Baklavada kullanılan Vita baklavalık yağ tarifin daha lezzetli olmasını ve dağılmamasını sağlar. Baklavanın çıtır kıvamını bu sayede daha güzel elde edebilirsiniz. Pastanelerden aldığınız lezzeti evinizde de kolayca yakalayabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Baklava yapımında normal tereyağı değil sade yağ kullanılır. Bu altın sarısı berrak yağ, sağlık için de çok daha faydalıdır.
Not: Baklavamızın arasına ve üzerine sadece tereyağı eritmeyelim çünkü tek başına erittiğinizde yanar ve baklavaya kötü tat verir, mutlaka sıvı yağı da ekleyelim.
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.
Ürünün içeriğine baktığımızdaysa Palm yağından ibaret olduğunu görüyoruz. Yani yılların Vita yağı aslında Palm yağından üretilmiş bir margarinmiş!
İlgili 26 soru bulundu
Vita katı yağ yemeklik, böreklik ve tatlılara kullanılabilen çok amaçlı ve kullanışlı bir üründür.
Buna göre Türkiye'de üretilen margarinlerde maksimum 1000 mcg/kg-ppb oranında olması gereken glisidil esterler 1535 mcg/kg-ppb oranında tespit edildi. “Ciddi” uyarısıyla RASFF sistemine girilen bu gıda güvenliği uyarısı çerçevesinde ürünlerin Almanya'da toplatılmasına karar verildi.
Tereyağı baklavanın lezzetini artıracaktır. Tereyağı tercih etmeyenler için ise, süt oranı yüksek katı margarinler de aynı işi görecektir. Baklavada kullanacağınız ceviz, fındık veya Antep fıstığı bayat olmamalı. Yoksa tüm emeğin boşa gitmesine neden olur.
Sade yağ gezdirilir üzerine bolca, yağ kaynar değil ama sıcak olmalıdır, onu belirtmiştik. Önceden ısıtılmış 160 derece taş fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.
Baklavanın şekerlenmemesi için yufkaların taze ve incecik olmasına özen gösterin. Şerbetini hazırlarken tüm şekerin erimesine dikkat edin. Çok sıvı ya da çok koyu kıvamlı bir şerbet değil, kıvamlı bir şerbet hazırlayın. Şerbetin içerisine limon tuzu ya da limon ilave edin.
- Ayrıca yapacağınız bazı tatlı tariflerinde hamur ve tatlıların güzel kabarması ve tadının hafif olması için ayçiçek yağını kullanmanız daha doğru olur. - Tereyağı mutfakta en çok tercih edilen yağlar arasında yerini alıyor.
Antep baklavası, o eşsiz lezzetini ve çıtır çıtır olmasını sade yağa borçludur. Sade yağ baklava dışında diğer şerbetli tatlıların yapımında da kullanılır.
Yumuşacık dokulu, daha tok kıvamlı kekler, poğaçalar, kurabiyeler ve tatlılar yapmak istiyorsanız eliniz zeytinyağına gitsin. Daha sünger gibi, hafif lezzetli bir kekin ya da poğaçanın sırrı zeytinyağından geçiyor.
% 100 saf bitkisel margarindir, kızartmalarda en yaygın kullanılan ayçiçek yağına göre %25 daha az yağ emilimi sağlar, bu sayede daha hafif ve çıtır kızartmalar yapabilirsiniz, duman, koku ve köpürme yapmaz, diğer yağ çeşitlerine göre daha fazla sayıda kızartma yapabilirsiniz, tortu ve partikül bırakmaz.
Hem de diğer yağlardaki gibi kaşık kaşık koymanıza da gerek yok. Sade yağın bir iki tatlı kaşığı kadar kullanılması bile yemeklerin lezzetini fark edilir derecede arttıracaktır. Sade yağ nerede kullanılır diyorsanız tereyağı ile yapılan hemen hemen tüm tarifleri daha da leziz hale getirdiğini söyleyebiliriz.
Baklavayı fırından alın ve henüz sıcakken üzerine fırça yardımıyla sıcak yağı sürün.
Şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini kısmen kapatarak tatlının demlenmesini, şerbeti iyice çekmesini sağlayabilirsiniz. Bu aşamada baklava tepsisinin üzerini temiz bir bez veya örtüyle kapatıp fırında, kilerde, ısı ve ışık almayan temiz bir rafta saklayabilirsiniz.
Baklavanın lezzetinin önemli bir kısmı tereyağından geliyor. Bu nedenle baklava yaparken tereyağı kullanmaya özen gösterin. Tereyağı sevmiyorsanız margarin tercih edebilirsiniz.
Kıyır Kıyır Ev Baklavası Tarifinin Püf Noktası
Hamurunun daha kolay ve ince açılması için içine mutlaka sirke ilave etmeyi ve glutenin açığa çıkıp hamura esneklik kazandırması için minimum 15 dakika yoğurmayı unutmayın. Şerbet soğuk, tatlı ise sıcak olmalıdır. 1 büyük tepsi 15 porsiyon olarak hesaplanmıştır.
250 gram eritilmiş tereyağı 3 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi.
KOKU: Baklava ağza yaklaştırıldığında, buram buram kullanılan yağı ve iç harcı kokmalıdır.
Vita doymuş yağ içeriyor. Doymuş yağ asıtleri kalori açısından diğer yağ asitleriyle berzerlik taşısa da vücutta yağ birimi ve kilo alımına sebep oluyor.Doymuş yağ kalp damar hastalıklarının başlıca nedeni .
Sağlığa zararlı herhangi bir katkı maddesi içermemesi sayesinde çocuklarınızın beslenmelerinde de güvenle kullanabileceğiniz Vita yağ ile besleyici atıştırmalıklar, kızartmalar yapabilir; gönül rahatlığı ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Vita bitkisel susuz yağ 2 lt içerisindeki suyun alınması ile oluşturulan ve mutfakta oldukça fazla kullanılan bir üründür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri