Ancak hiçbir yere yerleşemediyseniz nakillerde ilk iki okulu 'Kayıt Alanı'ndan seçmek kaydıyla en fazla üç okul tercihinde bulunabilirsiniz. Aynı okul türünden ise (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezleri) en fazla iki okul seçebilirsiniz.
Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Evet, ilk tercihlerde bir okula yerleşen öğrenciler de nakil tercihinde tekrar tercih yapabilecekler. Öğrenci nakil tercihinde yeni bir okul kazanırsa kaydı o okula geçer, nakillerde bir okul kazanamazsa ilk yerleştirmede kazandığı okulda kaydı devam eder.
İlgili 25 soru bulundu
Merkezî sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında taban puan ve boş kontenjan şartına bağlı olarak yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında ise boş kontenjan ve başarı puanı üstünlüğüne göre 12. sınıfa kadar nakil veya geçiş olabilecek.
Haftanın ilk 4 iş günü nakil başvuru, son iş günü (Cuma Günü) ise nakil kabul günü olacaktır.
2) Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e- Okul sistemi üzerinden iletilecektir. 3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir.
nakil sonuçları meb.gov.tr'de açıklandı. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresi üzerinden sorgulanabilecek.
MEB tarafından yayınlanan takvime göre boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme başvuruları alınacak. Okulların boş kontenjanları ve taban puanlarını ise e okul sistemine giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.
Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Başvuruların açık kontenjandan fazla olması hâlinde 9 uncu sınıflar için OBP; diğer sınıflar için alt sınıf veya sınıflara ait yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması esas alınır ve puan üstünlüğüne göre kayıt/nakil yapılır. Eşitlik hâlinde yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilir.
Lise Nakillerinde nakli istenilen öğrencinin puanının nakil gitmek istediği okulun taban puanına eşit veya üzerinde olması şartı aranıyor.
Her bir nakil döneminde 3 tercih hakkınız var. Nakillere başvuru yine e-okul üzerinden olacak. Sizler yine herhangi bir ortaokul müdürlüğüne giderek tercihlerinizi onaylatmalısınız.
Milli Eğitim Bakanlığı nakil işlemlerinde puan şartını kaldırdı, torpil dönemini başlattı. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında puanına göre okullara yerleştiren öğrencilerin yaşadığı karmaşaya bir yenisi daha eklendi.
Veliler öğrencinin kimlik bilgileri ile okula bizzat başvuruda bulunarak veya e-devlet üzerinden E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak nakil işlemlerini başlatabilir.
LGS tercih sonuçları sonrasında herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler için süreç devam edecek. LGS boş kontenjanlarına göre yerleşim yapabilecek olan öğrenciler, taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.
Nakiller; sınıf bazında açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının, naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesinde mevcut bulunan öğrencilerin yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğüne göre yapılır.
E OKUL LİSE BOŞ KONTENJANLARI NASIL GÖRÜNTÜLENEBİLECEK? Lise boş kontenjanları, E Okul internet sitesine girdikten sonra, öğrenci giriş panelinin hemen altından görüntülenebilecek. Bu ekranda yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan bilgileri öğrenilebilecek.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden başvuruların bitimini takip eden ilk iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir.
Eğer 10. sınıfa geçtiğiniz e-Okul tarafından gözükürse sizin ortaokul puanınıza göre değil de 9.sınıf ortalamanıza göre başka bir liseye nakil almanız sağlanır. Bunun için yerel yerleştirme ile alan okulları tercih etmenizde gerekiyor. LGS puanı alan ile okullar OBP puanına çoğu durumda bakmazlar bile.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Öğrenci nakil başvuruları ne zaman başlayacak? Öğrenci nakil başvuruları 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacaktır. Okul nakil başvuruları hafta içi 15.00-17.00 saatleri arasında öğrenci velisi tarafından aşağıda istenen evraklarla birlikte okul idaresine yapılacaktır.
Yanlış hatırlamıyorsam ikinci dönemden itibaren nakiller haftalık değil aylık oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri