B1 Yetki belgesi otobüs ile tarifeli olarak uluslararası ve yurt içi ticari yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
B2 yetki belgesi yurt dışı yolcu taşımacılığında tarifesiz olarak taşımacılık yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara verilen belge türüdür. Bu belgeye sahip olmak isteyen kişi ya da kuruluşların taşımacılık yapmak istedikleri araçlarında koltuk kapasitesi en az doksan olmalıdır.
B türü yetki belgesi: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
B1 yetki belgesi: ticari ve tarifeli olarak yapacaklara, B2 yetki belgesi: ticari ama tarifesiz yapacaklara, B3 yetki belgesi, hususi taşımacılık faaliyetinde bulunarak, kendi personelinin taşımasını yapacaklara verilir.
Sirkeci banliyösü ya da B1 (Sirkeci - Halkalı) Banliyö Treni, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Sirkeci Garı'ndan başlayıp Halkalı Tren İstasyonu'na kadar hizmet veren ve İstanbul'un ana ulaşım hatlarından biri olan eski bir banliyö trenidir.
İlgili 28 soru bulundu
B1 yetki belgesi, otobüs ile tarifeli olarak uluslararası ve yurt içi ticari yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen bir yetki belgesi türüdür. B1 yetki belgesine kaydolacak araçların ticari olması gereklidir.
Burulaş B1 otobüs Hattı Saatleri ve Durakları (Güncellenmiş)
B1 otobüs (Sirameşeler İstasyonu) hattı, Sirameşeler İstasyonu durağından kalkan 17 duraklı RİNG çalışan bir hattır.
b) B2 yetki belgesi: Tarifesiz olarak uluslararası ve yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara, c) B3 Yetki belgesi: Sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili personelini taşımak üzere uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara, verilir.
a) C1 yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, b) C2 yetki belgesi: Ticari amaçla yapacaklara, c) C3 yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
Bilindiği üzere A1 yetki belgeleri otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
C türü yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
D1 yetki belgesi almak için başvuran gerçek veya tüzel kişilerin en az birer adet üst düzey yönetici ve orta düzey yönetici ve orta düzey yönetici türü mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları veya bu nitelikleri haiz kişi veya kişileri istihdam etmeleri gerekmektedir.
C türü yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre C1, C2 ve C3 olarak türlere ayrılır.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.
D2 yetki belgesi almak için başvuranların, gerçek kişiler ile taşıma kooperatifleri dahil tüzel kişilerin, kendi adına tescil edilmiş sürücüsü dahil en az 25 koltuk kapasiteli özmal ticari otobüs olmak üzere 100 adet koltuk kapasitesine sahip olmaları şarttır. D2 yetki belgesine sözleşmeli araç kaydedilebilir.
A1 Yetki Belgesi: Otomobillerle Ticari ve tarifesiz olarak Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek veya tüzel kişilerin alması gereken yetki belgesidir. A1 Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin faal vergi mükellefi olmaları, şarttır.
b) C2 yetki belgesi: Ticari amaçla yapacaklara, c) C3 yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
H1 yetki belgesi kapsamı değerlendirildiğinde, gerçek veya tüzel kişilerin yalnızca taşımacılık alanında yapacağı komisyonculuk için kullanılabileceği görülüyor. Bu belgeye sahip olan gerçek veya tüzel kişiler, bahsi geçen belgeyi, başka bir faaliyet için kullanamıyor. H1 yetki belgesinin geçerlilik süresi beş yıl.
L2 Yetki Belgesi, uluslararası eşya taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan bir yetki belgesidir. Diğer yetki belgeleri, özellikle K1, K2 ve K3 gibi kara yolu taşımacılığı için verilen belgelerdir.
B3 yetki belgesi Otobüsle Hususi taşımacılık faaliyetinde bulunarak, kendi personelinin taşımasını yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. B3 Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin gerçek kişiler hariç faal vergi mükellefi olmaları, şarttır.
F2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi yolcu taşımacılığı alanında acentecilik yapacak olan gerçek (şahıs) kişilere veya tüzel (şirket) kişilere verilen belge türüdür. Bir işletmenin yaptığı işi belli bir ücret karşılığında o işletme adına yürüten firmaya acente denir.
D3 yetki belgesi yurt içinde kendi işinde ve yalnız kendi personelini taşımak üzere yolcu taşımacılığı yapacak ve bunu yaparken ticari maksatla yapmayacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir.
“B1 sınıfı ehliyet ne kullanır?” sorusunun yanıtı ise motor gücü 15 kW'ı ve ağırlığı 400 kg'ı geçmeyen 4 tekerlekli motosiklettir. Eğer yük taşımacılığı söz konusuysa aracın net ağırlığı 550 kg olabilir.
B1 Ehliyet
Normal B sınıfına göre kapsamı daha dar olan B1 ehliyetle yalnızca 4 tekerlekli motosikletler kullanılabiliyor. M sınıfı mopedleri de kapsayan B1 ehliyet sahipleri motor gücü 15 KW'ın altında olan ve ağırlığı 400 kg'ı geçmeyen araçları kullanabiliyor.
B1 SINIFI EHLİYET FİYATLARI
İlgili kanuna göre 2021 yılı için B1 sınıfı ehliyet harcı 820,10 TL'dir. Bunun haricinde yatırılması gereken bir diğer ücret değerli kağıt bedelidir. Bundan kasıt ehliyet kart ücretidir. Bunun bedeli ise 225TL olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri