B-segmenti araçlar A-Segmenti araçlara göre daha güçlü araçlardır. Yakıt sarfiyatları ve motor güçleri de yine A-segmenti araçlara göre fazladır. Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Hyundai i20, türü araçlar bu türde değerlendirilen araçlardır. C segmenti; araçlar orta sınıfa hitap eden araçlar olarak da bilinmektedir.
C Segmenti
Motor gücü olarak A ve B segmentlerine oranla daha yüksek bir güce sahip olmasıyla da performans olarak da oldukça verimlidir.
B segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde ikinci kategoridir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki küçük sınıf ve Büyük Britanya'daki süpermini kategorisine eşdeğerdir. "Supermini" olarak adlandırılan Euro NCAP araç sınıfı, daha küçük A segmenti arabaları da içerir.
B Segment: Küçük sınıftakiler Küçük sınıfta bulunan bu araçlar, “küçük aile otomobilleri” olarak da anılır. 307 cm ve 400 cm uzunluğundaki bu otomobiller arasında Opel Corsa, Volkswagen Polo, Renault Clio, Nissan Micra, Citroen C3, Toyota Yaris, Honda Jazz gibi otomobiller sıralanabilir.
C segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde üçüncü kategoridir ve alt orta sınıf otomobiller için kullanılır. Euro NCAP "küçük aile otomobili" boyut sınıfına ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kompakt otomobil kategorisine eşdeğerdir.
İlgili 25 soru bulundu
D segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde dördüncü kategoridir ve kompakt üst sınıf otomobiller için kullanılır.
B Segmenti Araçlar
Uzunlukları 3,7 ila 4 metre arası olan küçük araçlardır.
Üst orta sınıf olarak da bilinen D segmenti araçlar arasında Opel Insignia, Volkswagen Passat, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Citroen C5, Mazda 6, Nissan Primera, Honda Accord, Alfa Romeo 156, Audi A4 sıralanabilir.
C Segment Otomobiller
Bu segmentteki araçlara örnek olarak Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Toyota Corolla ve Citroen C5 Aircross verilebilir. C Segmentte en çok satılan otomobiller şu şekilde: Fiat Egea Sedan.
B segmenti SUV araçlar, küçük sınıf araç kategorisinde yer alıyor. Şehir içi kullanıma daha elverişli olan bu araçlar, aynı zamanda uzun yolculuklarda da kullanılabiliyor. B segmente “mini SUV” da deniliyor. C segmentindeki SUV araçların iç hacimleri B segmentine göre daha büyük oluyor.
Otomobil segmentleri, otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturulan sınıflandırmadır. Devletler ve organizasyonlar otoların sınıflandırması, tanımlanması, düzenlenmesini kapsayan çeşitli amaçlar için kullanılan oto sınıflandırmaları kullanmaktadır.
“B-SUV nedir?” diye soranlar için de konuyu şöyle açıklayabiliriz: Volkswagen T-Cross, Opel Mokka, Peugeot 2008, Ford Puma gibi model segmentinde yer alan, arazi aracı görünümlü otomobiller bu sınıfta yer alıyorlar.
G segmenti araçlar:
Performans ve teknolojik donanım ağırlıklı spor araçlar bu sınıfta yer alır. Coupe, roadster gibi farklı karoser tipleri bulunur.
SUV araçlarda segment sıralaması
B segmente “mini SUV” da deniliyor. C segmentindeki SUV araçların iç hacimleri B segmentine göre daha büyük oluyor. Bu segmente “kompakt SUV” adı da veriliyor ve bu sınıftaki araçlar binek otomobil konforunda oluyor.
C Segmenti
- Alt orta sınıf kademesinde görülür. - Örnek olarak HONDA CIVIC, RENAULT MEGANE, GOLF gibi araçlar verilebilir.
“Audi Q5 Kompakt Lüks SUV segmentinde”, Audi Q7 ise “Orta Boy Lüks SUV segmetinde” en iyi otomobil seçilerek, “2019 Kelly Blue Book Best Buy Ödülleri'ne layık görüldü.
Volkswagen Tiguan 'in ilk üretim tarihi 2007'dir. C segmenti SUV Tiguan aracımız oldukça beğenilmektedir.
Toyota Corolla, C segmenti araçların en göze çarpanlarından biri olarak ön plana çıkıyor.
Lastik tekerli traktör kullanmaya izin veren ehliyet türü F tipi ehliyet olarak adlandırılmaktadır. F tipi ehliyet sahibi kişiler traktör haricinde, motorlu bisiklet yani moped kullanma hakkına da sahiptir.
H Segmenti: 4x4 arazi araçları. I Segmenti: Spor otomobiller. W Segmenti: Bu segment station wagon otomobillerden oluşuyor.
M segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan ve "çok amaçlı araçlar" olarak tanımlanan araçlar için kullanılan araç sınıflandırma sistemi kategorisidir. Çok amaçlı araçları, minivanları ve kargo kamyonetlerini kapsar.
F segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan ve lüks araçlar için kullanılan binek araç sınıflandırma sisteminin altıncı kategorisidir.
Günümüzde araç üreticileri, araçlarını toplamda 9 farklı segmentte satışa sunuyor. Bu segmentlerden bazıları en basit özelliklerle birbirinden ayrılırken (Örneğin; araç hacmi, motor gücü ve araç boyutu gibi) bazı segmentler ise malzeme kalitesi ve aracın uygun olduğu arazi koşullarına göre farklılaşabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri