Sabah balıklı kaplıca da aç karna en az üç bardak su içilmelidir. Şifalı suyu içen hasta, kahvaltısını yaptıktan sonra havuza girer.
Halk arasında içindeki balıkların kutsal olup balıkları yiyenlerin hastalandığı söylenir. Gölde bıyıklı sazan türü bulunmaktadır. Bu türün havyarı zehirli olduğundan yenmesi insan sağlığı açısından sakıncalıdır.
İçinde efsanelere konu olan sazan türü balıklar bulunmaktadır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilir ve yenilmez. Rivayete göre Hz. İbrahim ateşe atıldıktan sonra, bir mucize gerçekleşir ve etraf güllük gülistanlık olur.
Bir başka Balikligöl efsanesine göre Halil ur Rahman gölündeki balıkların bir tanesi beyazdir. En dip tarafta küçük kubbeli bir yapının köşesinde dilek kağıtları atılırmış suya. Eğer beyaz balık gelip o dilek kağıdını yerse o dileğin gerçekleşeceğine inanılırmış.
Kaplıca suyunun romatizmal hastalıklara, nörolojik ( Nevralji, Nevrit, Felç ) ortopedik ve travmatolojik sekellerde (kırıklarda, eklem travması ve kas hastalıkları) Jinekolojik sorunlarda, deri hastalıklarında, böbrek taşlarında (içme ile) ve psikosomatik bozukluklarda yaralı olduğu rapor edilmiştir.
İlgili 23 soru bulundu
Balıklı Göl'ü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.
Türkiye'nin en önemli doğa güzelliklerinden biri de hiç şüphesiz Şanlıurfa ilinde yer alan Balıklı göldür.
Her dinden her ülkeden ve her şehirden ziyaretçinin yılın her mevsiminde bu mağarayı ziyaret eder. Hz.İbrahim'in doğduğu mağaranın hemen yanında yaşadığı dönemin din âlimi olan Beddiüzaman Said Nursi'nin vefat ettikten sonra ilk defnedildiği mezarı da bulunmaktadır. Balıklıgöl Şanlıurfa turizmin çekim alanıdır.
Balıklıgöl platosundaki 688,88 metrekarelik alanda inşa edilen Halil-ür Rahman Medresesi'nin mirasçılarından Mustafa Nimetoğlu, babasının dedesinden miras kalan yüzde 9'luk hissesini satılığa çıkardı.
Balıklı Göl, bir diğer adıyla Halil-ür Rahman, Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa'da şehir merkezinin güneybatısında yer alır. Balıklı Göl Efsanesi'nin başkahramanı olan Hazreti (Hz.) İbrahim'in Şanlıurfa'da doğduğu rivayet edilir. Hz.
Anavatanı Orta Asya olan bu balık türü dişsiz, kalın dudaklı ve 50 yıla kadar yaşam ömrü ile tanınan Aynalı Sazan balığı Balıklıgöl'de yaşayan tek balık türü.
Merhabalar, Balıklıgöl'ün oluşmasında herhangi bir beşeri etki bulunmamaktadır. Bu nedenle Balıklıgöl doğal bir varlıktır.
Şanlıurfa ilimiz sınırları içinde yer alan Balıklıgöl, ülkemizde inanç turizminin en önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilmekte. Üç büyük dinin atası sayılan Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yerde oluştuğuna inanılan Balıklıgöl, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamakta.
Balıklıgöl'deki balıklar kutsal kabul edilerek yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yemlerle balıkları beslediği gölde dileklerinin kabul olması için dualar ediyor. Kentle bütünleşen Balıklıgöl'de 5 bin civarındaki bulunan balıkların son 2 yıldır ölüm kayıtları alınıyor.
Solucan, böcek larvaları ve bitkilerle beslenir.
Uygarlığın Doğduğu Şehir: Şanlıurfa
Efsânelere göre, Adem ile Havva'nın yeryüzüne ayak bastıkları ilk toprak Harran ovasıdır. İlk çift burada sürülmüş, İbrahim Peygamber burada doğmuş, putları kırmış ve ateşe atılmıştır. Eyyup Peygamber hastalığına burada sabır göstermiş ve vefat edince bu topraklara gömülmüştür.
Sivas İli sınırları içerisinde; İl merkezine 90 km uzaklıktaki Kangal İlçesinin 13 km kuzeydoğusunda bulunan Hamam Deresi (Topardıç Deresi) vadisinde yer alan, Balıklı Çermik- Yılanlı Çermik adlarıyla da anılan kaplıcadır.
eğer böyle bir şey yapılır ve tutulan balıklar yenirse, yiyen kişi zehirlenecektir. zira balıklı göldeki balıklarda normalin 3 kat fazlası fosfor bulunmaktadır. gelirken rakı alınmamışsa tadı çıkmaz. urfa'ya gidenlere takılmak için mutlaka ama mutlaka önerilen eylem.
Türbesi Şanlıurfa'da olan Eyyüp peygamber, doğduğu makamın olduğu İbrahim peygamber var. Şuayip şehrinin de olduğu Şuayip peygamber var ve burası Elyasa peygamberin türbesinin olduğu bir kent.
Bir internet sitesine ilan veren Nimetoğlu, sit alanı içerisindeki hissesini 9 milyon liraya satacağını duyurdu. İlanda Nimetoğlu, fotoğraflar ve tapusuyla birlikte şu ifadeleri paylaştı: “İnşaat izni yoktur. Toplam Hisse; işaretli yapılar + suyun 4 metresini içermektedir.
Balıklı Göl doğal bir su birikintisi değildir. Esasında, göl de değil bir havuzdur. İçindeki balıklar avlanmaz.
Ziyaret Saatleri: Haftanın her günü, 15 Nisan – 2 Ekim 08.00 – 19.00, 3 Ekim – 14 Nisan 08.00 – 17.00.
Ulaşım: Balık Gölü Taşlıçay ilçesine 26 km, Doğubayazıt ilçesine 60 km. mesafede olup iki ilçe sınırları içerisinde kalmaktadır. Ağrı İline ise yaklaşık 60 km. mesafededir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri