2. Öğrenciler istedikleri takdirde, aynı yaz dönemi içerisinde ikiden fazla üniversitede aynı anda yaz okulu yapamazlar. 3. Diğer üniversitelerden alınan derslerin notları Üniversitemizin kredili sistemdeki harf notuna çevrilerek öğrencinin transkriptine işlenir. Not Dönüştürme görevini Yaz Okulu Komisyonu yürütür.
Öğrencinin yaz okulunda alacağı derslerle birlikte mezuniyet durumu söz konusu oluyor ise, fakülte yönetim kurulu önerisi ve Üniversite Yönetim Kurulu onayıyla en fazla 5 ders alınabilmektedir.
YÖK tarafından 10 Şubat 2016 tarihinde alınan karar neticesinde; aynı anda aynı düzeyde örgün iki yükseköğretim programına kayıt yaptırılamayacağı ancak örgün eğitimle beraber açıköğretim ile uzaktan öğretim programlarına kayıt yaptırabileceğine karar verilmiştir.
Fakülte Yönetim Kurulu onayı alınmadan başka bir üniversiteden ders alınamaz, alınması halinde de geçersiz kabul edilir.
5.Başka üniversiteden ders almak isteyen öğrenci, gitmek istediği üniversitenin ders içeriğini ilgili öğretim üyesine sunar. Öğretim üyesi inceleyerek “DERS İÇERİĞİ ve KREDİSİ UYGUNDUR” diye yazıp onaylaması gerekmektedir, aksi takdirde dersi alamaz.
İlgili 26 soru bulundu
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler. Yaz Okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.
Yaz Okuluna kayıt yaptıran her öğrenci toplam en fazla 13 kredilik/20 AKTS'lik ders alabilir; ancak, bir dersin kredi saatinin 13'ün/AKTS'sinin 20'nin üzerinde olması halinde sadece bu ders alınabilir.
7.Yaz okulu komisyonunun bilgisi dışında farklı üniversitelerden alınacak herhangi bir dersin intibak işlemleri yapılmayacaktır. Bu durumdaki dersler geçersiz sayılacaktır.
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir.
Yaz okulunda tekrar olarak alınan derslerde son alınan not geçerlidir. 15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Dersler yüz yüze yürütülecektir. Yaz Okulu dersleri 24 Temmuz 2023'de başlayacaktır. Kesinleşen dersler 18 Temmuz 2023 tarihinde ilan edilecek olup kesin kayıt işlemleri 19-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) üzerinden gerçekleştirilecektir.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
b) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda öğrenciler; alt yarıyıllara ait hiç almadıkları, alıp da sınavına girme hakkı elde edemedikleri, alıp da başarısız oldukları veya AGNO'larını yükseltmek istedikleri dersleri alabilir.
Ders seçimi 07 Temmuz 2023 tarihi saat 22:00'ye kadar yapılabilecek olup ilgili açıklamalar aşağıdadır. Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. ▪ Derslerin seçimi aşağıdaki seçenekler doğrultusunda öğrencinin planlamasına bağlıdır.
Farklı bir birimden veya farklı bir üniversiteden ders alabilir miyim? MADDE 10 – (1) Öğrenci yaz döneminde almak istediği dersi, Üniversite içinde veya dışında başka bir bölüm/programdan alabilir.
NOT : Farklı bölümden ve üniversiteden birden fazla ders alma başvurusu yapan öğrenci her ders için formda ilgili yerleri dolduracaktır. Farklı Üniversiteden ders almak isteyen öğrenciler Ders alacağı Üniversitenin Yaz Öğretimi Başlama tarihlerinden en geç bir hafta önce başvurmaları gerekmektedir.
Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Alınacak dersler bir yaz döneminde en fazla 1O krediyi (ulusal) geçemez. Bir öğrenci, eğitimi süresince yaz okulundan toplamda en fazla 20 kredilik (ulusal) ders alabilir.
Yaz öğretimi sonunda mezuniyet şartlarını sağladığı halde öğrenime ders alarak devam etmek isteyen öğrencilerin yaz öğretimi dönem sonu sınavlarının son gününe kadar dilekçe ile bölüm başkanlıklarına başvurması gerekir. İlgili dönemde ders almayan öğrencinin mezuniyet işlemleri başlatılır.
(5) Yaz okulunda alınan bir dersten başarılı sayılabilmek için en az CC harf notu almak gerekir. (6) Yaz okulunda DC ve daha düşük harf notu alan öğrenciler, o dersten başarısız sayılır.
Yaz okulu sonunda hesaplanan ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO), öğrencinin yaz okuluna başlamadan önceki (bahar yarıyılı) AGNO'sunun yerine geçer. Yani hangi dönem dersini alırsanız alın geçmiş dönem AGNO değeriniz değişmez, sadece son AGNO değeriniz değişecektir.
7) Öğrenci, öncelikle alt yarıyıllardan başarısız dersleri (FF, FD) olmak üzere ders alabilir. Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir ders alamazlar.
Açıköğretim yaz okulu sınavları ise okul ortamında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi üzerinden adaylar sınava katılacakları okulları öğrenebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri