Fakat balık yağı, kilo aldırmayan bir gıda takviyesidir. Düzenli ve doğru tüketildiği takdirde, kilo vermeye bile yardımcı olmaktadır. Özellikle spor yapan kişilerde daha çok işe yarar.
Ancak zannedilenin aksine balık yağının kilo aldırma gibi bir etkisi yoktur.
Bu takviyelerin kilo aldırması için günlük 5 kapsül tüketilmesi gerekir. Ancak günlük önerilen 2 kapsüldür. Bu sebeple Omega 3 hiçbir şekilde kilo aldırmaz.
Bitkisel Yağlar: Zeytinyağı, fıstık yağı, soya yağı gibi bitkisel yağlar, kolayca kilo aldırmalarının yanı sıra yüksek kolesterole sebep olmaları nedeniyle zamana yayılarak tüketilmesi gereken besinlerdir. Kuruyemişler: Bol miktarda yağ asidi ve protein içeren kuruyemişler, düzenli tüketildiğinde kilo almayı sağlar.
Bulantı , kusma , ishal veya kabızlık gibi gastrointestinal semptomlar balık yağı takviyesi kullanımında Görülebilecek yan etkilerdendir. daha tehlikeli yan etkiler arasında , gastrointestinal kanalda kanama veya ülserlerin kötüleşmesidir.
İlgili 33 soru bulundu
Özellikle sağlıklı bir yağ kaynağıyla birlikte almak, omega-3 yağ asitlerinin biyoyararlanımını ve etkinliğini artırır (2). Ama en önemli nokta düzenli kullanmaktır. Balık yağını ne zaman almaya karar vermiş olursanız olun, her gün düzenli bir şekilde o zaman diliminde mutlaka alın.
Balık yağı çocuğun gelişim evresinde çok yararlıdır.
İçerdiği omega 3 yağ asitleri kemik yapısını güçlendirir. İçerisinde bulunan D vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesinde yararlıdır. Boy uzatması ile ilgili herhangi bir bilimsel bir veri olmadığı için, boy uzatır denilemez.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Sık beslenerek (günde 5-6 kez) öğün aralarında düşük hacimli, yüksek enerjili besinler (fındık, badem, fıstık, kuru meyveler gibi) tercih edilmeli. Yüksek kalorili ancak katkı maddelerini fazla içeren paketli, işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı. Yeterli miktarda protein almak (kg başına ortalama 1 g) gerekir.
Kilo almak için vücut ağırlığının kilogramı başına 1.5-2.2 gram protein alımı hedeflenebilir. Yüksek proteinli gıdalar et, balık, yumurta, birçok süt ürünleri, baklagiller, fındık ve diğerlerini içerir. Peynir altı suyu proteini gibi protein takviyeleri de bu dönemde faydalı olabilirler.
Anripsikotik İlaçlar
Bu ilaç türü iştah açıcı özelliğe sahiptir ve bu sayede kullanıcıların kilo alması sağlanır. Bu ilaçlara örnek olarak klorpromazin, klozapin, haloperidol, olanzapin ve risperidon verilebilir. Bu ilaçlar mutlaka uzman doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
Vücudunda yeterli miktarda omega 3 bulunan kişilerin metabolizmalarının daha hızlı çalıştığını ve kilo almayı kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olduğu da söylenebilir. Balık yağı tüketiminin aynı zamanda yağ yakımını sağladığı da bilinmektedir.
Balık yağının doğru kullanımı olası yan etkilerinden kurtulmak için gereklidir. Bu sebeple doktorunuza danışarak tüketmek gerekmektedir. Balık yağı hapının bazı çalışmalara göre iştahı azaltma ve tokluk hissi yaratma etkisinin olduğu gözlenmiştir.
ENERJİ VEREN YİYECEKELER TÜKETİN: Kilo almak için enerji açısından yüksek yiyecekleri şöyle sırlayabiliriz; Kuruyemiş: badem, fındık, fıstık, ceviz. Kuru meyveler: Hurma, üzüm, kuru kayısı Yağlar: organik zeytin yağı, avokado yağı
Akşam Yemeği :
1 porsiyon etli sebze yemeği veya etli kuru baklagil yemeği. 1 porsiyon pilav veya makarna veya börek. 1 kase kaymaksız yoğurt. 2 dilim ekmek.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Zengin besin değeri ile severek tüketilen pekmez, yüksek oranda şeker içerdiği için kilo aldıran bir besindir. Birkaç hafta düzenli tüketildiğinde özellikle kilo almakta zorlanan kişilere kilo aldıran pekmezin tüketildiği miktar çok önemlidir.
Cici Bebe Zararları
Sürekli ve aşırı tüketimde kilo artışına neden olur. Şeker hastalığı olan kişilerin bu bisküviyi tüketmesi tavsiye edilmez. Kan şekerini yükseltebilir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Balık yağındaki omega-3 ve omega-6 yağ asidi ihtiva eden kapsüller verilen çocukların beyinlerinde gri madde artarak zekayı kuvvetlendiriyor. Hapları kullanan çocuklar, üç yıllık zeka gelişimini üç ayda sağlayabiliyorlar.
Balık Yağı Zararları
İshal ve mide yanması gibi midede ve sindirim sisteminde bazı sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir. Balık yağı tüketirsen bol su içmek gerekmektedir aksi taktirde dehidrasyon ortaya çıkabilir. Vücutta su kaybına neden olduğu için balık yağı kullanırken buna mutlaka dikkat etmek gerekmektedir.
Kapağı açılan sıvı bir balık yağının en fazla 90 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri