Ayşekadın fasulyenin pazardaki kilo fiyatı 80 ila 100 lira arasında değişiyor.
İlçede bu yıl yaklaşık 3 bin dekar alanda ekimi yapılan fasulyede hasat dönemi başladı. Tarlalardan sökümü yapılmaya başlanan fasulye tezgahlardaki yerini almaya başlarken, ilk ürünlerin kilogram fiyatının ise 10-15 TL arasında satılmaya başlandığı belirtildi.
1 kg62,90 TL/kg.
Ayşekadın taze fasulye, çalı fasulyesine göre daha kalın ve etli, boncuk fasulyeye göre ise daha uzundur. Alışılagelen zeytinyağlı versiyonu olsa da yaz türlüsü, sote sebze gibi tariflere akılda kalan kendi tadını bırakır, kuzu/dana etli versiyonu da yapılır.
İlgili 18 soru bulundu
En Kaliteli Kuru Fasulye Cinsi Hangisidir? Erzincan ovasında yetişen dermason kuru fasulye, en kaliteli türlerden biri olarak bilinir. Bölgenin toprak özelliği, kar suları ile beslenmesi, ince kabuklu olması, çabuk pişmesi ve lezzetinden dolayı en çok tercih edilen kaliteli fasulye cinsi olarak geçer.
Kuru fasulye pişirmek istediğinizde her türden fasulye seçmeniz pek de doğru kabul edilmiyor. Eğer tam lezzetinde bir kuru fasulye yemek istiyorsanız, kısa boyda biraz tombulca İspir fasulyelerini tercih etmelisiniz.
Seçenekler: 1 kg89,21 TL/kg. 2.5 kg52,90 TL/kg. 5 kg52,73 TL/kg.
Rize Çayeli Kuru Fasulye Yemeği 02.01.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
250 gr ağırlığında 1 porsiyon etli kuru fasulye yemeği ise ortalama olarak 330 kaloriye denk gelmektedir. 1 porsiyon etli kuru fasulye içeriğinde 15 gr yağ, 21 gr protein ve 30 gr karbonhidrat bulunur.
by Fasulye Kuru Fasülye 25 Kg.çuval.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 2022 dönemi kuru fasulye alım fiyatları açıklandı. Buna göre fiyatlar ton başına, şeker türü için 25 bin lira, Çalı, Horoz ve Selanik türü için 21 bin lira ve Dermason türü için 20 bin lira olarak belirlendi.
Seçenekler: 500 gr61,38 TL/kg.
EKİM YAPILAMAYINCA. İlkbahar ve Yaz aylarında pazarlarda bolca bulunması nedeniyle fiyatının ucuz olması beklenen taze fasulye, indirim yerine daha da zamlandı. Fiyatların bu denli artmasının önemli nedenlerinden biri ise Koronavirüs pandemi süreci olarak gösteriliyor.
Ortalama olarak yer fasulyesinde dekardan 500-600 kg, sırık fasulyesinden dekara 750-1250 kg verim elde edilmektedir.
Erzincan ovasında yetişen dermason kuru fasulyesi, zahmetli yolculuğun ardından sofralara ulaşıyor. Erzincan ovasında yetişen ve birçok restoranın vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan dermason kuru fasulyesi, zahmetli bir yolculuğun ardından sofraları süslüyor.
Fasulye, iklim şartlarının elverişli olması itibariyle en çok İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilir. Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük kenti olan Konya, yıllık fasulye üretiminde 1. sırada yer alıyor.
Fasulye (Phaseolus vulgaris), baklagiller (Fabaceae) familyasının Phaseolus cinsinden Orta Amerika menşeli, bir yılda yetişen otsu bir bitki türü.
1 kök fasulye kaç kilo verir? Kök başına 1 kg'dan 40 kg fasulye.
Tarım Kredi Sıra Fasulye, ufak taneli bir fasulye türü olarak kuru fasulye yapımında kullanıma uygundur. Kendine has tatlı bir lezzete sahip olup, ülkemizde en sık tüketilen kuru fasulye cinslerindendir. Fasulyenin daha iyi pişmesi için bir gece önceden suda bekletilmesi önerilir.
Toprak özelliği ve kar suyu ile yetişmesi, dayanıklı, ince kabuklu olması, çabuk pişmesi ve lezzetinden dolayı tüketicinin en çok tercih ettiği fasulyedir. İri taneli, dolgun ve yassı görünümlü, bir ucu düz, diğer ucu ovalimsi, canlı beyaz renktedir.
Beyaz renkli, ince-uzun taneli fasulye çeşididir. İnce kabuklu bir fasulye çeşididir. Lezzeti nedeniyle tercih edilir ve yemeklik olarak kullanılır. Çoğunlukla Mısır ve Arjantin'de yetişmektedir.
Battal Fasulye tane renkleri beyaz ve şekli dolgunca yassı olan , delik açıklığı 9mm olan elekte elendiğinde elek üstünde kalan taneleri içeren iri taneli fasulye türüdür. Bu fasulyeler Karaman ve Konya yöresinin fasulyesi olup, yurtdışında “Giant Beans” olaran adlandırılan iri fasulye grubundadır.
Horoz kuru fasulye; ince, uzun taneli ve lezzetli kuru fasulye çeşitidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri