Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle yiyin. Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizini önler. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor.
Bal ve toz tarçın ile hazırlanan çay düzenli olarak içildiğinde ileri yaşın etkilerini azaltıyor. Çay yapmak için dört yemek kaşığı bal, bir çay kaşığı tarçın ve üç fincan kaynamış su kullanın. Günde 3-4 kez 1/4 fincan için. Cildi taze ve yumuşak tutar ve yaşlanmayı önler.
Önce bir bardak suyu kaynatın, sıcak suya tarçın koyun ve demlenmeye ve soğumaya bırakın. Kaynar suya bal koymayın. Sıcak su baldaki enzimleri öldürür. Su oda sıcaklığına geldiğinde tarçının iki katı kadar bal ekleyin.
Bal dolu kavanozun içerisine 3 yemek kaşığı tarçın tozu ekleyin ve bu karışımı iyice karıştırın. Koyu renk olan karışımı hava almayan bir kavanoza koyup, ağzını kapatın. Serin ve rutubetsiz bir yere koyun. Bu karışımı günde bir kez, bir kaşık olacak şekilde ağzınıza çeki.
İlgili 22 soru bulundu
Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.
Kan şekeriniz normalden daha düşükse ya da zaman zaman bu problemle karşılaşıyorsanız tarçın tüketmek sizin için uygun olmayabilir. Aynı zamanda gereğinden fazla tüketilen tarçın kan şekerini düşürmenin yanı sıra, tansiyon ya da kalp rahatsızlıklarını da tetikleyebilir.
BAL TARÇIN KARIŞIMININ FAYDALARI
Vitamin deposu olan tarçın bal karışımı, sperm kalitesini artırır ve kısırlık tedavisine katkı sağlar. Kan akışını hızlandırarak erkeklerin korkulu rüyası olan iktidarsızlık sorununa çare olur. Afrodizyak etkisi vardır. Cinsel isteği ve gücü artırdığı bilinir.
Bal, kilo kaybı için gerekli olan metabolizmanızı hızlandırır. Balın hiç kolesterolü yoktur. Günlük bal tüketimi, vücuttaki aşırı kolesterolle savaşabilen antioksidan bileşiklerin seviyesi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir.
Tarçın toz olarak tüketilecekse, günde yarım çay kaşığını geçmemelidir. Ayrıca direkt tüketmek yerine yemeklerin içerisinde kullanılmalıdır. Tarçın kek, kurabiye gibi hamur işlerine ve yemeklere eklenerek tüketilebilir.
Balın içine kestiğiniz limon dilimlerini atın, bekletip tüketin. Tarçın ve bal karışımı bağışıklık sisteminizi destekleyecektir, bunu yaparken aynı zamanda yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları ile mücadele eden vücudunuza yardımcı da olacaktır.
Bal ve tarçın ikilisi boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir ve önler. Aynı zamanda antibiyotik ve antienflamatuar özellikleri sayesinde faranjit, bademcik iltihabı, ses kısılması, disfoni gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Tarçın bal karışımınızdan bir kaşığı ılık suya ekleyin.
Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır. YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir.
Sindirim bozukluğu: Yemeklerden önce yutulan iki çay kaşığı bal ve tarçın, mide asidini alır, sindirimi kolaylaştırır. Gençleştiriyor: Her gün 4 kaşık bal ve bir kaşık tarçını sıcak suyla karıştırıp tüketmek, yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
Balın sıcak içeçeklere katılarak tüketiminde temasın bir sakınca yoktur. Balın çaya, bitki çaylarına, sıcak suya katılması balın bozulmasına sebep olmaz. Balın bozulmasına ve değer kaybetmesine sebep olan etkiler daha uzun süreli sıcaklıklardır.
Doğal enerji kaynağı olarak bildiğimiz bal, birçok sağlık problemini önlemede önemli rol oynuyor. Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamada, ekmek, bal ve pekmezden uzak durulması gerektiğini söyledi.
Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
- Fazla kilolu ve şeker hastalığı olan kişilerin bal tüketmesi önerilmez. - 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmesi sakıncalıdır. - Fazla tüketimlerde kusma, yüksek ateş, ishal, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. - Yüksek kalorili olduğu için kilo alımını hızlandırır.
Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir yoldur. Sürekli hissedilen yorgunluğu alır, soğuk algınlığı ve grip semptomlarının hafiflemesine yardımcı olur. Tarçın insüline oldukça benzeyen antioksidanlar içerir ve bu da kan dolaşımındaki glikozu dışarı atmaya yardımcı olacaktır.
Nitrik oksit olarak adlandırılan kimyasallar erkeklerde penis ereksiyonunun daha iyi bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Balın içeriğinde bulunan nitrik oksit, bal tüketimi ile birlikte vücutta daha etkin bir hale geldiği gibi fiziksel aktivite ve uyarılma sırasında yardımcı olur.
Düşük şekeri olan kişilerin, tüketmesi kesinlikle önerilmez. - Tarçına alerjisi olan kişilerin sayısı, oldukça fazladır. Yapılan araştırmalarda, tarçına alerjisi olanların, domatese alerjisi olanlardan daha fazla olduğunu göstermiştir. Tarçın, fazla tüketilmese bile, kaşıntı ve mide ülserine yol açabilir.
Açıkta satılan ve Vietnam tarçını olarak bilinen tarçın, içinde kan sulandırıcı ve karaciğer enzimlerini artırabilecek bir madde olan kumarin bulunması sebebiyle iç kanamaya ve beyin kanamasına neden olabiliyor.
Tarçın, sindirimi ve dolaşımı olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca muzun bir stres hormonu olan kortizolü daha az salgılaması ve yüksek triptofan içeriği ile serotonin üretimini artırması da kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor. Bu sayede muz ve tarçın karışımı, geceleri uykuya dalmanızı oldukça kolaylaştırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri