Makinede ayakkabı yıkamak için çamaşır deterjanının etkisini arttırmak için aynı zamanda çamaşır sodası, karbonat gibi ekstra malzemeler kullanabilirsiniz.
Basit bir çamaşır deterjanı tercih ederek ayakkabınızı yıkayabilirsiniz. Ek yumuşatıcılar ve benzeri ürünlerin ayakkabılarla kullanılmaması gerekmektedir. Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir.
Çamaşır Suyu
Ancak çamaşır suyunu, tekstil ürünü beyazlatmada kullanacaksan, sulandırmayı sakın unutma! Zira tek başına kullanılan çamaşır suyu, ayakkabı ve kıyafetlerde istenmeyen izler bırakabiliyor.
Karbonatla Beyaz Ayakkabı Temizleme
Ilık su içerisinde seyrek hale getirilen karbonatla diş fırçası yardımıyla ayakkabıları temizlemek mümkün. Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün.
Ayakkabıları makineye atmadan önce mutlaka bağcıklarını çıkarın. Spor ayakkabıyı makinede yıkarken, yumuşatıcı kullanmayın. Basit bir çamaşır deterjanı işinizi görecektir. Yumuşatıcılar, ayakkabının yapısına zarar verebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Kadın spor ayakkabılarınızı, erkek spor ayakkabılarınızı, bez ve file ayakkabılarınızı çamaşır makinesinde 30 derece, 600 devir ve kısa programda yıkayabilirsiniz. Ayakkabınız siyah ya da renkli ise renk koruma özelliği olan sıvı deterjan kullanabilirsiniz.
Yıkama işleminden önce sabunlu su ile ayakkabı üstündeki kirler fırça yardımıyla temizlenmeli ve ayakkabı file içerisine konularak makineye atılmalıdır. Ayakkabılar için uygun olan 30 derece sıcaklık ve 600 devir sıkma programı ayarlanarak yıkama işlemi başlatılmalıdır.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Güneşten Sararan Ayakkabı Nasıl Beyazlatılır? Güneşten sararmış ayakkabıları beyazlatmak için doğal ve etkili bir yöntem olarak limon suyu ve tuz karışımı kullanılabilir. Bu doğal yöntem, özellikle beyaz ve açık renkli ayakkabılarda etkilidir.
Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
Sirke ve karbonat karışımı, temizleyici ve ağartıcı özellikleri ile sararmış ayakkabı tabanı beyazlatmak için kullanılabilir. Bir kapta su, sirke ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı hafif sararmış bölgelere uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak temizleyin.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Sadece aynı renkte spor ayakkabılarını bir defada makineye atıp yıkayın. Asla beyazlatıcı kullanmayın. Makinenin hassas programında yıkayın. Yumuşatıcı az miktarda kullanıldığında spor ayakkabısının kötü kokusu da giderilmiş olacaktır.
Sıvı çamaşır deterjanı yeterli olacak; yumuşatıcı kullanman gerekmiyor. Bu aşamada normal ölçünün daha azını kullanabilirsin. Toz deterjan kullanmamanın nedeni bu tozların düşük ısıda tam olarak çözünmeme ihtimalidir.
Yumuşak çözelti ve yumuşak kıllı bir fırça, diş fırçası veya nemli bir bez kullanarak üst kısımları temizle. Malzemeye zarar vermemek için hafifçe fırçala. Sonuçtan memnun olduğun zaman kuru bir mikrofiber havlu veya yumuşak bezle kurulayıp sabunlu çözeltiyi ve kiri yüzeyden olabildiğince temizle.
Bir diş fırçasının üzerine bir miktar Cif Krem dökün ve oval hareketlerle tabanı temizleyin. Tabanın ıslak olmamasının nedeni ürünün ayakkabıdan akıp gitmesini engellemektir. Eğer inatçı bir kirle karşı karşıyaysanız bir süre Cif Krem'i tabanın üzerinde bekletin. Nemli bir bez yardımı ile ayakkabınızın tabanını silin.
Çamaşır suyu, sararan beyaz ayakkabıları beyazlatma konusunda en etkili maddelerden biridir. Bir ölçek çamaşır suyunu bir bardak su ile karıştırın. Spor ayakkabılarınızı temizlenene kadar fırçalamak için bir bez veya eski bir diş fırçası kullanın. Çamaşır suyu sararan ayakkabılarda oldukça etkilidir.
Bir yemek kaşığı karbonat, iki yemek kaşığı beyaz sirke ve bir bardak ılık su ile karıştırılır. Bir bez veya temiz diş fırçasıyla bu karışımı ayakkabıyı temizlemek için kullanabilirsiniz. Eğer ayakkabının tabanında bir sorun olmayacağı düşünülüyorsa bez ayakkabılar çamaşır makinesinde de yıkanabilir ve temizlenebilir.
Beyaz spor ayakkabılarınızın kenarını temizlemek için öncelikle ayakkabı üzerinde yer alan kirleri ayakkabınızdan uzaklaştırmalısınız. Ardından beyazlatıcı sprey ya da karbonat kullanarak ayakkabının sararan bölgelerini dairesel hareketlerle ovalayın.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ayakkabı Temizliği
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Beyaz spor ayakkabı mutlaka beyaz kıyafetlerle ve beyazlar için üretilmiş deterjanla yıkanmalıdır. Makineye atmadan önce az önce bahsettiğimiz elde spor ayakkabı yıkama yöntemleri denenmelidir. Yine de makineye atılacaksa renkli ayakkabılar için önerdiğimiz azami 40 °C' yi beyaz spor ayakkabı için de öneriyoruz.
Bunun yerine, ayakkabıların doğal hava akımında, gölge ve serin bir yerde kurumaya bırakmalısınız. Deri ayakkabı kurutma yöntemi konusunda bir diğer önemli adım ise nemi emen maddeler kullanmak. Ayakkabılarınızın içine gazete kağıdı veya nem emici özel malzemeler yerleştirerek, iç kısımdaki nemi hızla çekebilirsiniz.
Elbette, tüm ayakkabıların çamaşır makinesinde yıkanması mümkün değildir. Esasen, makinede yıkama, tenis ayakkabıları veya geniş anlamda spor ayakkabıları için ve sneakers, espadril gibi diğer bez veya pamuklu ayakkabılar için mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri