Cilanın uygulanma sorasında kullanılan aynı daire hareketler hafifçe silinmelidir. Bir başka yöntem ise badem yağı, Hint yağı veya vazelin kullanımıyla yumuşatma sağlanmasıdır.
Sertleşen deri ayakkabınızı yumuşatmak için kullanabileceğiniz en uygun yöntemlerden biri dış yüzeye badem yağı, hint yağı ya da vazelin uygulamaktır. Bu üç madde ayakkabınızın yumuşamasını, temizlenmesini ve aynı zamanda deri yüzeyin cilalı bir görüntüye kavuşmasını sağlar.
Ayakkabı boyandıktan sonra eğer parlaması isteniliyorsa ayrıca ayakkabı cilası kullanılması ve fırçalanması gerekir. Deriyi çatlatmaz.
Cila uygulayın
Unutmayın, krem cila ayakkabılarınızı lekeleyebilir, bu nedenle sadece az miktarda kullanmak en iyisidir. Bezi parmaklarınızın etrafına sarın ve dış deriye eşit şekilde uyguladığınızdan emin olarak dairesel bir hareketle ayakkabılara sürün.
Ayakkabı boyası kolay kuruyan bir yapıya sahip değildir. Bu nedenle hızlı tedbir alarak yanlış boyama işlemini telafi edebilirsiniz. Yanlış boyanan süet ayakkabıyı da yine nemli pamuk yardımı ile temizleyerek kurutup tekrar sprey boya yardımı ile boyayabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Güvenli malzemelerden üretildiği için hava ile teması halinde kuruyabilir, kuruyan boyaları yeterli miktarda ılık su ile tekrar yumuşatabilirsiniz.
İnceltici olarak da su kullanılır. Su bazlı boya inceltme ya da akrilik boya inceltme bilgisi ambalaj üzerinde yer alır.Solvent bazlı olarak adlandırılan boyalar ise yağlı boya grubudur. Yapısındaki çözücünün buharlaşması ile kururlar. Solvent bazlı boyalarda inceltici olarak genellikle tiner kullanılır.
En yaygın kullanım ise vazelin ile deri ayakkabı yumuşatma yöntemdir. Vazelin deri ayakkabı üzerine ince bir katman halinde sürülür.
Gold Care Ayakkabı Parlatıcı Süngeri (11 ml) Kullanım Alanı: Deri ayakkabılarınıza anında parlaklık kazandırır. Su geçirmezdir. Kullanım Şekli: Ayakkabınıza hafifçe bastırarak uygulayınız, likit kendiliğinden akacaktır. Şeffaf bölümdeki likit bitince yenisi ile değiştiriniz.
Bir bez veya pamuk üzerine sürülen vazelin, deri ayakkabının üzerine nazikçe uygulanabilmektedir. Bu yöntem sayesinde deri ayakkabıların parlaklığı artırılabilmektedir.
Deri ayakkabıların temizliği için nemli bir bez kullanılabilir. Bezle silinen temiz ayakkabıya ise zeytinyağı ile bakım yapılabilir. Bir pamuğa ya da kuru bir beze biraz zeytinyağı döktükten sonra ayakkabının yüzeyine hafif dokunuşlarla uygulama gerçekleştirilir.
Vazelin ayakkabıya daha fazla zarar verir mi, hakiki deriden imal edilen ayakkabının yapısını bozar mı şeklinde pek çok düşüncelerin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Hakiki deri ayakkabıya vazelin sürülmesi konusunda hiçbir şekilde sakıncalı bir durum yoktur.
Ayakkabıların çatlamaması için vazelin veya badem yağını hafifçe ayakkabı yüzeyine yedirebilirsiniz. Ayakkabılarınızı kaldıracağınız zaman mutlaka kuru bir şekilde, kuru bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Vazelinin temel amacı cildi nemlendirmektir; bu bağlamda sert ayakkabı kenarlarının yani ayağına vuran kısımların cildinde yarattığı tahrişi vazelin sürerek hafifletebilirsin. Ayaklarındaki kızarıklıklar, su toplamalar ve acılar sona erinceye dek; hangi ayakkabıyı giyersen giy vazelin sürmeye bir süre devam et.
Ayakkabılarınızı ağzını sıkıca kapattığınız su dolu torbalarla doldurun. Ayakkabılarınızı, su dolu torbalar tamamen donana dek buzlukta bekletin. Kısa bir süre çözülmeleri için bekleyin ve sonra buz torbalarını alın. Ayakkabınızın yapıldığı malzemenin, öncekine kıyasla biraz daha esnemiş olduğunu göreceksiniz.
Genel olarak kısa sürede ayakkabının genişlemesi için gazete kağıtları sirke ile ıslatılır. Nemli haline gelen gazete kağıtları ayakkabının iç kısmına sıkı bir şekilde doldurulur. Bir gece boyunca gazete kağıtları bu şekilde bekletilir. Ertesi gün ayakkabınızda genişleme olduğunu fark edeceksiniz.
Her türlü hakiki ve sentetik deri ayakkabılara hızlı bir parlaklık kazandırır. Haznesindeki silikon formül sünger yüzeyini sürekli besler, uzun süreli kullanım sağlar. Süngeri dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Açıklama. Otomobil, Yat, Tekne, Küvet ve Mobilya gibi Ürünlerin Pasta İşlemlerinde Parlatma ve Çizik Sorunlarının Giderilmesinde Kullanılır.
Ancak çamaşır suyunu, tekstil ürünü beyazlatmada kullanacaksan, sulandırmayı sakın unutma! Zira tek başına kullanılan çamaşır suyu, ayakkabı ve kıyafetlerde istenmeyen izler bırakabiliyor.
Ayakkabının arka kısmını parmak uçlarınız ile kavrayıp keratanın geçtiği yerden parmaklarınız ile öne doğru bastırın. Bu hareketi 10-15 kez yaptıktan sonra içinde havlu olan ayakkabıyı bir köşede bekletin, sonunda ayakkabınızın genişlediğini göreceksiniz. Ayakkabınızı genişletecek yöntemlerden biri de sıcak havadır.
Yüz için kullanıldığı takdirde esnekliğini kaybeden cildin eski haline dönmesini sağlamak konusunda etkilidir. Cilde sağladığı nem sayesinde elastikiyet üzerinde olumlu etkiler gözlemlenebilir. Yalnızca yüz için değil, vücudun farklı bölümleri için de kullanılır. Kuru ve çatlamış ellerin onarılmasını sağlar.
Deri ayakkabı temizleme sırasında uygulayabileceğin bir diğer doğal yöntem de zeytinyağı kullanmaktır. Yumuşak bir beze, biraz zeytinyağı dökerek ayakkabı çiziklerini nazikçe ovmalısın. Zeytinyağı çizikleri gidererek ayakkabının yenilenmesine yardımcı olur, ayakkabıların beslenirken kullanım ömrü de uzayacaktır.
Tiner yardımıyla fırça üzerindeki boya artıklarını kısa süre içerisinde kolayca temizleyebilirsiniz. Fırçalarınızı tiner kullanarak temizlemek için ilk olarak boyalı fırçalarınızı derin bir kabın içerisine yerleştirin. Ardından kabın içerisine bir miktar tiner döküp 5-10 dakika kadar bekleyin.
Kurumuş boya fırçalarının temizliğinin zor olduğu ve bunun için sentetik tinerin yetersiz kaldığı yazılmaktadır. Kurumuş boyların fırçadan arındırılması için ve "selülozik tiner boyayı çıkarır mı?” sorusuna yanıt için selülozik tiner kurumuş boya kalıntılarına önerilmektedir.
Kuruyan akrilik boya nasıl açılır sorusunun cevabı sentetik tiner ya da selülozik tiner ile açılabildiğidir. Bir diğer seçenek de keten yağı kullanmaktadır. Herhangi bir alkol içeren madde ile de kurumuş akrilik boya açılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri