Backup Neden Önemlidir? Sahip olduğunuz tüm dosyaları, uygulamaları ve ayarlarınızı kaybetmemek için kullanabileceğiniz yedekleme sistemi ile dosyalarınızın önceki sürümlerini görebilir, donanım hatalarından kaçınabilirsiniz. Öngöremediğimiz, olağanüstü gerçekleşen olaylarda dosya kaybı yaşamak doğaldır.
Yedekleme yani backup (genellikle veri yedekleme olarak adlandırılır), herhangi bir veri kaybı durumunda orijinal veriyi geri yüklemek için başka bir bilgisayar sisteminde güvenli bir şekilde saklanan verilerinin dijital bir kopyasıdır.
Paylaş : Yedekleme, verilerinizin kopyalarını depolama alanınızdaki dosyalardan ayrı fiziksel veya bulut konumlarında tutma uygulamasıdır. İyi ver depolama ve yedekleme uygulamaları, donanım arızası, doğal afet veya dosya bozulması nedeniyle verilerinizi ve araştırmalarınızı korumaya yardımcı olur.
Telefonunuzdaki içeriği, verileri ve ayarları Google Hesabınıza yedekleyebilirsiniz. Yedeklenen bilgilerinizi orijinal telefona veya başka Android telefonlara geri yükleyebilirsiniz.
Veri yedekleme cihazları veri merkezlerinin en temel önlem donanımları arasında bulunur. Özellikle ihtiyaç duyulduğunda yedeklenmiş olan veriler kurtarılamıyorsa ya da yedekleme işlemleri yapılmamışsa, firma ya da kurumlarsa oldukça ciddi maddi kayıplar meydana gelebilmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Telefon ve SIM karta kaydettiğiniz kişiler tüm bilgileriyle birlikte, anları yansıtan fotoğraf ve videolarınız, müzik arşiviniz, notlarınız ve belgeleriniz, takvimleriniz, kısa mesajlarınız kısacası gittiğinde üzüleceğiniz her şey tek dokunuşla yedeklenmiş oluyor.
Yedekleme, bilgisayar sistemlerinin işlevsel kalmasını sağlayan ve çalışan yazılımların hata, hasar ve arıza durumunda geri dönülemez bir şekilde kaybolmasını önleyen sistemdir.
Android 10 ve daha yeni sürümlerdeki dosya yolu: Main Storage (Ana Depolama) > Android > Media (Medya) > com.whatsapp > WhatsApp > Databases (Veri tabanları).
Ayarlar - Uygulamalar ve Bildirimler - Bildirimler'e gidin. Bildirim Geçmişi seçeneğini bulun ve “Bildirim Geçmişini Kullan”ı açın. Silinen WhatsApp yazışmaları dahil gelen tüm bildirimler burada görünecektir. Bu adımları uyguladıktan sonra, mesajı gönderen kişi, silmiş olsa bile tüm mesajları okuyabilirsiniz.
Uzun zamandır Google Drive'a yedekleme yapmıyorsanız ve WhatsApp'ınızda otomatik yedekleme ayarı kapalıysa eski (bir yıldan daha fazla) kopyalarınız otomatik olarak silinecek. Verilerinizin güvenliğini sağlamak için 12 Kasım'dan önce en az bir kez WhatsApp verilerinizi “manuel” olarak yedeklemelisiniz.
Android: Android cihazlar için, Google hesabınızı kullanarak kişiler ve rehber bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz. Bu, cihazınızda kayıtlı olan kişileri ve rehber bilgilerini internet üzerinden yedekler. Bu yedekleme işlemi için, Ayarlar> Google> Kişiler ve Gmail'i açın ve "Kişileri yedekle" seçeneğini tıklayın.
Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyerek yedekleme sürecini tamamlayın. Android O (8.0) işletim sistemli cihazlarda Ayarlar > Sistem > Yedekleme menüsünden “Google Drive'da yedekleme” seçeneğini etkinleştirin. Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyerek yedekleme sürecini tamamlayın.
Sohbet geçmişi yedeğimi kaybedersem ne olur? WhatsApp'ı yeni bir telefona yüklediğinizde hala arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz ve grup üyeliklerinizi kaybetmezsiniz fakat sohbet geçmişinizi göremezsiniz.
Yedekleme genel anlamıyla bilgisayar sisteminizi işlevsel kılan temel birimlerin, üzerinde çalışan yazılımların ve depolanan verilerin, arıza, hata ve hasar durumlarında çalışmaların kesintiye uğramaması için veya geri dönülemez biçimde kaybolmasını engellemek amacıyla birden fazla kopya halinde bulundurulmasını ...
İçe aktarılan MP3'ler, CD'ler, videolar, kitaplar, fotoğraflar gibi Finder ve iTunes'dan eşzamanlanan içerikler. iCloud Fotoğrafları, iMessage mesajları, kısa mesajlar (SMS) ve multimedya (MMS) mesajları gibi iCloud'da saklanmakta olan veriler. Face ID veya Touch ID ayarları Apple Pay bilgileri ve ayarları
Whatsapp, yurt dışında yerleşik bulunan ve Türkiye'de temsilciliği de olmayan bir şirkettir. Bu sebeple whatsapp konuşma kayıtlarının savcılık marifetiyle çıkarılması mümkün değildir. Dolayısıyla boşanma davasında savcı kararı ile whatsapp yazışmaları çıkar mı sorusuna olumlu cevap vermek mümkün değildir.
WhatsApp'ı yükleyin ve açın, ardından numaranızı doğrulayın. Sohbet ve medyalarınızı Google Drive'dan geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE'ye dokunun. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra İLERİ'ye dokunun. Başlatma işlemi tamamlandığında sohbetleriniz görüntülenir.
Hizmetimizi sağlamak için izlediğimiz olağan süreç kapsamında WhatsApp, teslim edilen mesajları veya söz konusu teslim edilen mesajların işlem log kayıtlarını saklamaz ve teslim edilmeyen mesajlar 30 gün sonra sunucularımızdan silinir.
Eğer otomatik WhatsApp yedeklemeleriniz açık değilse veya düzenli olarak yedekleme yapmıyorsanız WhatsApp'ın silindiği zaman veya telefonunuz bozulduğu zaman eski mesajlarınız geri gelmeyecektir. Sosyal medya üzerinden en çok aldığımız soru; silinen eski WhatsApp mesajlarımı nasıl geri getirebilirim olmaktadır.
WhatsApp, Android kullanıcılarının mesaj bilgilerini hem bulut sunuculara hem de yerel dosyalara kayıt ediyor. Bu sayede kullanıcılar, yedekleme özelliği kapalı olsa dahi silinen mesajlarını kurtarabiliyor.
WhatsApp mesajlaşma ve haberleşme sisteminde mesajlar kullanıcının kontrolünde olduğu için iletimden sonra WhatsApp bunları sunucularında ve serverda tutmuyor. Bu nedenle de bu mesajların geçmişe yönelik olarak mahkeme tarafından temin edilmesi mümkün değil.
Yedekleme dosyalarınızı içeren dış depolama cihazını bağlayın. Görev çubuğundaki arama kutusuna Denetim Masası yazın ve sonuç listesinden seçin. Denetim Masası arama kutusuna Dosya Geçmişi yazın. Sonuç listesinden Dosya Geçmişi ile dosyalarınızın yedek kopyalarını kaydet'i seçin.
Tam Yedekleme (Full Backup) Artımlı Yedekleme (Incremental Backup) Diferansiyel Yedekleme (Differential Backup) Sentetik Yedekleme (Synthetic Backup)
Yedekleme diğer adıyla Backup, kullanılan bilgisayar, laptop telefon ya da tablet gibi elektronik cihazların, olası bir arıza veya hasar ile tüm verilerin silindiği bir durumda tamamen kaybolmasının önüne geçmek için yapılan işlemler ve bulundurulan dosyaların tümüne verilen genel addır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri