Hakiki Bal, aç karnında sabah 1 tatlı kaşığı alınmalıdır. Sabah unutulursa Akşam yemeği yemeden aç karnına 1 tatlı kaşığı yenmelidir. Fakat balı yedikten sonra yemek yok tabi, çünkü bal artık sizin öğün yerine geçmektedir. Sabah kahvaltısı yerine 1 kaşık bal yenir ve öğlen yemeğine kadar sadece su içebilirsiniz.
Bal yemek için sabah saatleri günün en iyi saatleridir. Uzmanlar tarafından bizlere her seferinde 25 gram ila 50 gram balı ılık su ile içmemiz önerilir.
Bal Mideye İyi Gelir Mi? Sabahları aç karnına bal yemek, mide asidinin dengelenmesine yardımcı olarak mide ağrılarını hafifletir. Kronik mide rahatsızlığı çekenlerin düzenli olarak sabahları bal tüketmeleri tavsiye edilir.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Bu özelliği ile bakteri, mantar ve virüs gibi mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlarla vücudun mücadele etmesini kolaylaştırır. Doğal bağışıklığı artırmak için geceleri birer kaşık bal tüketilebilir.
Prof. Dr. Canan Karatay, "Bal sıvı şekerdir" söyleminden dolayı kendisine tepki gösteren bal satıcılarıyla ilgili, "Bal üreticileri kendi açılarından haklı olabilir, onlar tüccar ama ben tüccar değilim. Onun sağladığı şifa zararından bin kat daha az, balcılar bana kızmasın" dedi.
İlgili 30 soru bulundu
Balın sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilmek için yetişkinlerin günlük 3-5 yemek kaşığı ya da 6-10 tatlı kaşığı bal tüketmeleri gereklidir. Bu miktar yaklaşık olarak 50-80 gr.'a denk gelmektedir. Çocukların ise kilo başına ortalama 1 gr. bal tüketmesi uygundur.
Kaçkar Akasya balı, diğer ballar arasında en iyi bal çünkü yerleşim alanlarına en az 10 km uzaklıktaki akasya ormanları içerisinde yer alan karakovanlardan elde ediliyor. Faydaları: Bu bal çeşidi özellikle sinir sistemini koruyucu ve güçlendirici özelliğiyle bilinir.
TATLIDAN SONRA İÇİLEN SUYA DİKKAT!
Tatlının arkasından kesinlikle su içilmemeli. Çünkü su, ani şeker yükselmelerine neden olur.
Bal da pekmez de yüksek enerji kaynağı olmasının yanında besleyicilik bakımından pekmez baldan daha üstündür. Vücuda sağladığı özellikle kalsiyum ve demir bakımından zengin olması ve birçok hastalığa karşı koruyucu olması artıları arasındadır.
Ballı su ne zaman içilmeli? Sabahları aç karnına içilen ballı su, kilo kontrolünde size yardımcı oluyor. Bal fonksiyonel bir besindir; özel bileşimi ve antibakteriyel özelliği ile pek çok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özelliktedir.
Kovanlarda yağmacılığı önlemek için bal hasat işlemi sabahın erken saatlerinde veya akşam saatlerinde yapılmalıdır.
Bal glikojen içerir, bu yüzden uyumadan önce bal tüketmen, adrenalin akışını önlemene ve iyi bir gece uykusu çekmene yardımcı olur. Ayrıca bal, depresyonla mücadele edebilecek organik kimyasal olan polifenol içeriyor. Bu yüzden gece yatmadan önce bal tüketirsen psikolojik sağlığını da korumuş olursun.
Balın sağlık üzerine etkilerinden bahsedebilmek için yetişkinlerin günde üç, beş yemek kaşığı tüketmeleri gerekiyor. Olumlu etkileri ise yaklaşık bir buçuk, iki ay sonra görülüyor.
Kahvaltıda her sabah bal tüketmek, gün içerisinde enerji seviyelerini yüksek tutmak için de faydalı olacaktır. Besleyici ve nemlendirici özellikler ile bal, binlerce yıldır cilt sağlığı için kullanılmaktadır.
Hakiki Bal, aç karnında sabah 1 tatlı kaşığı alınmalıdır. Sabah unutulursa Akşam yemeği yemeden aç karnına 1 tatlı kaşığı yenmelidir. Fakat balı yedikten sonra yemek yok tabi, çünkü bal artık sizin öğün yerine geçmektedir. Sabah kahvaltısı yerine 1 kaşık bal yenir ve öğlen yemeğine kadar sadece su içebilirsiniz.
Sabah uyandığınızda yemek yemeden önce aç karna bir bardak bal ve limon atarak tüketirseniz metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Enerjiniz yüksek olur ve tok kalırsınız. Bu sayede de kilo verebilirsiniz. Ayrıca yağlanma gibi durumlarında önüne bal ile geçmiş olursunuz.
Şaşırtıcı uyarı: Pekmezi yoğurtla birlikte yemeyin!
Ancak uzmanlar kalsiyum ve demir yüklü besin maddelerinin birlikte tüketilmesi durumunda vücuda bir katkı sağlamadan vücuttan atıldığını söylüyor. Bu durumda demir yüklü pekmezle kalsiyum deposu yoğurt bir araya geldiğinde vücuda hiçbir fayda sağlamıyor.
Ayrıca üzüm pekmezi gibi keçiboynuzu pekmezi de kansızlığı önlemek için güzel bir seçenek olabilir. Dut pekmezi: Dutun kan yapıcı özelliği sayesinde anemi hastalığında dahi kullanılabilecek kadar etkili nadir besinlerden biridir.
Peygamber Efendimiz buyurmuş ki; Her sabah aç karnına bal yiyen büyük hastalıklara yakalanmaz.Sabah ve akşamları aç karnına yenilecek bir çorba kaşığı bal, beynin daha iyi çalışmasını sağlıyor.
Bal ile limon yüksek oranda antioksidan içerir ve bu sayede vücut serbest radikaller ile savaşır. Aynı zamanda hastalıklara sebep olan toksinlerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Vücudu dinç tutar. Eğer düzenli olarak ballı limonlu su içerseniz vücudunuz zinde kalır ve daha dinç olur.
Sabahları ballı ılık bir bardak su içmek sindirim sisteminizi iyileştirmeye yardım eder. Balın antiseptik etkisi midenizdeki asitlik derecesini hafifletir. Kalın bağırsağınızın susuz kalmasını önler ve kabızlık sorunu yaşamazsınız. Bal şaşırtıcı bir bakteri öldürme özelliğine sahiptir.
Markette satılan balların gerçek olup olmadığı birçok kişinin aklını kurcalayan bir sorudur. Çünkü son zamanlarda yapılan araştırmalar, markette satılan balların çoğunun gerçek olmadığı tespit edildi. Fabrikalarda üretilen ve şeker, mısır şurubu ve diğer katkı maddeleri içeren sahte ballar olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Arıcılardan temin edilen balların Bal Bilim Merkezi'nde yapılan analizler sonucu doğallığının tespit edilmesiyle, yüzde 100 doğal balın güvenle keyfini çıkarmak mümkündür.
Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösterir. Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir. Zeytinyağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır. Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri