Pek çok kişi jilet yardımıyla da bacaklarındaki kılları alabiliyor. Jiletle alınacak olan kıllarda dikkat edilecek farklı hususlar bulunuyor. Bu hususlara dikkat ederek, jiletle bacak kıllarını almak mümkündür. Özellikle kılların yumuşatılarak alınması, kılların daha sağlıklı bir şekilde oluşmasına neden olacaktır.
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz. Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir.
Bacak almak için jilet, keskin olmalı. Tıraş bıçağı tüyleri çekiyorsa veya cildinize sert geliyorsa değiştirme zamanı gelmiş demektir. Kör bir bıçakla tıraş olmak; çentik, tıraş makinesine bağlı yanma ve ciltte tahriş riskini artırır.
Jiletle bacak kılı almak için kadınlara özel tıraş bıçaklarını erkekler de rahatça kullanabilir. Sonuçta cilt bu, tahriş ve kuruluğa karşı önlem almanın cinsiyeti yoktur. Vücut tüyleri için erkekler de Gillette Venus'ü tercih edebilir. Jel barları ile tıraş köpüğüne gerek kalmadan daha rahat kullanabilirsiniz.
Jilet kullanmaktan endişe duyanlar 'jilet kılları kalınlaştırır mı?' diye düşünüyor. Aslında yaygın bilinenin aksine jilet tüyleri kalınlaştırmıyor. Sadece tüylerin uçlarının daha sert ve kalın çıkmasına neden oluyor.
İlgili 24 soru bulundu
İstenmeyen bacak kıllarından lazer epilasyon ya da ağda ile kurtulmak mümkündür. Ayrıca bacak kıllarının seyrelmesi için tüy dökücü krem de tercih edilebilir.
Tıraş olmak kılların daha yoğun uzamasına neden olur mu ve tıraş tüyleri kalınlaştırır mı? Tıraş olduktan sonra kıllar yoğunlaşmış gibi görünse de aslında durum böyle değildir. Bu durum; bikini bölgesi, bacaklar, kollar, koltuk altları dahil tıraş ettiğiniz her bölge için geçerlidir.
Bacağı tüylerin çıktığı yöne doğru tıraş edin; sonra tercih ediyorsanız terse yöne gidin. Jilete hafif basınç uygulayarak uzun, sabit hareketlerle tıraş edin. Sert hareketlerden kaçının. Jileti tıkanmaları önlemek için sık sık yıkayın.
Bikini bölgesi tüyleri biraz fazla uzamışsa bikini bölgesi jileti uygulamadan önce tüyleri kırpmanız daha iyi olacaktır. Bikini bölgesi etrafındaki tüyleri kırpmak için bir bikini bölgesi düzeltici bıçağı, hassas tüy alma makinesi veya makas kullanabilirsiniz. Ardından, işlemi tamamlamak için bir tıraş bıçağı seçin.
Derinize jileti sürmeden önce tıraş bıçağı uygulayacağınız bölgeye tıraş köpüğü ya da saç kremi gibi bir ürün uygulayabilirsiniz.
Tıraş olurken her ihtimale karşı yanınızda vazelin bulundurabilirsiniz. Eğer ufak bir kesik olursa hemen kesikten gelen ilk kanı silip vazelin sürebilirsiniz. Jiletin acıtan kesiğini vazelinle kapatarak dokunun rahatlamasını sağlayın. Bu yöntem sayesinde evde doğal bir yöntemle jilet kesiğini onarabilirsiniz.
Sporcular hangi epilasyon yöntemlerini kullanır? Sporcular kıllarını nasıl alıyor diye merak ediyorsanız, aslında cevabı tüylerini almak isteyen herkesle aynı. Ağda, tüy dökücüler ve tıraş bıçağı sporcuların kıllarını alırken kullandığı yöntemler arasında.
normal bir metabolizmaya sahipseniz ve tüy konularında takıntılı iseniz jilet sonrası ikinci gün küçük küçük geri çıkmaları hissedersiniz. Jiletle alınan kıllar ne kadar sürede uzar derseniz tam bir uzama için 2 hafta yeterli olacaktır. Hiç jilet vurulmamış gibi eski yumuşaklığına dönmeleri için de 1 ay yeterlidir.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır. Dış etkenlerden bir diğeri giyilen giysilerdir.
Genital bölgede yer alan kıl ve tüyler jilet yardımıyla dikkatlice kesilmelidir. Eğer alerjik reaksiyonunuz yoksa jilet yerine tüy dökücü kremler ya da elektrikli traş makineleri tercih edilebilir.
Genital bölge kılları alınmazsa ve o bölgenin temizliğine dikkat edilmezse ilişki sırasında koku olabilir. Bu da karşı tarafı rahatsız edebilir. Bunun dışında genital kıllar alınmazsa ve hijyen kurallarına dikkat edilmezse vajinal enfeksiyonlara veya idrar yolu enfeksiyonuna yatkınlık olabilir.
Hemen hemen her kadının sıkça yaşadığı bir sorun olarak bikini bölgesi kararması için ne yapılmalı? Epilasyon, ağda ya da jilet kullanımı genital bölgenin kararmasına neden olur.
Çilek bacaktan kurtulmak için bacaklarının ölü deriden arınması gerekir. Ölü deriyi de bacak peelingi yaparak atabilirsin. Dilersen duştan önce cildine uygun peeling uygulayabilirsin. Evde doğal şekilde peeling yapmak için yulaftan veya kahveden faydalanabilirsin.
Bacaklara jilet yapılmadan önce tıraş öncesi kullanılan krem ve losyon sürülmelidir. Böylece jilet kolay hareket eder ve bacakta tahrişe neden olmaz. Tıraş bıçağı, bacak üzerinde önce ayaktan diz kapağa doğru sonra ise diz kapaktan yukarı doğru hareket ettirilerek kullanılmalıdır.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Tüyleri alırken kullanılan jilet kıl kökünü güçlendirir mi? Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri