Doğru yapılan keşifler sayesinde ince, ayva tüylerden kurtulmak mümkündür. Ağda, sir, cımbız, tüy dökücü tüyü kökünden çeker, kırar.
Günümüzde ayva tüyleri için tercih edilen en etkili ve kalıcı yöntem Buz lazer uygulamasıdır. Buz Lazer, diğer lazer yöntemlerinin göremediği daha ince ve açık renk tüyleri de görebilmektedir. Bu yüzden yüz için en uygun epilasyon yöntemidir.
Kaş hariç hiçbir bölgede kıl yok edici yöntem olarak cımbızı kullanmayın. Tüyleri bıyık bölgesinde veya çenede cımbızla alırsanız, hele hele kılı ters yönde çekerseniz hem daha kuvvetli çıkacak hem batık oluşmasına sebep olabilirsiniz. İltihaplanma da olasıdır.
Hirsutizm olarak adlandırılan hormonal bozukluk; yüzde ve vücutta aşırı tüy çıkmasına sebep olmaktadır. Hirsutizm, kadınlardaki androjen hormonunun fazla salgılanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Hirsutizm sorunu yaşayan kadınlarda, vücuttaki ayva tüylerin yerinde sert ve koyu renkli tüyler çıkmaktadır.
Merhabalar, buz lazerde kılların artması gibi bir durum söz konusu değildir. Kişinin hormonal bir rahatsızlığı yoksa, uygun dozlarla yapılan lazer epilasyonda kıl artmaz. Yüz bölgesindeki ayva tüylerinin tetiklenmemesi için de uygun dalga boyuna sahip cihazlar kullanılmalıdır.
İlgili 22 soru bulundu
İnce Ayva Tüyleri Gören Lazer
Önemli olan lazer ışın demetinin kılın fölüküllerinde bulunan melanini emerek yok edebilmesidir. Bu yüzden en etkili lazer sistemlerine ait en etkili lazer cihazını kullanmak gerekmektedir. İnce ve açık renkli tüylerin tedavisi lazer epilasyon tedavisine yanıt verebilir.
Lanugo, bebeklerdeki ayva tüyü olarak da bilinen tüylerdir. Lanugo tüyleri hamilelikte başlar ve doğumdan en geç 4 ay sonrasına kadar tamamen dökülür.
Ayva tüyleri jilet gibi yöntemlerle alınmamalı. Bunun nedeni; ayva tüylerinin jilet, tüy dökücü krem gibi yöntemlerle alınması tüylerinizin kalınlaşmasına ve çoğalmasına olanak tanıyabilir.
Size Buz Lazer epilasyon yaptırmanızı öneririz, Buz Lazer epilasyon ayva tüylerinde tetiklenme yapmaz ve ayva tüyleri gibi ince tüylerde de etkilidir.
Derimizde ayva tüyü olarak bilinen ince, açık renkli ve deriye yatık şekilde bulunan kıllara vellüs tüyleri denilmektedir. Bu anormal bir durum değildir. Bu tüyler özellikle favori bölgesinde bulunurlar. Ergenlik ile birlikte doğal olarak kıllanma olur, birkaç yıl boyunca ilerler ve sonrasında sabit kalır.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz. Fakat soruda belirttiğin gibi jilet veya benzeri bir aletle yüzeyden kesim yapıldığında kıl kesildiği kısımdan büyümeye devam eder. Bu da bizlerde kalınlaştığı yönünde bir göz yanılgısı oluşturur.
Kökü ile alınırsa çıkmaz fakat yayılma durumu varsa farklı bir konumdan tekrar çıkar.
Vücutta istenmeyen küçük tüyleri almak için en hızlı ve etkili yol cımbızdır. Etkisi jiletten daha uzun sürer çünkü cımbızla küçük kılları kökünden alırsınız. Ama kıl eskisine oranla daha kalın ve gür çıkabilir. Bir iki küçük kıldan fazlasını alacaksanız cımbız yöntemi oldukça zaman alır.
Ayva tüyü daima yanak, yüz, dudak, çene, saç ve ben gibi güzellik unsurlarıyla beraber anılır. Kelimenin yazı anlamına gelmesinden dolayı yanak bir sayfa, tüyler de bu yanak sayfasına yazılmış türlü yazılar olarak telakki edilir.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Vellus tüyleri
terminal kılların aksine vellus tüylerinin köklerinde yağ bezesi yoktur. Terminal kıllar gibi Vellus kıllarıda vucut tüylerindendir. Gelişimi doğumla birlikte başlayan Vellus tüyleri kişinin ergenlik döneminin başladığı süreyede kadar renk ve yapı olarak değişmezler.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Kişinin vücudunda bulunan kıl yapısına göre değişiklik gösterse de genel olarak 5-6 seansta vücuttaki istenmeyen kıllardan kurtulmak olanaklı hale gelmektedir.
Ağda ile Bıyık Alma
Kullandığınız ağdayı erittikten sonra bir spatula yardımıyla dudağınızın üstüne ince bir katman halinde tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru sürmeniz, daha sonra katmanın üzerine ağda bandı yapıştırmanız yeterlidir. Ağda bandını çektiğinizde, dudak üstü tüylerinizi arındırabilirsiniz.
2. Cımbızla Dudak Üstü Tüylerden Kurtulun. Kontrollü bir şekilde bıyıklarınızı almanızı sağlayacak cımbız yöntemi, uzun süre etkili sonuçlar elde edebileceğiniz bir diğer seçenektir. Genellikle birkaç tel çıktığında müdahale için kullanılan cımbız yöntemi, bıyık alma işleminin biraz daha uzun sürdüğü seçeneklerdendir.
Eğer kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa, tüm diğer vücut bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesindeki tüylerden de lazer epilasyon ile kurtulmak mümkündür. Lazer epilasyon mutlaka FDA onayına sahip güvenli cihazlarla yapılmalıdır. Aksi halde istenmeyen yan etkilerle karşılaşılabilir.
Günümüzde tüylerden kurtulmak adına en yaygın kullanılan yöntemler, ağda ve epilasyondur. Ağda, tüyleri yapışkan malzemelerle almayı hedeflerken epilasyon ise epilatör yardımıyla kökünden çekmeyi hedefler.
Ayva tüyleri için en uygun lazer Q-switch lazerdir. Çünkü yaz kış yapılabilir, acısız ve çok hızlı bir yöntemdir. Tüm yüze işlem yapma süresi 5-10 dakika kadar sürer. Cildinize zarar vermez, gündelik yaşantınıza hemen dönebilirsiniz.
Zira sakal ve bıyık kadının fıtratından sayılmadığı için alınabilir, hatta bu tür kılların alınması müstehaptır. Ancak kadınların yüzündeki ince ve tabiî olan ayva tüyünü alması veya aldırması caiz değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri