AVR, sürekli olarak alternatör fazı ve nötr noktası arasındaki gerilimi ölçer ve ayarlanmış olan gerilimi elde edecek şekilde uyartım sargısına uygulanan DC gerilimi artırıp eksiltir. AVR çıkış katı, bir serbest dönüş (free wheeling) diyodu ile birlikte kullanılan yarım dalga çıkışlı tiristörden oluşur.
Otomatik Voltaj Regülatörü (AVR, Automatic Voltage Regulator), uyarma sisteminin en önemli kısmıdır. Bir uyarma ve uyarma kontrol sistem modeli uyarma akımını oluşturmak ve otomatik regülatörler ile bunu kontrol etmek için tasarlanmış bileşik bir sistemdir.
AVR "otomatik voltaj düzenleme" (AVR) hızkontrol cihazı sürücüsü (inverter) için otomatik voltaj düzenleme fonksiyonunun bir diğer adıdır. AVR fonksiyonu, giriş voltajının veya motora yükün değiştiği durumlarda bile sabit bir çıkış voltajını koruma amacıyla kullanılır.
Otomatik voltaj regülatörü (AVR), alternatörün çıkış voltajını ayarlanan bir değerde düzenlemeye ve korumaya yarayan elektronik bir cihazdır. Alternatör yükü veya çalışma sıcaklığı değiştikçe bunu deneyecek ve yapacaktır. AVR, alternatörün uyarma sisteminin bir parçasıdır.
Devrede jeneratör kullanırken;
Voltaj jeneratörü kullanırken, jeneratör şekilde gösterildiği gibi voltaj sabitleyiciden sonra bağlanmalıdır. regülatör, tepki süresini 10 kat azaltan “Jeneratör regülatörden önde” parametresi otomatik olarak etkinleştirilir. Böylece, voltaj düzeltmesi 20 ms'den 200 ms'ye değişecektir.
İlgili 17 soru bulundu
AVR-5 Voltaj regülatörü alternatörün sabit gerilim üretmesini sağlayan elektronik bir cihazdır. Cihaz, açık kutu içinde özel reçineye gömülü olarak imal edilmiştir. Normal olarak alternatör bağlantı kutusu içine monte edilmek üzere tasarlanmıştır.
Şebekeden elde edilen düşük ya yüksek gerilimli elektrikler, voltaj regülatöründen geçirilir ve uygun sınır değerlerine getirilir. Böylelikle, elektrik yüklerine aktarılır. Voltaj regülatörleri, koruduğu cihazların aldığı akımdan ayrı bir şekilde gerilimi sabitlemeye çalışır.
Kullanılacak regülatörün bu değişimleri 220 volt değerine sabitlemesi gerekmektedir. Bunun için gerilim voltaj değerlerinin 160 volt ile 250 volt aralığında olması idealdir.
Düzensiz Gelen Enerjiyi Düzenleyen Cihazlara Voltaj Regülatörü Denir. Elektrik kesintileri nedeni ile düşük veya yüksek voltaj elektriğin gelmesi, 50 Hertz olması gereken frekansın aniden düşmesine veya yükselmesine neden olur. Bu durumda da elektrik elektronik cihazlar zarar görür.
Regülatör şebeke elektriğinde meydana gelen dalgalanmaları takip altına alır. Çıkış voltajını otomatik gerilim regülasyonu ile standart düzeyde tutar. Elektrik, elektronik cihazların düzgün çalışmasını sağlar. Bu cihazlarda oluşması muhtemel olan arıza riskini ortadan kaldırır.
AVR Voltaj regülatörü alternatörün sabit gerilim üretmesini sağlayan elektronik bir cihazdır. Cihaz, açık kutu içinde özel reçineye gömülü olarak imal edilmiştir. Normal olarak alternatör bağlantı kutusu içine monte edilmek üzere tasarlanmıştır.
aVR: Augmented Voltage Right (arttırılmış sağ voltaj )
Trafo üzerindeki ekipmanların kontrolü, ölçümlerin yapılması ve gözlemlenmesi için kullanılan panolardır.
aVR derivasyonu direkt olarak, sağ ventrikül çıkış yolu ve interventriküler septumun bazal kısmını içeren, kalbin sağ üst bölgesininden gelen elektriksel aktiviteyi kaydeder; bu bölgede infarkt teorik olarak aVR'de ST elevasyonu meydana getirir.
AVR, Atmel firmasının üretmiş olduğu 8 bitlik RISC mimarisine sahip mikrodenetleyicidir. Ucuz ve hızlı çalışan bir mikrodenetleyici olup, gelişmiş özellikleri bulunmaktadır. 2 KB ile 128 KB arasında değişen kapasitelerde yazılıp-silinebilen belleğe sahiptir.
USBtinyISP Programlayıcı Kartı ürünü bir AVR programlayıcı kartıdır. Arduino ürünlerinin kullandığı Atmega mikrodenetleyicilerine USB aracılığıyla kolayca bootloader yüklemek için tasarlanmıştır.
Bazı zamanlar elektrik akışının düzenli bir şekilde sağlanmaması sonucunda elektronik cihazların bozulduğu gözlemlenir. Bu tarz can sıkıcı durumların yaşanmaması adına, regülatörler tercih edilebilir. Sağladığı elektrik akışı sayesinde cihazların bozulmasını engelleyen 12 volt voltaj regülatör gerilimi sabitlemektedir.
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
Regülatör giriş ucuna Faz hattı bağlanır. Çıkış ucuna ise ev şebekesinin Nötr yani eksi (-) hattı bağlanır. Kullanılacak regülatörde çift çıkış bulunuyorsa Nötr hattı her iki çıkışa da eklenerek bağlantı yapılır. Olası kazaların önüne geçmek için bağlantıların şebeke elektriği kesilerek yapılması önemlidir.
Arızaların önüne geçmesi sayesinde hiç yoktan yere masraflardan koruyan 15 kva regülatörler, ev ve küçük iş yerlerinde elektrik hattının girişine bağlanır. Bu şekilde bağlantısı yapılan 15 kva regülatörler elektriklerde düşme, voltaj yükselmesi gibi sebepler yüzünden oluşan ani dalgalanmaları ortadan kaldırır.
Düşük voltaja ya da sık olarak görülen voltaj dalgalanmalarına ise akım korumalı prizler herhangi bir çözüm sunmaz. Bu yüzden cihazlarınızı korumak ve tam anlamıyla koruma altında tutmak adına voltaj regülatörü tercihinde bulunmanız iyi bir seçim olacaktır.
Temel olarak tek ve çok fazlı olan regülatörlerde, sanayi alanlarında trifaze regülatörler daha çok tercih edilmektedir. Evlerde ya da daha küçük iş yerlerinde ise tercih edilen regülatör türü monofaze olmaktadır.
Motor uçlarındaki gerilimlerin birbirinden farklı olması olarak tanımlanır. Genellikle elektrik üretim ve iletim sistemlerinde dengeli bir voltaj olmasına rağmen özellikle dağıtım sistemlerindeki eşit olmayan sistem empedansları, düzgün dağılmayan tek fazlı yükler voltaj dengesizliğine neden olur.
Genelde ev kullanımı için servo regülatör yeterli olmaktadır. Ancak, kırsal yerlerde ya da elektrik tesisatından kaynaklı bazı sebeplerden ötürü bazı evlerde statik regülatör kullanmak gerekebilir. Bu tarz özel durumlar haricinde evinizde servo regülatörü rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri