Kilitler yağlanırken kesinlikle ayçiçeği, zeytinyağı vb yağlar kullanılmamalıdır. Bu yağlar ilk döküldüğünde iyi görev gördüğü düşünülse de zaman içerisinde donarak katılaşacak, yay ve şifreleri çalışmaz hale getirecektir.
Makine yağını pamuk ve selpak yardımı ile menteşelerin içine kolayca akıtabilirsiniz. durumlarda bu işlemi zeytin yağı ile yapabilirsiniz. gıcırdamasının önüne geçmiş olacaksınız.
Kapı olması gerektiği kadar kolay hareket etmiyorsa, kapı gıcırdamaya başlamadan önce biraz yağlayıcı ekleyebilirsiniz. Bu bir nüfuz edici yağ veya WD-40 olabilir. Bu, menteşelerin paslanmasını da etkili bir şekilde önler.
İşlemi olabildiğince kolay ve temiz hale getirmek için bir pipet veya yağ tenekesi kullanabilirsiniz. Menteşelere birkaç damla zeytinyağı sürün. Bu sayede menteşeniz gıcırdama yapmayacaktır.
İlk olarak kapı gıcırtısı için yağ seçmeniz gerekir. Genelde su bazlı yağlar tercih edilir zira bu tür yağlar pas oluşumunu engellerken gıcırtıyı da önler. Yağlama işlemine başlamadan önce kapı kolunun çevresini korumak adına bir bez veya kağıt havlu yerleştirmekte fayda vardır.
İlgili 40 soru bulundu
Yağlama işlemi için uygun yağlama spreyi veya yağı seçmek önemlidir. Kapıların yağlanması için, genellikle yağlama spreyleri tercih edilir. Yağlama spreyini kullanmadan önce, spreyi iyice çalkalayın.
Pas sökücülerin aynı zamanda yağlama özelliği vardır. Pas sökücüyü biraz çalkalayarak menteşelere sıkınız. Bu işlemi yaparken kapıyı ileri geri hareket ettirerek spreyin menteşeye iyice işlemesini sağlayın. Menteşeleri yağlamak için makine yağı, zeytinyağı yada yemeklik yağ kullanabilirsiniz.
Küçük miktarlarda kullanılan WD 40 yağlayıcı karışıklığı ve sıkışmış parçaların kolayca ayrılmasını sağlar. Kapı gıcırtısı WD 40 spreyin en basit kullanım alanlarından biridir.
Otomotiv sektöründe aşınma önleyici olarak gres yağ kullanılabiliyor. Ayrıca marangozluk sektöründe ve farklı iş alanlarında da yağ değerlendirilebiliyor. Yağ kapı aralarında kayganlaştırıcı olarak kullanılabiliyor.
gres yagı yerine vazelin kullanılabilir . fakat vazelin genelde kaucuk veya slikon gibi parçaların yaglanmasında daha etkili olur .
Kapı kilit bakımı kilit göbeklerinin ve kontak kilitlerinin yağlanması ve bakımı için özel geliştirilmiştir. Bu bakım spreyi kullanılarak hareketli tüm parçalar kalıcı olarak yağlanır ve donmuş kapı kilitleri açılır.
Bir miktar zeytinyağını, ahşap yüzeyin üzerine dökün. Kuru bir bez yardımıyla yağı, ahşap yüzeye yayın. 3-5 dakika beklettikten sonra başka bir bez yardımıyla yağı ovarak parlatın. Daha sonra temiz bir bez yardımıyla yağın fazlasını alabilirsiniz.
Oda sıcaklığında sıvı haldedirler ve büyük çoğunluğu bitkisel kaynaklıdır.Doymamış yağlar; tekli ve çoklu yağlar olarak ikiye ayrılırlar. Tekli doymamış yağ asitleri: Tekli doymamış yağ asitlerinden zengin yağlar oda sıcaklığında sıvı formundadır. Fındık, zeytinyağı ve kanola bu yağ asitlerinden zengindir.
En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Sıra geldi doğal malzemelere: Mısır nişastası, tuz, un veya bebek pudrası kullanabilirsiniz. Elinizde olan malzeme hangisi ise lekenin üzerine dökün ve en az 10-15 dakika lekeye hiç dokunmayın.
Bence en temizi kapı fitillerine vazelin sürmek, O anda bu imkansız ise, motor yag çubugunu çekip bez ile bu yagdan faydalanılabilir. Bu yapılmaz ise kapı fitilleri buzlanmada parçalanabiliyor. Fitiller için vazelini tavsiye ediliyor gerçekten.
Yağlama özelliği gösteren bir sıvıya, kalınlaştırıcı kimyasalların eklenip belli sıcaklıklarda reaksiyon vermesiyle oluşan, yarı akışkandan katıya kadar değişik fiziksel özellik gösteren yağlama maddesine gres veya gres yağı denir.
Kapı fitilleri temizliğinin sonrasında Polytop Plastik Yenileyici ile koruma yapılması büyük önem taşımaktadır. Polytop Plastik Yenileyici ile yapılan bu uygulama ile kapı fitillerinin çatlaması, deforme olması önlenmiş olur.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
WD-40, Su Deplasmanı, 40. formül anlamına gelir. Ürünü geliştiren kimyagerin kullandığı laboratuvar kitabından çıkarılan isim budur. Ticari olarak WD-40'ı ilk kullanan şirket, Atlas Füzesinin dış yüzeyini pas ve korozyondan korumak için bir havacılık müteahhidi olan Convair'di.
- WD-40 metal çekim özelliği ile paslı ve aşınmış yüzeylere nüfuz ederek, metal, tel, halatlardaki pası çıkarır, sıkışmış somunlar, bağlantılar, kontrol mekanizmaları ve diğer metal parçalardaki aşınmayı ortadan kaldırarak, parçaların serbest bir biçimde çalışmasını sağlar.
Genel olarak ev içerisindeki tüm kapılar odanın içerisine doğru açılır. Lakin oda kullanımına ve alanın genişliğine bağlı olarak kullanıcılar kapı yönünü değiştirebilir. Yani iç oda kapıları da dışarıya açılabilir. Bu tamamen alanın genişliğine ve kullanım şekline bağlı olan bir işlemdir.
Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir. Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır.
Amerikan kapılar sert yüzeyli bezlerle silinmemelidir. Temizlikte sabunlu sünger, kuru bez, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezlerden kullanabilirsiniz. Temizlik için sabunlu su hazırlayın. Kapınızı bu suyla iyice silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri