Tavada balık kokusunu önlemek için balık kızartırken defne yaprağı ya da maydanoz kullanabilirsiniz. Tavadaki balık kokusunu gidermek için pişirme işleminden hemen sonra tavayı soğuk su ile yıkamanız gerekir. Sıcak su ve deterjan kullandığınızda balık kokusu tavaya iyice işler.
Balık pişirirken bir paket toz vanilyayı yanda bir tavada kavurmaya başlayın ya da bir miktar suyun içerisine ilave edip kaynatın. Etrafa yayılan vanilya kokusu balık kokusunu bastıracaktır. Balık pişirirken başka bir köşede kokulu bir mum yakabilirsiniz.
Defne yaprağını mutlaka deneyin!
“Yok fırında balık mı olurmuş canım?” diyorsanız, balığı kızartırken tavanın içine atacağınız birkaç dal defne yaprağı hem balığa güzel bir aroma verecek hem de yayılan kokunun bir miktar da olsa azalmasını sağlayacak.
Portakal, mandalina, limon veya misket limonunun kabuklarını soyup bir tencerede su ile ocağının üzerinde kaynat. Narenciye o balık kokusunu kısa sürede yok edecektir.
Balığı kızartırken ayrı tencerenin içinde sirkeli su kaynatarak balık kokusunu giderebilirsiniz. Balığı kızarttıktan sonra tencerenin içerisine su, tarçın, sirke, limon, defne yaprağı, karanfil ilave ederek karışımı kaynatabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
YUMUŞATICIYI CEZVEDE KAYNATIN. Evde kalıcı güzel koku istiyorsanız çözümü yumuşatıcı kaynatmak. Evinizde bu iş için ayırdığınız bir cezve ile cezvenin yarısını yumuşatıcı doldurarak kaynatabilir, ardından buharlaşan ve havaya karışan yumuşatıcı ile evin dört bir yanı misler gibi kokabilir.
Balığınızı kızartırken bir yan ocağın üzerinde ise içerisine su ve yumuşatıcı koyduğunuz karışımı kaynatabilirsiniz. Bunu balık pişirme işlemi bittikten sonra yaparsanız çok daha etkili olacaktır ve evinizde balık kokusunun kalmadığını göreceksiniz. Balığın sadece kızartırken odaya kokusu sinmez.
Eğer hali hazırda oluşmuş bir koku var ise sirke ve karbonattan yardım alabilirsiniz. Buzdolabınızı sirkeli su yardımıyla sildikten sonra ağzı açık bir kaba karbonat koyun. Ardından bu kabı buzdolabı içerisine yerleştirin. Bu sayede kokunun dağıldığını göreceksiniz.
Bunun için, tavanın tabanını kaplayacak miktarda yağ ısınmalıdır. Isıtılan yağa balık yerleştirilir ve her iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartılır. Her iki tarafı da eşit miktarda kızaran balık, kağıt havlu üzerine alınmalıdır. Bu işlem, balığın fazla yağını emer ve daha sağlıklı bir yemek sunar.
Bayat balık suda havada kalır. Taze balığın ağız kısmı genelde kapalıdır. Bayat balığın ağız bölümü açılmaya başlar. Taze balıkta, doku kılçıklarından daha zor ayrılır.
Çıtır Balık Nasıl Yapılır ? Filetoların her iki tarafını taze çekilmiş tuz ve karabiberle tatlandırın. Filetoları kızartmak için önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı'na bulanmış balık etlerini kızgın yağda kızartın.
Başlıca balık pişirme teknikleri; kızartma, ızgara, buğulama, haşlama, buharda, fırında ya da güveçte pişirmedir.
özellikle palamut gibi balıklarda. çünkü kokuya sebebiyet veren şey bilhassa derisidir yağlı kısımlarıdır. fileto çıkarmak işe yarayabilir o bakımdan. 8. az kokan balıkları seçebiliriz. hamsi, sardalya, lüfer bunlar çok daha yağlı olduklarından daha çok kokar.
Kızarttığınız yemeğin balık ya da patlıcan olması fark etmeksizin, eve kızartma kokusunun sinmesini önlemek için ağzı geniş bir tencerede 1 bardak su, yarım çay bardağı sirke ve yarım limon suyu ekleyip kaynatabilirsiniz.
Tuz akvaryumun ilk kurulduğunda ve su değişimlerinde kullanılmalıdır. Örneğin 135 litre bir akvaryumda 45 litrelik bir su değişiminde 6 çay kaşığı tuz eklenmelidir.
1- Vanilya Kavurmak:
Vanilya kullanarak bu kötü kokulardan kurtulmak mümkün. Nasıl mı? Bir paket vanilyayı bir tava içerisine koyup kısık ateşte kavurun,vanilya kavruldukça mis gibi vanilya kokusunu etrafa yayılacaktır.
Izgara için yağlı ve kalın kılçıklı balıklar haşlama, buğulama, marine etme ve tavada pişirme için ince kılçıklı, az yağlı veya yağsız balıklar tercih edilmelidir. Pişirme, balığın yumuşamasını sağlar. Balık piştiğinde, eti parlaklığını kaybeder, daha sıkı ve beyaz bir görünüm alır.
Mısır unu kalınsa küçük bir elekle elemeliyiz. Unu kullanmamızdaki amaç, balığın hassas olan etinin kızgın yağdan korunmasıdır. Un topakları kalın olursa tavada yanar ve balığın lezzetini bozar" diye konuştu.
Az Yağda Tavada Balık Pişirme
Sardalya, hamsi gibi küçük yağlı veya az yağlı balıklar kılçıklarından ayıklanır. Tuz, karabiber, çok az limon suyu ve istenirse az beyaz şarap gezdirilerek yarım saat bekletilir. Hafif unlanarak önce derili kısmı sonra da iç kısmı kızartılarak hazırlanır.
Mutfaktaki kokunun birçok farklı sebebi olabilir. Bu kokuları gidermek amacıyla kullanılan beyaz sirke ve karbonat, farklı ürünlerle bir arada kullanılabilir. En çok kullanılan ikili, karbonat ve beyaz sirke karışımı olarak bilinir.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz.
zeytinyağındaki asit oranıyla alakalıdır. zeytinin cinsi ve yağ çıkarılırken yapılan işlemler de asit oranına etki eder. fakat kalkıp da deli gibi, sıfır asit oranlı zeytin yağı aramayın.
Fırında hazırladığınız balığın evde yarattığı kokuyu gidermek için tepsinize maydanoz, çay, nane, marul koyabilir, Türk kahvesi kavurmayı veya tarçın ısıtmayı deneyebilirsiniz. Bununla beraber diğer etkili yöntem defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil karışımını tepsinizde bekletip yıkayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri