Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur. Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Kolon temizliği için (kalın bağırsak temizliği) güne bir bardak elma suyu içerek başlayın. 30 dakika sonra elma suyunun üzerine bir bardak su için. Bu rutini günde birkaç kez tekrarlayın ve üç gün boyunca devam edin. Arada bir bardak kuru erik suyu da içebilirsiniz.
Ahududu, armut, elma gibi meyvelerle; enginar, bezelye, brokoli gibi sebzeler tüketerek yemeklerinize bolca lif ekleyebilirsiniz. Ayrıca tam tahıllar, fındık, tohumlar ve taneli gıdalar da lif yönünden zengindir. 6. Yoğurt Kolon temizliği için her gün bir fincan yoğurt tüketebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Tıpkı elimizi, yüzümüzü, yani vücudumuzun dışını yıkadığımız gibi, vücudumuzun içini yıkamak da önemlidir. Kolon temizliği, yaşlanmaya karşı sağlıklı kalmayı, daha enerjik olmayı, daha güçlü bir bağışıklığa sahip olmayı, hastalıklardan korunmayı ve vücudu gençleştirmeyi sağlayan bir tedavi olarak da kabul edilebilir.
Günde 8 bardak yani ortalama 2 litre su tüketimi bağırsak temizliğinin en doğal yöntemidir. Özellikle de sabah aç karnına, dişleri fırçaladıktan sonra içilen bir bardak su, bağırsak yüzeyinizi temizler ve sizi güne hazırlar.
Bağışıklık sistemin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi, sindirim sisteminin (kolonun) temizlenmesi oldukça önemlidir. Bağırsaklardaki toksinleri istenmeyen toksinlerden sadece 1 günde temizleyebileceksiniz.
Lahana, ıspanak, pazı, kabak, bezelye ve yeşil yapraklı sebzeler bağırsak hareketlerini destekler. Sebzeler, bağırsağı hızlı çalıştıran temel besin grubudur.
Sindirim sistemini çalıştırmak için uyandığınızda en az 1 ila 2 bardak su içmek iyi gelecektir. Ancak su tek başına işe yaramaz. Bol miktarda lifli gıda (meyve, sebze, baklagiller, kepekli tahıllar) yemek de sağlıklı bir bağırsağı destekleyecek ve sizi düzenli tutacaktır.
İyi bir bağırsak temizliği ile değerlendirme ideal seviyede olur. İyi temizliğin kriteri, işlem öncesi tuvalete gidildiğinde temiz beyaz su geliyor olmasıdır. "ONAM FORMU": Sizden bu işleme başlamadan önce kolonoskopiyi kendi isteğinizle yaptırdığınızı belgeleyen bir "ONAM(: rıza) FORMU" nu imzalamanız istenecektir.
Suyu papatya çiçekleriyle birlikte kaynatın, ocağı kapattıktan sonra 5 dakika bekleyin ve her gece yatmadan önce bu çayı için. Nasıl yapılır? Suyu kaynatın ve içine nane yapraklarını ekleyin. 5 dakika demledikten sonra ocağı kapatın ve 5 dakika kadar daha bekleyin. Aç karnına her gece yatmadan önce bir bardak için.
Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa (lif) içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini artırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırıyor.
Lifli besinler bağırsakları uyararak sindirim sistemi fonksiyonları iyileştirir. Yeşil yapraklı sebzeler, sebze suları, kuru yemişler, baklagiller, tahıllar, yaş ve kuru meyvelere beslenme rutininizde daha fazla yer açarak kabızlığı yenebilirsiniz.
Doğal müshil diye bilinir: Sinameki
Güçlü bir müshil etkisine sahip olan sinameki çayı, kabızlığı ortadan kaldırmasının yanı sıra, aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür. Ayrıca mide ülserine sebep olan bakterileri yok ederken, idrar yollarındaki mikropların ve mantar enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olmaktadır.
Yapılan birçok çalışmada kronik kabızlık ile rektum kanseri, mide kanseri, divertikülit ve iskemik kolit arasında ilişki bulunduğu bildirilmektedir. Kronik kabızlık hemoroide (basur) ve anal fissür olarak adlandırılan çatlakların oluşumuna da zemin hazırlayabilmektedir.
Koşma, yüzme ve dans etme gibi kan dolaşımını hızlandıran egzersizler bağırsak aktivitesini düzenlemeye yardımcı olur. Yoga benzeri esneme egzersizleri de iç organlarımıza adeta masaj yaparak bağırsakları uyarır.
Zayıflamada ilk yapılması gereken bu bağırsaktaki birikmiş atıklardan kurtulmaktır. Bu temizlik de ancak kolon hidroterapi ile mümkündür! Kolon hidroterapinin zayıflamada diğer önemli etkisi ise metabolizmayı hızlandırmasıdır. Tabi kilo almaya sebep olan hastalıkları önleyici etkisi de yadsınamaz.
NORMAL DIŞKILAMA NASIL MEYDANA GELİR ? Yemeklerden sonra sindirilmeyen besinler ince bağırsakları geçip 2-3 saat içinde kalın bağırsağa ulaşır. Kalın bağırsak içine gelen artıklar ancak 2-5 gün içinde dışkı olarak dışarı atılırlar.
1 SAATTE BAĞIRSAKLARI TEMİZLEYEN TARİF 2 tatlı kaşığı karbonat Üzerine biraz sıcak su ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra biraz içme suyu ekliyoruz. Sabah aç karnına içiyoruz. Bağırsaklardaki tüm zehri dışarı atıyor ve bağırsakları gümbür gümbür çalıştırıyor.
Yeterli miktarda su içmek bunları sağlıyor
4-Kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin giderilmesini sağlar. 5-Egzersiz yaparken gerçekleşen kasılma ve krampları önlemede yardımcı olur.
Kolon temizliği, vücudunuzu detoksifiye etmeye ve sindirim sağlığınızı ve aynı zamanda yaşamınızın genel kalitesini geliştirmeye yardımcı olan bir süreçtir. Sindirim sistemimizin bir parçası olan kolon sisteminin sağlıklı bir şekilde temizlenmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri