Sodada bulunan zengin minerallerin balıkların gelişmesi için daha faydalı oldugunu gözlemledim. Ayrıca balıklar daha bir canlı ve hareketli oluyorlar. Maalesef şebeke suyunda bulunan klor su içindeki minerallerin büyük bir kısmını yokediyor. Soda ile balıkların ihtiyaç duydugu mineralleri tekrar suya kazandırıyoruz.
Balıklara da iyi gelir. Ancak beslediğin türlere göre gazını almadan da koyabilirsin.
İyi günler, Halil beyin dediği gibi akvaryumunuzun hacmine ve beslediğiniz balık türüne bağlı olarak faydalı yalnız Akvaryumunuzda bitki yoksa gazının kaçması için bir miktar ağzı açık bir kapta bekletin.
Ya güç toplamak için deniz dibinde dinlenir ya da oksijen peşinde yüzeye çıkar.
Beyaz sirkeyi akvaryum ortamında sadece dış camında oluşan kireç lekelerini silmek için kullanmalıyız. Normal sirke de kireç lekelerini geçirebilmektedir ancak bazı illerimizdeki kireçler oldukça nalettir izmir eskişehir gibi suyu oldukça kireçli olan illerimizde bazen normal sirke geçirmemektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Ve düşündüğümüzün aksine, bu hayvanlar koşulların ne olduğuna bağlı olarak su ortamının dışında bir süre dayanabilirler. Balık suyun dışında oldukça soğuk oda sıcaklığına sahip bir yerde ve nemi çabuk emmeyen bir yüzeyde kalırsa, ömür boyu sürebilir. neredeyse 1 saate kadar.
Şişeye konulduğu zaman yarım saat içerisinde demir mineralinin zenginliğinden dolayı okside olur ve sararmaya başlar.
Şişesinde tüketilen maden suyu kapağı açıldığında herhangi bir kabarcıklaşma meydana gelmiyor ancak bardağa boşalttığınızda aşırı bir köpürme olup maden suyundaki gazın (Co2) kaçmasına sebep oluyor.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Su değişimi yaparak filtresiz hava motorsuz japon balığı yaşar mı, evet yaşar ama ona ne kadar yaşamak denir bilmiyorum. Ben japonlarımda hava motoru kullanıyorum ama iç filtreyi yeterli hava verecek şekilde ayarladım bu sayede hem yeterli havayı alıyorlar hem de su temizleniyor.
- Balıklar 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika boyunca pişirilir. Balığın büyüklüğüne ve çeşidine göre fırının pişirme süresi artıp azalabilir.
Uzmanların balıkların yüzdüğü akvaryumdaki suyun sıcaklığını artırınca balıkların yavaşladığını fakat suya morfin ya da aspirin eklenmesi durumunda balıkların daha rahat hareket ettikleri belirtildi. Bilim insanları, balıklarda aynı insanlarda olduğu gibi acıyı hisseden sinir sistemleri olduğunu belirtti.
Balığı ızgaraya atmadan önce, kâğıt havlu ile kurulayın, sonrasında tuz, karabiber ve çiçek yağı karışımına bulayın ve fazlasını süzdürün. Böylece balık ızgaraya yapışmaz, iyi kızarır ve daha lezzetli olur.
Kaya tuzu sudaki nitrat ve zararlı bakterileri bastırır. Akvaryumlarımızda koruyucu görev yapar. Balıklarda sürtünme ve solungaçlarda kırmızılık olursa kullandığımız tuz miktarı o dönem için arttırılmalıdır.
Akvaryumda oksijen azlığı, balıkların yaşamını tehdit edebilir. Bir akvaryumun bakım gereksinimleri en iyi şekilde karşılanıyor ise oksijen sorunu ortaya çıkmayacaktır. Balıkların nefes nefese kaldığını görürseniz, bu durumda akvaryumda oksijen problemi var demektir.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Akvaryumunuza bakım yapmadan önce ellerinizin iyice yıkandığından ve durulandığından mutlaka emin olun. Hatta akvaryuma eldivenle müdahele eden akvaristler bile bulunmaktadır. Yemleme gibi sık yaptığınız işler için de mümkünse elinizi kullanmayın.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Klor ve Kloramin Maddeleri Akvaryum Suyunda Olmamalı
Kalitesinden emin olunmayan suyun akvaryuma koyulmadan önce dinlendirilmesi zorunluluğunun nedeni, klorun oda sıcaklığında uçmasını sağlamak başka bir deyişle kloru sudan arındırmaktır2.
Oksijen oranının azalması balıkların sağlıklarını kötü yönde etkilemekte hatta ölümlere yol açmaktadır. Akvaryum suyu içerisindeki oksijen seviyesinin belli oranda korunması önemlidir. Bu seviyeyi koruyabilmek adına da hava motoru kullanılması önerilmektedir.
Maden suyunda bulunan karbonat ve bikarbonat suyun GH ve KH'ını arttırarak düşen pH'ın bir süre sonra artmasına sebep olur. CO2 etki etmese bile karbonat ve bikarbonatlar suyun bazik özelliğini arttırmaya başlar. Suda ki pH dalgalanmaları bildiğimiz gibi canlılarımız için tehlikeli olabilir.
Suya bir miktar sodyum bikarbonat ve kalsiyum karbonat katılarak,karbonat sertliği ( KH'sı ) yükseltilebilir.Sodyum bikarbonat,sadece KH'yı yükseltir. Eğer suda KH ve GH ( genel sertlik ) çok düşük ise,bu defa kalsiyum karbonatın tercih edilmesi daha iyidir.Bir silme tatlı kaşığı,( takriben 6 gr. )
Yem haricinde daha çok sebze ve meyveler ile beslenebilir. Haftada birkaç defa hayvansal yemler verilebilir. Marul, ıspanak, kabak, havuç, brokoli, mısır, karnabahar, bal kabağı ve lahana gibi sebzeleri haşlayıp soğuttuktan sonra japon balıklarınıza verebilirsiniz.
Deniz akvaryumları için özel hazırlanmış tuzlar, bu amaçla kullanılabilmektedir. Akvaryum boyutuna göre suyla tuz, akvaryumda ya da akvaryum dışında karıştırılabilmektedir. Tuzlu su akvaryum sistemi, uzun vadede sorun yaratmadan başarılı şekilde çalışabilecek yapıya sahip olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri