·Balkabağı kesilmediği sürece çok daha uzun süre dayanır. Bütün balkabağını muhafaza ederken önemli olan nokta balkabağının kuru bir yerde durmasıdır. Nemli ortamda duran balkabağı çabuk bozulur. ·Rutubetsiz, serin ve karanlık yerde dilimlenmeden duran balkabağı yaklaşık 3 ay kadar bozulmadan durabilir.
Kabağı bütün, kuru ve yıkanmamış halde tutmak daha sağlıklı olacaktır. Kabağı kesmek, çok daha hızlı bozulmasına neden olur, bu yüzden soğutmadan önce bütün olduğundan emin olun. Kabağı saklamadan önce yıkamamaya dikkat edin, çünkü fazla su çabuk çürümesine neden olur.
Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır. Dilimlenmiş balkabağı; oda sıcaklığında 1 gün, buzdolabında 3 gün, buzlukta 8 ay dayanır.
1. yöntem: Taze bal kabağını saklamanın en kolay yöntemi
Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın. Poşetlerin ya da saklama kabının üzerine bu işlemi yazdığınız tarihi de not ederek buzluğa kaldırın.
Buzluktan çıkardığımız kabağı uygun bir tencereye boşaltıp üzerine bir buçuk su bardağı toz şekeri ve bir bardak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz . 40-45 dakika gibi sürede pişiyor.
İlgili 26 soru bulundu
Kabakları soyup dilim dilim kesiyorsunuz. Yemeklik olarak poşetliyip dondurucuya atıyoruz. Ben genelde fazla kalın kabaklar bozulmasın diye atıyorum. Dondurucuya kabak çorbası da yemeklerde kullanacağınız zaman dondurucudan çıkardığım zaman kullanırım ki kabak sulanmasın.
Buzu çözülen kabak düzeltilir, altı açılıp köpüğü gidene kadar kavrulur ,sonra tekrar kısık ateşte yumuşayıp pişene kadar beklenir. Sonra afiyetle yaz lezzetinde hormonsuz organik kabak yemeğimiz yenilir. Muhakkak yapmanızı tavsiye ediyorum. Kış için süper bi lezzet.
Kabak soyulup rendelenir ve buzdolabı poşeti yada saklama kabına koyularak istenildiğinde kullanılmak üzere buzlukta saklanır.
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
İlk olarak fırın 50 ya da 60 ° C'de ayarlanır. Fırının üzerine yağlı kâğıt serilir ve dilimlenmiş olan kabaklar bir santimetre aralıklar ile koyulur. Daha sonra ise her 30 ya da 40 dakikada bir olacak şekilde kabaklar ters çevrilir. Bununla beraber kabaklar buruşuk bir hal aldığında fırından çıkarmak gerekmektedir.
Kabak Tatlısı Nasıl Saklanır : Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
Serin ve Kuru Bir Yer Seçin: Kışlık kabakları saklamak için ideal bir yer, serin (7-15°C) ve kuru bir ortamdır. Bu koşullar, kabakların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.
Rendelediğiniz kabaklar bir miktar suyunu bırakacaktır. Rendelenmiş kabakların fazla suyunu süzdürün ve kabakları temiz bir havlu veya kâğıt havlu üzerine alarak 5 dakika suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından kabakları tercihinize göre porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine veya kilitli poşetlere doldurun.
Balkabağını sert kabuğundan ayırarak doğrayalım. Yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra buzluk poşetlerine ihtiyaca göre ayırarak yerleştirip havasını alalım. Taptaze kalıyor.
Süzgeç yardımıyla tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetlerin ağzını büzdükten sonra bir pipet yardımıyla içindeki havayı vakumlayın. Ağızlarını sıkıca kapattıktan sonra difrize koyabilirsiniz. Çiğ patlıcanları bu yöntemle 12 aya kadar dondurucuda saklamak mümkündür.
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
İsteğe göre kabaklarımızı yıkayıp kuruması için yarım saat dinlendiriyoruz. Daha sonra oval bir şekilde kesip kızdırdığımız yağa atıyoruz. Arkalı önlü kızarttıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğundan emin olduğumuzda buzdolabı poşetine yatay bir şekilde yerleştirip buzluğa veya derin dondurucuya koyuyoruz.
Dolayısıyla yeşil çiğ bir kabak dondurucuya konur mu sorusuna evet cevabını vermemiz mümkündür. İlk olarak yeşil çiğ kabak dondurucuya atılmadan önce bir güzel yıkanır. Kirlerinden arındırılan kabağın daha sonra bir güzel suyunun çekmesi sağlanır. Yani kabağın kuruması sağlanır.
Buzluk İçin Kabak Kızartması (Kabak Oturtma İçin) Tarifi Nasıl Yapılır? Sıvı yağda çok yakmadan dikkatlice kızartıyoruz. Borcama veya yayvan bir tabağa alıyoruz. İyice soğuyunca bir kaba veya poşete koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Kabakları iç kısmı aşağı bakacak şekilde bir iğne yardımıyla ipe dizin. Ancak kabakları ipe dizerken aralarında boşluk bırakmaya özen gösterin. İpe dizdikten sonra kabakları güneşe asın. Birkaç gün sonra kuruyan kabakları bez torbalarda saklayabilirsiniz.
Kabaklarımızı soyup yıkıyoruz ve küp küp doğruyoruz. Büyük bi tencerenin içine alıp ağzı kapalı kısık ateşe koyuyoruz. Kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri de içine ilave edip yumuşayana kadar kavuruyoruz. Yumuşayıp sararan kabakları soğuyunca buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Kabağı Soymanıza Gerek Yok. Dilimlerken, kızartmak için biraz parmesanla birlikte bir tepsiye koyarken veya yavaş pişirilmiş bir güvece eklemek için parçalar halinde keserken, kabağı soymanıza gerek yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri