Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
Kimyasal peeling, radyofrekans ya da lazer yöntemleri ile çatlak görünüm ortadan kaldırılabilir. Özellikle bacak çatlağı lazer tedavisi iki şekilde uygulanabilir. Ablatif lazer uygulamasında deri bütünlüğü miktarı bozulmaktadır. Dalga boyu artırılır ve dokulardaki su hedef alınmaktadır.
Bitkisel çözümler olarak ise aloe vera, patates, keten tohumu ve yoğurt gibi ürünler kullanılabilir. Beyaz çatlaklara bitkisel çözüm için farklı doğal ürünler öne çıkabilir. En çok kullanılanlar arasında argan yağı bulunur. E vitamini ile zenginleştirilen argan yağı sayesinde cilt elastikiyet kazanır.
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Cilt için gerekli vazelin, shea butter, gliserin, badem yağı ile cildin beslenmesine ve yumuşamasına olup, cilt üzerinde ekstra yoğun bakım uygulayarak çatlakları iyileştirir ve topuk derisini yenilemeye olur.
Selülit tedavisinde düzenli egzersiz, diyet planlaması ve masajlar önemli olmakla birlikte mezoterapi uygulaması da son derece etkilidir. Çatlak tedavisinde ise nemlendirici kremler, lazer tedavisi, mezoterapi, plazma enerjisi yöntemleri ile başarılı sonuçlar elde edilir.
Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Icon lazer ve biodermogenesi sistemleri ile çatlakların tedavi edilmesi sağlanabiliyor. Lazer uygulamaları 3 hafta ara ile 5 seans şeklinde uygulanabilir. Lazer tedavisi sırasında hastalara solaryumda önerilebilir. Özellikle lazerle çatlak tedavisi uygulanırken kolojen ve elastik liflerin uyarılması söz konusudur.
Genetik yatkınlıkla gebelik döneminde ve ergenlikte fizyolojik olarak oluşmaktadır. Gebelik sırasında alınan kilolar deride çok fazla gerginliğe neden olur. Özellikle son aylara doğru hem alınan kilolar hem de gebelikte görülebilen ödemden dolayı, karında, bacak içlerinde ve göğüslerde çatlaklar meydana gelebilir.
Özellikle çok sık rastlanan nasır ve topuk çatlakları için de sarı kantaron yağını deriye iyice yedirerek masaj yapıp sürmek yararlı olacaktır.
Günümüzde çatlakların oluşturduğu izlerin tedavisi için kullanılan fraksiyonel lazer çok iyi sonuçlar vermektedir. FDA tarafından onaylanan Fraksiyonel karbondioksit lazer çatlak izi tedavisi için hekimlerin önerdiği en iyi yöntemdir.
Çatlak tedavisi bu görünümü azaltabilen işlemleri tanımlar. Yok eden işlemler yoktur. Çatlakları kesin olarak önlemenin veya tedavi etmenin ideal bir yolu yoktur. Cilt iki tabakadan oluşur.
Çatlaklar tamamen yok olur mu sorusunun cevabı yine oluşma zamanıdır. Yeni oluşan çatlaklar tamamen yok olması mümkün olabilmektedir ama çatlaklar üzerinden yıllar yıllar geçmişse tamamen yok olması birazcık daha zordur.
Ergenlik döneminde ise hormonal değişikler, hızlı büyüme, uzama ve kas yapısının gelişimi deri çatlağına yol açmaktadır. Bununla birlikte aşırı kilo alıp vermek ve vücut geliştirme sporlarında ağırlık kaldırmalar da çatlak sebepleri arasında bulunmaktadır. Bazen de hiçbir neden olmaksızın cilt çatlağı oluşabilmektedir.
Çatlaklar için kullandığımız tedavi franksiyonel lazerdir. Dokularda hasar yaratmadan derinin üst tabakasını soyma yöntemi ile cildin kendini iyileştirmesi sağlanmaktadır. Seans sayısı hastaya ve cilt tipine göre değişmekle birlikte genelde 3-4 seanstır.
Basen çatlakları neden olur konusunda ana etken hareketsizlik olduğun karşınıza çıkar. Spor yaparak bu sorunlara maruz kalma oranını azaltabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken ani hareketlerden kaçınmaktır. Ani hareketler farklı sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi basen çatlakları da ortaya çıkarabilir.
Yani kırmızı çatlaklar tedavi edilmezse beyaz rengine döner. Bu aşamada ise tedaviler daha zorlayıcı olabilir. Çatlakların hiç oluşmaması için cildi nemli tutmak önemli bir konudur. Cilt kuru kaldığı takdirde çatlak riski artabilir.
Çatlak kremi ya da çatlaklarda lazer tedavisi gibi pek çok yöntemi tercih ederek deri çatlağı görünümünü azaltabilirsiniz. Özellikle düzenli kullanılan çatlak kremleri, oldukça etkili sonuçlara ulaşmanızı mümkün kılacaktır.
Striort yeni bir tedavi yöntemidir. Uygulanan seanslarla birlikte cilt çatlaklarında yüzde 80 oranına kadar azalmalar görülür. Çatlaklar üzerinde oldukça etkili bir yöntemdir. Çatlaklar, deri yırtığı olarak da adlandırılır.
Yüzeysel damarda genişleme ile lenf hücrelerinin fazlalaşması, bölgede kırmızı çatlaklar meydana gelmesine neden olabilir. Kolajen liflerinin azalması ile birlikte bölge kendisini tedavi edemez. Halk arasında deri çatlağı olarak da bilinen bu rahatsızlık genellikle fazla gerilmeye bağlı olarak ortaya çıkar.
At Kılı Fırçası İle Yapılan Kuru Fırçalamada Selilütlerin Görünümünün Azaldığını Söylüyor. Çatlaklar Konusunda İse; At Kılı Fırçasını Bir Rutin Haline Getirip; Masaj Beslenme Ve Losyonlar İle Desteklediklerinde Çatlak Görünümünün Ciddi Oranda Azaldığından Yana.
Vücut çatlaklarına hangi yağ en iyi gelir diye sorulunca zeytinyağı denilir. Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir.
Vücut bakımında son zamanların en popüler ürünlerinden biri at kılı fırçası. At kılı fırçası kullanmak ölü derilerden arındırmak ve kan dolaşımını hızlandırmak için kullanılır. Bu sayede cildinizi canlandırır, çatlak ve selülit görünümünü azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri