Ayva en yüksek donma derecesi -2 °C'dir. Ayva depolamada en önemli unsur optimum depolama şartı 0/2 °C'de %90 bağıl nemde depolanmasıdır. Ayvaların depodaki gelişimleri elmalara benzer özellik göstermektedir. Depolama süresi 2-3 aydır ve işlenecek meyveler 20 °C'de olgunlaştırılır.
Kullanım amacına göre kestiğiniz ayvaları, limonlu su içine sokup, çıkartın. Kurumasını bekleyin. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirin ve buzluğa kaldırın. Bu şekilde muhafaza ettiğinizde ayva buzlukta 8 aya kadar saklanabilir.
Ayva sıcak ve nemli ortamlarda bozulur, hızlı bir şekilde çürümeye girer. Ayvanın bozulmasının önüne geçmek için belli saklama yöntemleri vardır. Ayva buzdolabında ya da buzlukta saklanabilir.
Ayva soğuklara elma ve armuttan daha az dayanır.
İlgili 20 soru bulundu
Ayva ishal, mide ağrıları ve bulantılarında da olumlu etkilere sahiptir. Ayva suyunun gastrik ülserlerde yardımcı olduğu ve gastrointestinal sistemi rahatlattığı da bilinmektedir. Ayva kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolünü ve damar tıkanıklığı gibi koroner kalp hastalıklarına karşı da korur.
- Bol miktarda antioksidan içeren ayva çayı bağışıklık sistemini güçlendirir. - Yüksek oranda C vitamini de bulunan ayva çayı virüs ve bakterilere karşı savaşır. - Ayva çayı cildi güzelleştirir. - Yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesini de sağlar.
#19 Ayva Yemeği
Olgunlaşmamış ayvadan ne yapılır? Yanıt; ayva yemeği! Ayvadan yemek yapmak isteyip şekerli olmasından çekinenler için ise iyi bir öneri olabilir. Yeşil mercimek ve kemikli et ile oldukça doyurucu olan bu tarifi sizler de mutlaka deneyin, deriz.
Ayvalar soyulup küp şeklinde doğranır ve renklerinin kararmaması için limonlu suda bekletilir. Tencereye doğranmış olan ayvalar, şeker, ayva çekirdekleri, karanfil ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür ve bıçak yardımı ile çekirdekleri çıkarılır.
Doğal lezzetlerimizi keşfetmenizi bekliyoruz. Tüketim sırasında ambalaj açıldığında temiz, kokusuz ve kapaklı bir ambalajla +4 buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabı şartlarında ürün 10 gün dayanır.
Yapılan bir Japon çalışmasında ayva kabuğundaki anti-viral maddelerin Hepatit A,B ve C'ye neden olan organizmaların büyümesini engellediği saptanmıştır. Ayvadaki vitamin ve minerallerin karaciğer fonksiyonlarını uyardığı ve pankreas yetersizliği tedavisinde de yardımcı rol oynadığı iddia edilmektedir.
Hazırladığınız ayva çekirdeği jelini, 5 gün boyunca ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Cam şişenin koyu renkte olması, saklama açısından daha iyi olacaktır.
Olmamış meyve kağıt torba içerisinde saklandığında meyvenin içindeki etilen gazı harekete geçer ve meyve daha hızlı olgunlaşır.
Kendine has dokusu sebebi ile kolay yutulamasa da misler gibi lezzetli olan meyvemiz: Ayva. Yalnızca içimizi ısıtmakla kalmayan bir de sağlık veren bir kış meyvesidir ayrıca.
4 litre suyun içerisine 3 yemek kaşığı kadar limon suyu koyarak bir karışım hazırlayın. Ayvalarınızı bu karışımın içerisinde bekletin. Ayvalarınızı dilim veya bütün halde Koroplast Kilitli Poşetlerin içerisine ayvalarınızı yerleştirebilirsiniz., derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Ayvalar bir tencereye dizilir ve üzerine birer kaşık toz şeker dökülür. Tencerenin içine çubuk tarçın ve ayvanın çekirdekleri de eklenir. Ayvanın çekirdeklerinin eklenmesinin nedeni tatlının daha renkli olması. Tencereye ayvaların üzerini geçecek şekilde kaynar su dökülür ve bu şekilde ayvalar 25-30 dakika haşlanır.
Lazım olur bonusu: Ayva
Nadiren de olsa inanılmaz sert ayvalara rastlıyoruz. Bu ayvaları yine elma yöntemiyle oda sıcaklığında birkaç gün bekleterek yumuşatabilir, afiyetle tüketebilirsiniz.
Harareti ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir.
Ayvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğruyoruz orta ateşteki geniş tencereye ilave ediyoruz üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar 30 dk kaynatıyoruz şekeri ilave edip daha sonra ılımaya bırakıyoruz ılıyınca parçalayıcı mikserle karıştıra karıştıra ayran yoğunluğuna getiriyoruz.Süzgeçten geçirip sürahiye ...
Ayrıca taze sıkılmış ayva suyu veya ayva çayı tüketildiğinde göğsü yumuşatarak öksürüğe iyi gelir. Yatmadan önce tüketmeniz özellikle büyük fayda sağlayacaktır.
İlk olarak 1 litre sıcak suya 20 ayva yaprağı olacak şekilde ilave ederek 2-3 dakika kaynatın. Karışımı 5 dakika beklettikten sonra süzerek tüketebilirsiniz. Günde üç fincana kadar içebileceğiniz ayva yaprağı çayının tadı hoşunuza gitmezse lezzetlendirmek için içerisine bal ilave edebilirsiniz.
Haşlanmış veya pişmiş ayva mide bulantısı ve kusmalara iyi gelir. A vitamini, C vitamini, E vitamini, B1 vitamini ve B2 vitamini gibi çok çeşitli vitaminler içerir. Ayrıca bol miktarda pektin içerir. Alerjik reaksiyonları önleyici etkisi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri