Patlıcanlara Bıçakla bir iki delik açtıktan sonra mangalda közlenir. İsteyen veya imkanı olmayan fırında közleyebilir. Kabukları soyulan patlıcanlar porsiyonlara ayrılarak poşetlenir. Havası alınan poşetler dondurucuda muhafaza edilir.
Közleyip kabuklarını ayıkladığınız patlıcanları oda sıcaklığında güzelce soğutun ve yine tamamen soğuduklarından emin olduktan sonra buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay edin. Ardından hava almayacak şekilde poşetlerin ağzını kapatın, her bir poşete o günün tarihini atın ve buzluğa kaldırın.
Patlıcanları ve biberleri yıkamadan nemli bir bezle silelim. 2-3 yerinden bıçakla kesikler atıp fırın tepsisine dizelim. Közlenen malzemeleri ılıdığın da kabuklarını soyun, biberin çekirdeklerini de temizleyip tek seferde kullanabileceğiniz kadarını buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya yerleştirin.
Közlenmiş patlıcanları buzluk yerine kavanozda da saklayabilirsiniz. Bunun için patlıcanları ocakta veya fırında közleyin.
Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın. Poşetin ağzını bağlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Patlıcanı derin dondurucu ya da buzdolabı içerisinde saklamanın herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Patlıcanlar, yemeklik olarak doğranıp direkt bir şekilde dondurucuya koyulmamalıdır. Bu şekilde yapmak, patlıcanların mevcut yemeklere kötü bir tat vermesine sebep olmaktadır.
Hazırladığınız kışlık çiğden patlıcanı dondurucuda 12 aya kadar saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman buzluktan çıkartıp, buzunu çözdürmeden direk pişirebilirsiniz.
Patlıcanlara Bıçakla bir iki delik açtıktan sonra mangalda közlenir. İsteyen veya imkanı olmayan fırında közleyebilir. Kabukları soyulan patlıcanlar porsiyonlara ayrılarak poşetlenir. Havası alınan poşetler dondurucuda muhafaza edilir.
Karnıyarıklık patlıcanlar piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuyan kışlık patlıcanları buzdolabı poşetine güzelce yerleştirin. Ardından poşetin havasını alıp, düğümleyin. Hazırladığınız kışlık karnıyarık patlıcanları derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.
Tat Közlenmiş Patlıcan cam kavanozda satışa sunulmuştur. Serin yerde muhafaza ediniz. Ancak ambalajı açıldıktan sonra buzdolabında 3 gün süre ile muhafaza edebilirsiniz. Güneş ışığından koruyunuz.
Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Bu aşamada kapaklı bir kapta bekletebilirsiniz daha rahat soyulduğunu fark edeceksiniz. Biberlerin iç kısımlarını önceden temizlemek işinizi çok kolaylaştırıyor, soğuyan biberlerin kabukları soyularak tek kullanımlık olacak şekilde poşetlenir ve derin dondurucuya kaldırılır.
Elimizle biberleri iyice harmanlayalım. Tepsiye yayıp 200 derecelik fırında biberler hafif kavruluncaya kadar pişirelim. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurup havasını alıp bağlayalım. Ve buzluğa yerleştirelim.
Temizlediğiniz kırmızı biberleri kullanacağınız kadar poşetlere koyun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra dondurucuya kaldırın. Közlenmiş olan kırmızı biber poşetleri kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartın.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Pişmiş yemekleri saklarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Uygun kaplar kullanmak temel kurallardandır. Tüm yemekler buzdolabında veya dondurucuda ağzı kapalı saklama kutuları ve buzluk poşetleri ile hava teması kesilerek saklanmalıdır. Buzluğa kaldırılacak gıdaların cam olmayan kaplarda saklanması gerekir.
babaganuş, humusa benzemekle birlikte nohut yerine patlıcanla yapılır. Patlıcan, nohut gibi fazla miktarda lif içerir, ancak daha az protein içerdiğinden antioksidanlarda daha yüksek ve kalorilerde daha düşüktür. Dolayısı ile gayet sağlıklı bir gıda olduğunu belirtebiliriz.
Kızartılan patlıcanlar havlu kağıt üzerinde yağı süzülür ve soğuma bırakılır. Domates ve biberler arzu edilen şekilde doğranır ve patlıcanların içine yerleştirilir. Patlıcanlar kilitli buz dolabı poşetine yerleştirilir. Pipetle havası çekilir kapatılır ve buzluğa kaldırılır.
Salçayı kavurduktan sonra dondurucudan çıkarttığınız 2 poşet patlıcanı, dışarıda çözülmesini asla beklemeden direk tencere içine koyun. Daha sonra yemeğinizin üzerine damak tadınıza göre tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateş üzerinde 5-6 dakika pişmeye bırakın.
Karnıyarıklar hazırlandıktan sonra bir tepsiye önce streç film yapışmaması amacıyla serilir. Ardından karnıyarıklar güzel bir şekilde birbirine değmeyecek şekilde dizilir ve derin dondurucuda yaklaşık 3 saat boyunca dondurulur.
Mümkün değilse fırında közlenir. Kabukları soyularak temizlenir. Doğranarak poşetlenip buzluğa atılır.
Dört adet orta boy patlıcanı yıkayın. Yıkadığınız patlıcanları 190 dereceye ayarladığınız Airfryer'in haznesine yerleştirin. Yaklaşık 20 dakika boyunca kontrol ederek pişirin. Airfryer'de közlenen patlıcanların kabuklarını soyarak istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Çok pişirmeyin dondurucudan çıktığında da tekrar pişeceği için biraz diri kalması önemli. Pişen patlıcanları tepsiye dökün soğutun. Soğuduktan sonra buz dolabı poşetlerine yiyeceğiniz miktarda pay edin dondurucuya yerleştirin.
Üzerine kızarttığımız patlıcanları dökelim güzelce harmanladıktan sonra 1-2dk da bu şekilde pişirip ocağın altını kapatalım. Soğuması için başka bir kabın içine dökelim. Soğuduktan sonra istediğiniz miktarda buzdolabı poşetine veya kilitli poşetlere paylaştırıp ağızlarını kapatalım ve buzluğa kaldıralım.
Patlıcan ile nefis sulu yemekler ve kızartma yapmayı planlayanlar, patlıcanları domates ile beraber kavurabilirler. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyularak havası tamamen alınır ve derin dondurucuya koyulabilir.
Kabaklarınızı tazeyken alıp kış ayına yemek isteyebilirsiniz ya da daha uzun süre taze yemek için saklayabilirsiniz. Kabağı buzdolabında ya da dondurucuda saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri