert avokadoyla bir şeyler elbette çok zor. Dakikalar içinde yumuşacık avokado elde etmeniz için ise tek ihtiyacınız olan şey fırın. Avokadoları folyoya sarıp 100 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
Yoğurdunuz cıvıksa direkt olarak, toksa bir miktar sulandırıp, püre halindeki avokadoyla karıştırın.
KURU ELLER İÇİN AVOKADO MASKESİ
Yarım avokadonun içini bir yemek kaşığı bal ile karıştırın. Oluşan lapayı ellerinizin üzerine uygulayın. 20 dakika sonra soğuk su ile durulayın. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.
Avokadonun olgunluğunu ellerinizle anlayabilirsiniz. Yumuşak olması olgunlaşmış, hafif yumuşamaya başlamış olması birkaç gün daha beklemesi ve sert olması ise bir hafta kadar beklemesi gerektiği anlamına gelir. Avokadoyu avuç içinizle sıkın. yumuşak ise olgunlaşmış demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri