Tatlı yedikten sonra bir çay bardağı kadar süt tüketmek vücutta şeker emilimini yavaşlatacağı için tercih edilebilir. Şeker emilinin yavaşlaması, kilo alımının da önüne geçecektir.
Sütlü tatlılar, şerbetli ve hamurlu tatlılara göre kan şekerimizin daha dengeli yükselmesini sağlar.
Güllüoğlu, bu yazın tatlılarını ve nasıl yeneceğini anlattı: “Baklava, bir bardak soğuk süt ve su ile yenir. Baklavanın yanında ayran ve kola içerseniz, tadını alamazsınız. Ayrandaki tuz, baklavanın tadını öldürür.
Şerbetli tatlıdan sonra süt içilir mi? Baklava ve benzeri tatlılar tüketilecekse ufak bir parça yendikten sonra tarçınlı süt içilerek kan şekerlerini dengelemeleri işlerini kolaylaştıracaktır.
Şekersiz verilen süt içildiğinde,ağız içerisinde daha önce hissedilen tatların hepsini sıfırlıyor. Bu şekilde tatlının tadı ve kalitesi daha iyi hissediliyor. Tatlının ağırlığı da süt ile hafifletiliyor.
İlgili 35 soru bulundu
O süt ağızda kalmamalı. Ya arkasından su içilmeli ya ağız çalkalanmalı. Çünkü sütte ağız florasını değiştiren, çürüğe sebep olabilecek ortam oluşturabilir” diye konuştu.
Özellikle hastalandığınızda ılık su, zencefil, bal, limon, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ekinezya çayı gibi içecekleri tercih edin. Süt ve sütlü içecekler vücut salgılarında koyulaşmaya neden olacağı için soğuk algınlığı veya grip durumunda içmeyin.
Tatlı yedikten sonra bir çay bardağı kadar süt tüketmek vücutta şeker emilimini yavaşlatacağı için tercih edilebilir. Şeker emilinin yavaşlaması, kilo alımının da önüne geçecektir.
Baklava şekerli bir tatlıdır ve fazla tüketildiği zaman dişlerde istenmeyen zararlar oluşturabilir. Ayran, baklavanın şekerinin dişlerde kalmasını önlediğinden dolayı dişleri koruma altına alabilir.
Lezzet ve sağlığın ortak paydada buluştuğu içecek, milli içeceğimiz olarak adlandırdığımız ayran oluyor. Şeker oranı yüksek olan baklava gibi tatlıların yanında ayran içmek faydalı olabilir.
İnanılanın aksine, baklava ve lokum gibi şeker miktarı yüksek besinlerin, mayalı hamur işlerinin süt artırıcı etkisi bulunmamaktadır. Bu gıdalar yalnızca kilo alımına yol açar.
Baklava yedikten sonra çay içerken de dikkat etmek gerekiyor. İçtiğiniz çay mutlaka şekersiz olmalı. Baklavada yeteri kadar zaten şeker bulunduğu için çayı şekerli içmek sağlıklı bir seçim değil. Kahve yanında baklava tüketirken de kahvenin şekersiz veya en azından orta şekerli olması tavsiye ediliyor.
Kalorisi elbette yüksektir ama tadında bırakıldığı sürece sorun oluşturmaz. Hatta baklavanın yemek üzerine yenmesi kavramı bile tartışılır, zira iki-üç dilim baklava aslında aç karnına daha iyi sonuç verir. Bir kere lezzetini daha iyi hissedersiniz. Beri yandan kan şekerini zıplatıcı bir etki de yapmaz.
Bazı bireyler, alerji, süt şekeri olan laktoza karşı duyarlılık (laktoz intoleransı) nedeniyle veya yanlış inançlarından dolayı süt tüketmezler. Laktoz duyarlılığı olan bireyler için, düşük laktoz içeren süt veya laktozsuz süt ürünleri bulunmaktadır.
Süt; C vitamini ve demir dışındaki tüm vitamin ve minerallerden zengindir. Bunların başında kalsiyum, fosfor, A ve B grubu vitaminlerinden özellikle B12, riboflavin ve protein gelmektedir. Süt; kemik sağlığının yanı sıra kanser, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıklara karşı da koruyucu etki gösterir.
Süt; büyüme ve gelişmeyi destekliyor, hücre ve doku oluşumunda rol alıyor. Beynin gelişmesinde ve çalışmasında faydası olan süt, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olarak enfeksiyonlara karşı kalkan rolü üstleniyor. Ayrıca yaraların da çabuk kapanmasına yardımcı oluyor.
🔹Tatlının 1 buçuk saat kuruyana kadar pişmesi kıyırlığı için gerekli. Ayrıca hamurdaki sirke de kıyırlık için önemlidir. 🔹Şerbetin ve baklavanın ikisininde ılık olması baklavanın hamur olmaması ve lezzetini barındırması için gerekli. 🔹Şerbetini içine çekmesi için de mutlaka bir gece bekletilmeli.
Limon suyu ya da sirke
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.
Başta baklava olmak üzere, birçok tatlıya asıl lezzetini veren şey şerbettir. Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını açmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.
10. Yatmadan önce içilen süt, birçok bünyede fayda gösterse de özellikle fazla kiloya sahip kişilerde yağ oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle her konuda olduğu gibi bu konuda da önce doktorunuza başvurmanızda fayda olacaktır.
Şerbetli tatlıları mümkün olduğunca reddedin, illa yemeniz gerekiyorsa ardından içeceğiniz bir bardak ayran ya da yiyeceğiniz bir kâse yoğurt, kan şekerinizin dengeleyecektir.” Dyt.
Su canlılığın temel bileşenidir ve tatlı yedikten sonra su tüketmenin hiçbir yan etkisi yoktur. Dikkat edilmesi gereken durum tatlıyı ihtiyacımız kadar tüketmeliyiz.
Ayrıca kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir ve harika bir lif kaynağı sağlar. Yoğurt, boğaz ağrısıyla uğraşırken yutması kolay, yumuşak dokulu başka bir besindir. Ayrıca boğaz ağrınıza neden olan şeyle uğraşırken vücudunuzun sağlıklı kalmasına yardımcı olacak besinlerle doludur.
- “Grip; öksürük, balgam ve geniz akıntısı yaparak beyne giden üst solunum yollarını temizliyor. Eğer bu boşaltım gerçekleşmezse vücutta atık kalmasına sebebiyet vermiş oluruz.
Araştırmalar göre kısa süreli yememe durumunda anne sütü azalmıyor, ancak kısa süreli sıvı kaybı sütü azaltıyor. 2-5 ay arasında bebeği olup emziren kadınlar arasında yapılan bir çalışma, oruç sırasında anne sütünün içeriğinde bir miktar değişim olduğunu gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri