Ancak ay doğal bir ışık kaynağı değildir. Ay, geceleri parlamasından dolayı bir ışık kaynağı zannedilebilir. Ancak ay, güneşten aldığı ışığı dünyaya yansıtmaktadır. Kendisi doğal bir ışık kaynağı değildir.
Ay doğal bir ışık kaynağı değildir. Ay, geceleri parlamasından dolayı bir ışık kaynağı sanılabilir ama Ay, güneşten aldığı ışığı dünyaya yansıtmaktadır. Tıpkı bir ayna gibi çevresinden aldığı yansıtır.
Geceleri gökyüzüne baktığımızda Ay'ı ışık yayıyor gibi görürüz. Ancak ay bir ışık kaynağı değildir. Ay güneşten almış olduğu ışığı yansıtır.
Güneş, yıldızlar, şimşek, yıldırım, ateş böceği ve fener balığı gibi bazı balıklar doğal ışık kaynağıdır. İnsanlar tarafından üretilen ışık kaynaklarına yapay ışık kaynağı denir. Ampul, mum, fener, gaz lambası, trafik ışıkları, kandil ve meşale yapay ışık kaynağıdır.
Ay'ın kendi ürettiği bir ışık olamaz. Çünkü ay dediğimiz cisim, bir uydu, yani yıldız değil. Bir gökcisminin ışık üretebilmesi için çekirdeğinde nükleer tepkimelerle foton (ışık) salması gerekir. Ama gezegenlerde ve uydularda böyle bir nükleer reaksiyon (hidrojen-helyum)olayı yok.
İlgili 45 soru bulundu
Ay ışığı ise güneş ışığının bir yansımasıdır. Güneş ışığı önce aya çarpar, aydan yansıyan ışık dünyaya ulaşır. Güneş ışığı, bitkilerin beslenmesi ve büyümesi için kilit faktördür. Ay ışığı ise bitkilerin ihtiyaç duyduğu parlak ışığı sağlayamaz.
Işık bir yüzeye çarpınca belli bir kısmı geri yansır. Ay, güneşten gelen ışınların yüzde 3 ila yüzde 12 arasında değişen bir oranda geri yansıtır. Aslına bakarsa bu çok düşük bir yansıtma oranıdır. Çünkü ayın yüzeyi çok eski lava kalıntılarıdır.
Doğal ışık kaynaklarına örnek olarak ise yıldızlar ve ateşböcekleri de verilebilir. Ancak yine de en büyük doğal ışık kaynağı güneş olarak ifade edilebilir.
1)DOĞAL IŞIK KAYNAKLARI: Kendiliğinden ışık üreten kaynaklar doğal ışık kay- naklarıdır. ÖRNEK: Güneş, yıldızlar, ateş böceği, şimşek, yıldırım ve deniz diplerinde yaşayan bazı balıklar doğal ışık kaynaklarından bazılarıdır.
doğal ışık kaynağı ile beş tane örnek :. yıldız, yıldırım, güneş,bazı balık ve mantar türleri , şimşektir...
Geceleri baktığımız zaman ay parlak görünür. Ancak bunun nedeni Ay'ın kendi ışık kaynağı olduğu için değildir. Güneşten gelen ışınlar ile beraber parlayan Ay, bu ışıkları Dünyamıza yansıtır. Böylece Özellikle geceleri Dünyamız ay sayesinde biraz daha aydınlık görünür.
Kendiliğinden ışık veren ve çevresini aydınlatan ışık kaynaklarına doğal ışık kaynakları denir. Güneş, yıldızlar, şimşek, yıldırım, ateş böceği ve fener balığı gibi bazı balıklar doğal ışık kaynağıdır. İnsanlar tarafından üretilen ışık kaynaklarına yapay ışık kaynağı denir.
- Ay ışık kaynağı olmadığı içindir. - Eğer ayın kendi ışık kaynağı olsaydı tıpkı güneş gibi aynı şekilde görebilirdik. - Ay Güneş'ten aldığı ışığı aynı şekilde dünya yansıtır. - Dünya yüzeyinden bakıldığı zaman farklı zamanlarda değişik şekillerde görünür.
ateş doğada kendiliğinden oluşmuştur. Bu yüzden ateş doğal ışık kaynağıdır.
Ateş, insan eliyle oluşturulduğundan dolayı ilk yapay ışık kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Gezegen bir ışık kaynağı değildir fakat Güneş ' ten aldığı ışınları saçabilir ama bu da gezegenlerin ışık kaynağı olduğunu göstermez. Gezegenler ışığını oradan alarak yansıtırlar.
Dünyamızın en büyük ışık kaynağı güneştir. Gündüzleri güneş sayesinde etrafımız aydınlanır ve her yeri görme şansı elde ederiz. Ancak hem gündüz hem de gece görebilmemiz için ışık kaynakları ikiye ayrılır.
Yapılan araştırmalar neticesinde ayın herhangi bir doğal ışık kaynağı olmadığı görülüyor. Bilim insanlarının yaptığı detaylı araştırmalar sonucunda ay bir ışık kaynağı değildir.
Ay, Güneş'ten aldığı ışığı bizlere yansıtır.
Ay, bu nedenle bir ışık kaynağı değildir. Işık kaynağı olarak gök cisimlerinden Güneş ve yıldızlar öne çıkarlar.
Soru : Ay enerji kaynağı mıdır ? Hemen cevabımızı verelim : ⇒Ay bir enerji kaynağı değildir. ⇒Onu bir enerji kaynağı olarak görmemizin nedeni ise ; Ay'ın Güneş'den aldığı ışığı yansıtmasıdır.
Fiziği seven ve ilgilenen bir öğrenciyim. Gündüz göründüğünde Ay'ın rengi soluk beyazdır. Bunun sebebi Ay ışığının güneş ışığı ile olan rekabeti ve bu rekabetin güçsüz tarafı olmasıdır. Parlak günışığı atmosferdeki parçacıklar nedeni ile dağılırken Ay'ın ışığı büyük ölçüde kısılmış gibi görünür.
Buna nazaran Güneş ışıklarını bir reflektör(yansıtıcı) görevi görerek Dünyamıza ulaştıran Ay'da da aynı sonucu beklemeliyiz. Yani Ay ışığının geldiği yer gelmediği yere göre daha sıcak olmalı fakat tam tersi. Evet yanlış duymadınız, Ay ışığının geldiği yer gölgeye göre daha soğuktur.
“Onların içinde ayı bir nur, güneşi kandil kılmıştır.” 'Ve Ay'ı bunların içinde aydınlanan yaptı ve Güneşi de bir lamba (ışığın kaynağı) yaptı. ' Ve onlar da ay'ı bir nûr kılmıştır, güneşi de bir çırağ yapmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri