Koku problemi olan ayakkabıların saklama işlemi için öncelikle güzelce havalandırılmalı, iç kısmına bebek pudrası dökülerek açık alanda bekletilmeli ve sonrasında saklama işlemi yapılmalıdır. Ayakkabıların zarar görmeden saklanması için ayakkabı kutusu ya da hurcu kullanmak gerekmektedir.
Ayakkabıları ister kendi kutularında, isterse de plastik kutularda saklamak mümkün. Kesinlikle nemli veya ıslak ayakkabıları kutulara koymayınız. Kuru ve temiz ise kutulara koyabilirsiniz. Ayakkabıların şeklini bozmaması için özel üretilen kalıplar satılmakta.
Ayakkabılarınızı ağzını sıkıca kapattığınız su dolu torbalarla doldurun. Ayakkabılarınızı, su dolu torbalar tamamen donana dek buzlukta bekletin. Kısa bir süre çözülmeleri için bekleyin ve sonra buz torbalarını alın. Ayakkabınızın yapıldığı malzemenin, öncekine kıyasla biraz daha esnemiş olduğunu göreceksiniz.
Ayakkabı Giydikçe Açılır mı? Ayakkabılar deri, bez, kauçuk, plastik, kumaş gibi çeşitli materyallerden üretilir. Bazı materyallerde kullanıma bağlı olarak esnemeler görülür. Örneğin; bez spor ayakkabılar giyilmeye bağlı olarak esneyerek genişler.
Donan su, özellikle yanlardan ya da parmaklardan sıkan ayakkabınızın genişlemesini sağlayacaktır. Ayakkabınızın burun kısmı çok sıkıyorsa patates burada! Patatesi soyun ve ayakkabınızın uç kısmına doğru yerleştirin. Bir gece beklettikten sonra ayakkabınızın genişlediğini göreceksiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vizon yağı veya vazelin kullanarak yapılan yumuşatma işlemleri başarılı sonuçlar vermektedir. Beyaz sabun ile ıslatılan sert deri ayakkabılar kuruduktan sonra silindiğinde yine yumuşuma etkisi göstermektedir.
Sıkan ayakkabılarınızın açılması için kalın bir çorabı giyinerek ayakkabılarınızı giyinin. Bu şekilde 1-2 saat dolaştıktan sonra ayakkabılarınızın genişlediğini göreceksiniz. Saç kurutma makinesi yöntemi ile ayakkabılarınızın kolaylıkla açılmasını sağlayabilirsiniz.
Bir ayakkabının büyük olduğunu anlamak için ayakkabının ucunda ne kadar boşluk olduğuna bakılmalıdır. Ayakkabı içerisinde yer alan ayağın en uzun parmağı ile ayakkabının ucu arasında bir parmak genişliğinde boşluk olması gerekmektedir. Fazla oluşan boşluk ayakkabının kullanıcı için büyük olduğu anlamına gelmektedir.
Ayakkabılarınızı genişletmek için pek çok yönteme başvurdunuz fakat hiçbir işinize yaramadıysa ayakkabıcıdan profesyonel destek alabilirsiniz. Ayakkabı genişletme kalıbı, ayakkabı gerdirme yöntemi ile ayakkabılarınızı kısa sürede genişleterek keyifle kullanabilirsiniz.
Peki, ayakkabı ayağımıza neden vurur? Yeni üretilen, kalıptan yeni çıkmış ayakkabılar daha hiç giyilmediği için kişilerin ayaklarına alışma süresi boyunca ayağa vurabilir. Sert materyalden üretilen ayakkabılar deri üzerinde sürtündükçe ayağın o bölgesinde tahriş ve su toplama meydana getirir.
Genel olarak kısa sürede ayakkabının genişlemesi için gazete kağıtları sirke ile ıslatılır. Nemli haline gelen gazete kağıtları ayakkabının iç kısmına sıkı bir şekilde doldurulur. Bir gece boyunca gazete kağıtları bu şekilde bekletilir. Ertesi gün ayakkabınızda genişleme olduğunu fark edeceksiniz.
Su torbalarını ayakkabılarınızın içerisine yerleştirin ve ayakkabılarınızı başka bir poşete koyarak buzdolabınıza kaldırın. Ayakkabınızı 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin. Ayakkabınızı denediğinizde artık ayağınıza uygun olduğunu göreceksiniz.
kalın havlu çorapları giydikten sonra ayakkabıyı giyiyoruz (bu aşamada ayaklar ağlayacak) sonra orta sıcaklığa ayarladığımız fön makinesini çok fazla yaklaştırmadan ve sıkan yerlere yoğunlaşarak ayakkabıya 30-40 saniye kadar tutuyoruz. bu esnada ayaklarınızı hareket ettirerek deriyi esnetmeye yardımcı olmalısınız.
Özellikle de dışarıda giyilen ve kolayca kirlenen ayakkabılar kısa sürede eskiyerek, görünümünü kaybeder. Bu durumda giyilmeyen ya da sezonunu bekleyen ayakkabıların doğru şekilde saklanması gerekir. Aksi takdirde ayakkabıların deri kısmında çatlama ve formunda bozulma meydana gelir.
Su donana kadar 2-3 saat bekletin. Ayakkabıları buzluktan çıkardıktan sonra oda sıcaklığında buzlar eriyene kadar bekletin. Daha sonra ayakkabılarınızı giyebilirsiniz.
Ayakkabılar gerekli önlemler alınmadığında, giyilmese bile olduğu yerde de eskiyebilir. İşte bu kullanılmayan ayakkabıların eskimemesi için çeşitli teknikler var. Kullanılmayan ayakkabıların saklanması ile ilgili en önemli nokta, ayakkabıların içlerinde kalıp ile saklanmasıdır.
Adım-1 Ayakkabılarınızı temiz ve kuru haldeyken, genişlemesini veya yumuşamasını istediğiniz bölgeye uygulayınız ve hemen giyiniz. Adım-2 Ürünün uygulamadan önce ayakkabılarınız kirli ise SHOW® Temizleme Köpüğü kullanabilirsiniz. Adım-3 Ürün üzerindeki talimat ve uyarıları okuyunuz.
Hafif topuklu bot ve çizme giyin. Eğer ayaklarınız büyükse, bot ve çizmelerde ayak tabanında ağrılar ve sorunlar yaratabilir. Bunun için çok yüksek topuk yerine hafif bir topuklu bot ve çizmeleri tercih etmelisiniz. Doğru çizme, ayak ile bacak arasında denge kuracağı için ayağınızı büyük göstermeyecektir.
Vazelinin temel amacı cildi nemlendirmektir; bu bağlamda sert ayakkabı kenarlarının yani ayağına vuran kısımların cildinde yarattığı tahrişi vazelin sürerek hafifletebilirsin. Ayaklarındaki kızarıklıklar, su toplamalar ve acılar sona erinceye dek; hangi ayakkabıyı giyersen giy vazelin sürmeye bir süre devam et.
Ayakkabınızın parmaklarınızı fazla sıkması form bozukluklarına, nasır oluşumuna vb. problemlere yol açabilir. Bu yüzden ayakla ayakkabı arasında 1 cm kadar boşluk olması gerekir. Aynı zamanda topuk yüksekliğine de dikkat edilmelidir.
Ayakkabının ucuyla en uzun parmağınız arasında 1cm boşluk olmalıdır. Ayakkabının içinde parmaklarınızı rahatça hareket ettirebilmelisiniz. Topuk ayakkabı içerisinde fazla oynuyorsa zamanla kayarak şekil bozukluğu veya ayakkabı vurmalarına neden olabilir.
Uzun parmak, bazı kişilerde ayak baş parmağı, bazı kişilerde ise baş parmağın yanındaki parmak olur. Ayakkabı bu ölçülerden yarım santim daha uzun olmalıdır. Spor ayakkabılardaysa uzun ayak parmağıyla ayakkabının burnu arasında en az bir santim kadar boşluk olmalıdır.
Dar ayakkabıların sebep olduğu ayak deformiteleri
Bunyon, ayak başparmağının tabanındaki eklem çevresindeki kemik veya dokunun genişlemesidir. Bunyon büyüdükçe, ayak başparmağı ikinci parmağa doğru dönebilir ve ayakkabı giymek şişmelere ve ağrıya neden olur.
Orijinal Nike ürünlerinde, genellikle ayakkabının kutusu üzerinde veya içinde bir barkod bulunur. Barkodu kontrol etmek için markanın resmî web sitesinde veya yetkili satıcıların web sitelerinde bulunan barkod sorgulama aracını kullanabilirsin.
Sorunlu ayakkabıları nazikçe germek için gece boyunca ahşap veya plastik bir ayakkabı şekillendirici kullanın. Yağlayın. Ayaklarınızı inciten deri ayakkabıların kenarlarına Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı gibi masaj yağları sürün. Birkaç gün sonra ayakkabılar daha yumuşak ve daha az aşındırıcı hale gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri