Telefon ile Sigorta Sorgulama Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri doğru bir şekilde vermeniz yeterli olacaktır. Daha sonra ise hizmet dökümünüzde yer alan detaylar ile ilgili dilediğiniz sorulara cevap alabilirsiniz.
ALO 170 aracılığıyla sigorta sorgulaması için şu adımları takip etmeniz yeterli: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın.
18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise eğitimini sürmeleri halinde 20 yaşına kadar; üniversite öğrencisi olmaları durumunda 25 yaşına kadar anne veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecek. Herhangi bir prim ödemesi gerekmeyecek.
Genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilme durumunuzu https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama linkine tıklayarak sorgulayabilirsiniz.
e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Ebeveynlerden yalnız birisinin sigortalı olması halinde çocuklar sigortalı olan ebeveyn üzerinden herhangi bir işleme gerek kalmadan otomatik olarak sağlık hizmetlerinden faydalandırılır. Ancak ebeveynlerin ikisinin de genel sağlık sigortalısı olması halinde çocuklar baba üzerinden faydalandırılır.
www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama adresine giderek aracının plakasını yaz. Ardından “sorgula” butonuna tıkladığında aracınla ilgili poliçe detaylarını görebilir, sigortanın başlangıç-bitiş tarihlerini, sigorta yaptığın şirketi öğrenebilirsin.
18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış veevli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devamedecektir.
İşe giriş bildirgesine dair detayları, e-Devlet üzerinden görmek mümkündür. İşverenler, bu işlemi yaptıktan hemen sonra ilgili belgeye sistemden ulaşabilir. Çalışanların ise işe başladığı tarihi takip eden ayın 26'sından sonra sigorta giriş tarihine ve diğer detaylara ulaşma şansı olur.
Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.
18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise eğitimini sürmeleri halinde 20 yaşına kadar; üniversite öğrencisi olmaları durumunda 25 yaşına kadar anne veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecek.
Bekar kız çocuğu örneğin, orta öğretime devam etmemesi halinde 18 yaşını tamamladığında babası üzerinden sağlıktan yararlanma hakkı sona erecektir.
Bazı genel sağlık sigortalıları ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için gerekli olan sağlık yardımı talep ve taahhüt formu ile müracaat işlemlerinin e- Devlet Kapısı üzerinden yapılması sağlanmıştır.
Sosyal güvencesi olmayan anne-babanın 18 yaşından küçük çocukları genel sağlık sigortası kapsamına alındıklarından, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın T.C. numaralı kimlik belgeleri ile sağlıktan yararlanabileceklerdir.
SGK Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan belgedir.
E-devlet sistemi üzerinden giriş yapıldığında Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sekmesine tıklanıyor. Poliçe numarası veya T.C. kimlik numarası bilgileri girilerek sorgulama yapılabiliyor.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi geri dönük sigorta girişi en fazla 90 gün için yapılabilir. 3 aydan daha eski süreler için verilecek beyannameler Sosyal Güvenlik Denetmenleri tarafından yapılacak denetimler sonucunda işleme alınabilir ya da reddedilebilir.
Özel sektörde çalışanlar için istisnalar hariç en eç takip eden ayın 23'ünde prim belgesi verilmesi gerektiğinden, bu kişi en geç 23 Ağustos'tan sonra Temmuz ayına ait sigorta prim günlerini internetten görebilir.
Sigortalılığın başlangıcı, kişinin kurum kayıtlarına geçen ilk işe giriş bildirgesindeki yazılı tarihtir.
Sigorta başlangıcının olması için kişinin belirli bir yaşa gelmesi gerekir. 18 yaşını doldurmamış kişilere bazen staj ya da benzeri durumlardan dolayı sigorta yapılmaktadır. Fakat bu yapılan bu sigorta, sigorta başlangıcı olarak ele alınmamaktadır. Sigorta başlangıcının sayılabileceği en erken yaş 18'dir.
Telefon ile Sigorta Sorgulama
Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri doğru bir şekilde vermeniz yeterli olacaktır. Daha sonra ise hizmet dökümünüzde yer alan detaylar ile ilgili dilediğiniz sorulara cevap alabilirsiniz.
Eğer sigortanız yoksa, Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu yaparak sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Özel ve kamuya ait tüm hastanelerin acil birimleri, acil başvurularını ayrım yapmaksızın kabul ederler.
Yani e-devlet sitesinin sosyal güvence ya da sosyal güvenlik kurumu sayfasına girmek gerekir. Sonrasında e-devlet sitesine TC kimlik no ve şifre ile giriş yapmak gerekir. En son primleriniz hangi sigorta biriminden ödeniyorsa onu bulmanız ve buna göre sosyal güvencenizi öğrenmeniz mümkündür.
E-devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından sistem Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne yönlendirmektedir. “Poliçe Sorgulama” sayfası üzerinden sigorta poliçeleri ile ilgili tüm detaylara kolaylıkla erişim sağlanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri