Ayvacık'ta kesinlikle gezilmesi gereken yerler, Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Sivrice Plajı, Apollon Symintheion Ören Yeri, Assos Athena Tapınağı, Küçükkuyu Sahili, Köyden Kente Teknoloji Müzesi, Mıhlı Şelalesi, Murad Hüdavendigar Camii ve Murad Hüdavendigar Köprüsü şeklinde sıralanmaktadır.
İlçemiz ve yöresinde geleneksel yemek olarak Keşkek, Yufka Havuçu, Elma Pekmezi ve Toraman Ekmeği meşhurdur. Torbada süzme yoğurt da ilçemizin olmazsa olmazları arasındadır.
Ayvacık'ın geleneksel yemeklerinden en önemlisi Haluj'dur. İlçede Çerkez nüfusunun fazla olması nedeniyle bütün Çerkez yemekleri yaygın şekilde yapılır.
Çanakkale'de küçük bir tatil cenneti olan Ayvacık, ziyaretçilerini doğal güzellikleriyle büyülerken aynı zamanda uzun sahil şeridi ile birlikte sınırsız bir plaj keyfi sunuyor. Yaklaşık olarak 78 kilometrelik sahil uzunluğuna sahip ilçede birçok halk plajı ve özel beachler hizmet vermektedir.
Küçükkuyu'da görülecek çok fazla yer vardır. En turistik yerler, ise Kaz Dağları, Behramkale-Assos, Kadırga Koyu, Zeus Altarı, Başdeğirmen-Mıhlı Şelalesi, Zeytinyağı Müzesi ve Afrodit Kaplıcaları'dır.
İlgili 25 soru bulundu
Pazı dolmasıyla, iskorpit çorbasıyla, melki yemeğiyle, peynir helvası tatlısıyla ağzınızı sulandıracak bir liste hazırladık. Çanakkale'nin en meşhur yemeklerinden oluşan listemizde damak zevkinize hitap eden nefis tatlar bulabilirsiniz.
Cuma günleri, uzun sokaklar boyunca kurulan Ayvacık Pazarı'nın en önemli özelliklerinden biri elbette bölge halkının kendi bahçelerinde en doğal yöntemlerle yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri bizlerle buluşturması. Çanakkale deyince akla ilk gelen sebze tabii ki domates.
3- Sivrice Plajı-Ayvacık
Denizi sakin, dingin ve temiz olan Sivrice Plajında yüzdükten sonra sizin de ruhunuzun dinginleşeceğine inanıyoruz.
Ayvacık'ta kesinlikle gezilmesi gereken yerler, Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Sivrice Plajı, Apollon Symintheion Ören Yeri, Assos Athena Tapınağı, Küçükkuyu Sahili, Köyden Kente Teknoloji Müzesi, Mıhlı Şelalesi, Murad Hüdavendigar Camii ve Murad Hüdavendigar Köprüsü şeklinde sıralanmaktadır.
Çanakkale'nin efsane lezzeti: Peynir Helvası
Ayvacık panayırı her yıl Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen bir etkinliktir.
Ayvacık'ta gelenek olarak her yıl yapılan güz panayırı bu yıl da Eylül ayında esnaflarla vatandaşları bir araya getirecek. 5 Eylül Salı günü başlayan 3 gün sürecek panayıra 8 Eylül Cuma günü veda edilecek.
Ayvacık- Küçükkuyu yolu kapsamında bulunan Assos ve Troya tüneli imalatlarının tamamlanmasının ardından Assos Tüneli Küçükkuyu arası 12,15 km olan mesafe 2,52 km kısalarak 9,63 km'ye düşmüştür. Yolun bölünmüş olarak trafiğe açılması ile yol sürüş konforu artarak, 50 dakika olan seyir süresi de 5 dakikaya inmektedir.
Çevre illerden ulaşımın kolaylıkla sağlandığı Ayvacık, aynı zamanda Türkiye'nin turizm açısından önemli noktaları arasında yer alan Ayvalık, Edremit ve Dikili'ye yakın mesafede bulunmaktadır.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Denizin en sıcak olduğu saatler güneşin batmak üzere olduğu saatlerdir. Sabahları ise en soğuk saatlerinden biridir. Özellikle güneş doğduğu sırada en soğuk dereceyi alır deniz.
Giriş ücretleri ne kadar? Kabatepe Orman Kampı'na giriş ücreti 5 TL. 0-12 ve 65 yaş üstü olanlar, birinci derece şehit yakını ve engellilere ise ücretsiz. Otomobil girişi 20, minibüs 50, motosiklet ise 8 TL. Ayrıca plajda şezlong 5 lira, plaj şemsiyesi de 5 lira…
Her Cumartesi saat 09.00 da kuruluyor. Her çeşit eski eşya var. erken gitmekte fayda var. ürünler seçilmesin.
Ezine'de Pazartesi günü haftanın pazarı kurulurken, Pazar esnafı ilk defa yerinde, alan içerisinde kendisine ayrılan bölümde tezgah açtı. Esnafın yüzü gülerken, üretici Erman Sezgin sosyal medyadan, “Ezine kapalı Pazar yerinde ilk günümüz. Hepimize hayırlı olması dileğiyle” paylaşımında bulundu.
Her cuma Küçükkuyu'nun organik semt pazarı oluyormuş.
Bayramiç ilçesinde, Kazdağları'nın endemik meyvesi olan coğrafi işaretli nektarini 'Bayramiç beyazı', 7 bin dönüm alanda erkenci, orta ve geç olmak üzere 3 dönemde yetiştiriliyor.
Çanakkale'nin meyve üretiminde önemli yere sahip Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün aroma, tat ve lezzet ile ilgili kalite değerleri coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri