Miktarı istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz. Hazırladığınız püreyi buzdolabında hava almayan bir kap içinde 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Pişmiş balkabağı; Oda sıcaklığında 1 gün, buzlukta 8-10 ay dayanır.
Püre kıvamına getirdiğiniz bal kabaklarının oda sıcaklığında tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra tek seferde kullanacağınız şekilde porsiyonlayarak buzdolabı poşetlerine, buz kalıplarına ya da muffin kalıplarına pay edin. Ardından buzluğa kaldırın ve yaklaşık 10 ay kadar güvenle kullanın.
Dilimlenmiş balkabağını oda sıcaklığında bırakmayın! Buzdolabında ise 3 günden fazla dayanmayacaktır. Buzlukta uzun süre dayanır.
Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
İlgili 45 soru bulundu
Eğer yumuşamış ve dağılıyorsa bu bozulduğu anlamına gelir. Bütün bal kabağında olduğu gibi dilimlenmiş halinde de küflenmiş bal kabağını hemen çöpe atmalıyız.
Bütün balkabağı bozulduğunda önce alt kısmı yumuşamaya başlar ve sulanma yaparak dışarı sıvı akıtır. Sonrasında farklı renklerde küfler oluşmaya başlar. Yumuşama başlamış ise çok hızlı ilerleyecektir bu nedenle çok yumuşamış veya küflenmeye başlamış balkabağını hemen atmanızı öneririz.
Buzdolabında çok fazla neme maruz kalmayacağı bir çekmeceye koyun. Buzdolaplarında bulunan sebze çekmeceleri bunun için uygundur. Bu çekmece, sebzeleri daha uzun süre taze tutmak için ideal nem seviyesini korur. Kabağı 5-7 gün içinde kullanın.
Bal Kabağı Püresi Nerelerde Kullanılır? Tatlı balkabağı püresini, sütlü tatlılar, cheesecake, kek, muffin, tart, turta, bisküvili pasta ve farklı türde pastalar üzerinde kullanabilirsiniz.
Kabakları tencereye dizin ve üstüne şekeri ile birlikte suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte yaklaşık 50 -55 dakika kabaklar tamamen yumuşayınca kadar pişirin. Pişen kabakları tencereden alın. İçine istediğiniz baharatları ilave ederek blenderdan geçirin.
Küçük bir tencerede kabak ve suyu yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından bir fiske toz tarçın ekleyerek blenderdan geçiriyoruz. İsterseniz çatalla ezerek de verebilirsiniz bebeğinize ancak blenderdan geçirmek daha pürüzsüz bi hale getirdiği için ek gıdaya ilk geçiş döneminde bu şekilde hazırlamak daha uygun.
Kabağı ortadan kesip çekirdekleri çıkarıyoruz. Kabakların kabuklu kısmı yukarıda kalacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz 180 derecede kabakların üstü kızarana dek veya içi yumuşak olana dek pişiriyoruz. Şekersiz tuzsuz ve yağsız balkabağı püresi yapmak mümkün ve çok kolay.
Tat vermesi adına bir adet çubuk tarçın ilavesiyle orta ateşte, 20-25 dakika kadar pişirin.
Balkabağını sert kabuğundan ayırarak doğrayalım. Yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra buzluk poşetlerine ihtiyaca göre ayırarak yerleştirip havasını alalım. Taptaze kalıyor.
Balkabağı (Pişmiş) besin değerleri nedir? Balkabağı (Pişmiş) karbonhidrat değeri nedir? gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Su Bardağı Balkabağı (Pişmiş) 49,00 kaloridir.
Küp kesilmiş kabakları yumuşayana kadar kaynatıp rondodan geçirin. Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez karıştırıp ılımış kabağa ekleyin ve karıştırın. En son ince kıyılmış dereotu konup iyice karıştırın. Ilık servis edilir.
Farklı bir yöntem isteyenleri böyle alalım: Kabak yemeği hazırlayıp kavanozlara ya da kilitli poşetlere koyarak buzluğa kaldırabilirsiniz.
Kışın tezgahlarda bütün ya da dilimlenmiş halde sıklıkla karşınıza çıkan bal kabağı, bağışıklık sistemini güçlendirir, bağırsak hareketlerini hızlandırır, tok tutar ve cilde iyi gelir. İşte A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan zengin bal kabağının faydaları...
Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen kabakları bir borcama alın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz ve tahin ekleyerek servis edin.
Bildiğiniz gibi balkabağının içi sert bir dokuya sahiptir. Eğer yumuşamış ve dağılıyorsa bu bozulduğu anlamına gelir. Bütün bal kabağında olduğu gibi dilimlenmiş halinde de küflenmiş bal kabağını hemen çöpe atmalıyız.
Buzluktan çıkardığımız kabağı uygun bir tencereye boşaltıp üzerine bir buçuk su bardağı toz şekeri ve bir bardak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz . 40-45 dakika gibi sürede pişiyor.
Küflenmez ya da kurtlanmaz. Aynı durum kabak için de geçerlidir. Kabağın besin değerleri bozulmasın diye saklama türleri vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri