Azeri Uyruklular İçin Oturma İzni Fakat tek girişte 30 günlük süreyi aşamazlar. 30 günü doldurmadan çıktıkları taktirde bir sonraki girişlerinde 30 gün daha kazanırlar fakat 90 gün dolmadan ya ülkeden çıkış yapıp 3 ay kendi ülkelerinde beklemeli ya da oturma izni için başvuru yapmaları gerekir.
Oturum izin belgeleri, ikamet adreslerine gönderilmektedir. Oturum izni başvuru ve uzatma başvuruları e-ikamet üzerinden yapılır. İlk defa oturum iznine başvuran Azerbaycan vatandaşlarının sistem tarafından kendilerine verilen randevu gün ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresinde bulunması gerekmektedir.
Umumi ve resmi pasaport sahibi Azerbaycan vatandaşlarının 6 ay içerisinde 3 ayı geçmeyen konaklama hakkı bulunmaktadır. Fakat ülkeye her girişlerinde 30 günden fazla kalmamaları gerekmektedir.
Türkiye'de en az sekiz yıl kanuni ve kesintisiz olarak oturan veya toplam sekiz senelik yasal çalışması olan Azerbaycan vatandaşları süresiz çalışma izni başvurusunda bulunabilirler.
Azerbaycan vatandaşları 30 gün süreli turistik amaçlı seyahatlerde Türkiye vizesinden muaftır. 30 günü aşkın turistik ziyaretler için vize alınması zorunludur. Bununla birlikte, Türkiye dış temsilciliklerince verilen bu tür vizelerin süresi 90 günü aşamaz.
İlgili 28 soru bulundu
Türkiye'nin yanı sıra 66 ülkenin diplomatik pasaport, hizmet pasaportu ya da hususi pasaport sahibi vatandaşları 30 veya 90 günü aşmamak kaydıyla ülkeye giriş yapabilmektedir.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Oturma izni, ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan (90) günden fazla Türkiye'de kalacak olan her yabancı uyruklu kişi için, yabancının bulunduğu yerdeki İl Göç İdaresi'nden alınması gereken, yabancının Türkiye'de kalabileceği süreyi belirleyen hukuki belgedir.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
195 ülke vatandaşı Türkiye'de gayrimenkul satın alabilmektedir. Kanuni kısıtlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den gayrimenkul alabilecek ülkeler şu şekilde sıralanabilecektir: Almanya. Azerbaycan.
Başvuru işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya https://www.calismaizni.gov.tr) online olarak yapılacaktır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır.
Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Azerbaycan vatandaşı olursa çifte vatandaşlık alabilir mi? Azerbaycan Cumhuriyeti'nin vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı tanıması durumunda, Azerbaycan vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kabul etmeleri halinde hem Türk hem de Azerbaycan vatandaşı olabilirler.
Kısa dönem turistik ikamet izni başvurusu bağlı bulunduğu ilin Göç İdaresine veya İlçe Çalışma Gurup Başkanlıklarına yapılmaktadır. Buradan sonra oluşturulan randevu gün ve saatte yabancının ikamet edeceği ilin Göç İdaresi Müdürlüğüne, başvuru türüne göre evraklar hazırlayıp gidileceklerdir.
Azerbaycan pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 72. sıradadır. Azerbaycan pasaportu sahipleri, 69 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 160 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Oturma izni harç ücreti: 1040 TL. Oturma izni kart ücreti: 160 TL. Oturma iznini almak için başvuruda bulunan yabancı kişinin yaşına göre farklılık gösterebilmekle birlikte sağlık sigortası ücreti 500 -1750 TL arasındadır. 65 yaş altı kişiler için sağlık sigortası ücreti ödenmesi zorunludur.
Turistik amaçlı ikamet tezkeresi her takvim yılında bir kez verilmektedir. Örneğin 2012 ocak ayında 6 aylı ikamet tezkeresi alan bir yabancı 2012 Haziran ayında ikamet tezkeresi bitiminden itibaren 3 ay süreyle ikamet tezkeresi alamayacaktır. Bu üç aylık süre içerisinde turistik vize ile giriş yapma imkanı mümkündür.
Vatandaşlık başvurusunda bulunan kimsenin başvuru tarihinden geriye doğru beş yıl süreyle kesintisiz olarak Türkiye'de ikamet etmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanması mümkündür. İşte bu yola, uzun süreli ikamet izni ile Türk vatandaşlığının kazanılması yahut genel yöntemle vatandaşlık kazanılması denilmektedir.
6 ay - 1 yıl arası ihlal : 3 ay süreli giriş yasağı 1 yıl - 2 yıl arası ihlal : 1 yıl süreli giriş yasağı 2 yıl - 3 yıl arası ihlal : 2 yıl süreli giriş yasağı 3 yıldan fazla ihlal : 5 yıl süreli giriş yasağı
Türkiye'den yapılacak başvurularda oturma izni için yapılacak ilk başvuru online sistem olan e-ikamet üzerinden yapılır. E-ikamet başvuru ön başvuru niteliğinde olup, ikamet izni almak için ikamet etmek istenilen yerdeki Göç İdaresi Müdürlüğü'nden randevu alınmasını sağlamaktadır.
Türkiye'de oturum izni almak isteyen yabancılar, daha önceki tarihlerde, kira sözleşmesi ile ikamet izni başvurusu yapabiliyorlardı. Ancak Temmuz 2022 itibariyle yabancı vatandaşlara, Türkiye'de ev kiralama yoluyla ikamet izni verilmesi kaldırıldı.
Aile İkamet İzni Kaç Yıllık Sürelerle Düzenlenebilir? - Aile ikamet izni her defasında üç yılı aşmayacak şekilde düzenlenebilir. - Aile ikamet izninin süresi hiçbir şekilde destekleyicinin ikamet izni süresini aşamaz.
AB süresiz oturum izni, özel bir oturum izni biçimidir. Bu tür oturum izniyle, diğer AB üye ülkelerinden oturum izni alabilir ve - özel önkoşulları yerine getirdikten sonra – isterseniz oralarda yaşayabilir ve çalışabilirsiniz. AB süresiz oturum izni süresiz olarak geçerlidir.
Aile ikamet izni başvurusu yabancının ikamet etmekte olduğu ildeki İl Göç İdaresi'ne online sistem üzerinden bilgilerin girilmesi sonucu yapılan kayıt formu ve randevu ile yapılır. Başvurular yabancının kendisi tarafından yapılabildiği gibi aracı kurumlar ve 3. Şahıslar tarafından da yapılabilir.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri